Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Equos
Chuck Norris

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Equos »

Siema, mam pytanko...mianowicie, ile łapek z bronią do cc pozostaje po złożeniu gorów z boxa dziesięciu? oczywiście skleiłbym ich z CC+tarcza żeby łapki zaoszczędzić.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

pewnie 10 bo GW ostatnio skąpi w bitsy :P

Sartak
Plankton

Post autor: Sartak »

Witam. Mam pytanie. Chciałbym zacząć zbierać bestie i czy opłaca się kupić batalion na start?

Awatar użytkownika
krusk
Chuck Norris

Post autor: krusk »

Jeśli chcesz grać na bestigorach to Imho jest ok. Możnaby od razu dwa i box bestigorów - ungory sklejasz z łukami, a jednego bestigora konwertujesz na wargora i masz wtedy niezły trzon armii.

OFFTOP: Cholera, chciałem odpocząć chwilę od bestii, ale jak się nowa bestia w białym pojawia, to będę musiał grać, by utrzymać miano najlepszej bestii w mieście.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą :wink: .

Sartak
Plankton

Hehe najpierw to trzeba mieć czym grać. I poznać taktyki gry armią^^

Sartak
Plankton

btw. widzę, że jak bestigory to chyba tylko w większej ilości, bo tak zostaną zmasakrowane

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

wszystko w większych ilościach jeśli już coś wystawiasz :)

buniek
Chuck Norris

Post autor: buniek »

Czy moglibyście mi zapodać jakiś sprawdzony i skuteczny build dla gorebulla BSB, mieszczący się w 240pktach i posiadający GW (nie musi, ale dobrze by było, S7 na bretkę brzmi syto, skoro i tak mają tego swojego zafajdanego warda od S5)?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

wex sobie dragonhelm, gnarled hide i dawnstone. na bretke powinno styknąc ^^ i moze wtedy tam dać GW. wtedy 253 kosztuje zamaist GW masz shield i 247

w 240 nic nie ma imo.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

GW + armor of destyni albo talizman of preservation z dragon gemem, ofc z HA i shieldem do kompletu przeciw shootingą :)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Panowie .. Herdstone po śmierci shamana znika ??
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

nie

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Uff bałem sie że jestem wstrętnym wałkarzem, padła na mnie trwoga po przeczytaniu postu Przemcia w temacie Bazyliszka
Przemcio pisze:..A właśnie czy w przypadku śmierci Pulpeta obelisk zdejmuje się ze stołu jak ma to miejsce z herdstonem :?: ...
Przemcio - Nie strasz Kózki :evil: Brzydki Przemcio !! :*
Czcij Koze !!

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Też zauwazyłem ten teskt, ale Przemcio generalnie sporo rzeczy nam w zasadach oczyszcza - jak np traiitor kin vs hydra
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Nie no jasne Przemcio mistrz tylko mnie zmroziło że jeżeli tym razem też ma racje z tym Herdstonem ? :shock:
Czcij Koze !!

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

chłopak jest żądny wiedzy no i dobrze :)

Sajmon
Warzywo

Post autor: Sajmon »

Szybkie pytanko:

Czy u Beastmanow magiczne sztandary moga nosic tylko Bestigory plus 1 BSB?

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

tak

vanswirr
Chuck Norris

Post autor: vanswirr »

Przywitać się chciałbym, i zadać pytań kilka. Padło mi ostatecznie na mózg, i stwierdziłem że w wiele systemów grałem, ale w battla jeszcze nie. Grać będę raczej domowo, a turniej to raz na ruski rok, ale nie wykluczam ich zupełnie. Na armię padło na bestie. Z tego co zrozumiałem z Waszych wypowiedzi, to kozie śmierdziuchy nie są najsilniejszą armią systemu, ale w miarę dają radę. (no chyba że źle zrozumiałem). Udało mi sie po zupełnej taniości kupić rydwan, beastlorda i szamana, a w lutym dokupuję batalion, mam więc pytania :
1. Czy gory sklejać z dwoma brońmi do walki wręcz, czy z jedną i tarczą ?
2. Czy ungory sklejać z łukami czy z włóczniami czy też z bronią do hth i tarczą ?
3. Czy poniższe figurki "przejdą" na turnieju jako doombull/minotaur ?
Pierwszy model od góry jest na podstawce 50 mm, pozostałe dwa na 40mm

Obrazek

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam serdecznie - nowa koza na pastwisku ;).

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

1. Z dwiema. Zdecydowanie.
2. I tak i tak. Osobiście nie przepadam za wersją rank&file, ale miewa swoje zastosowania. Ja osobiście używam mieszanki obu i jeszcze się nikt nie przyczepił :)
3. Przejdą, ale weź zorganizuj sobie podstawki 40mm. Ten ostatni chyba średnio będzie pasował wyglądem do reszty armii - wygląda trochę jakby pasował do poprzedniej edycji modeli.

ODPOWIEDZ