Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Siema, mam pytanko...mianowicie, ile łapek z bronią do cc pozostaje po złożeniu gorów z boxa dziesięciu? oczywiście skleiłbym ich z CC+tarcza żeby łapki zaoszczędzić.
Jeśli chcesz grać na bestigorach to Imho jest ok. Możnaby od razu dwa i box bestigorów - ungory sklejasz z łukami, a jednego bestigora konwertujesz na wargora i masz wtedy niezły trzon armii.
OFFTOP: Cholera, chciałem odpocząć chwilę od bestii, ale jak się nowa bestia w białym pojawia, to będę musiał grać, by utrzymać miano najlepszej bestii w mieście.
OFFTOP: Cholera, chciałem odpocząć chwilę od bestii, ale jak się nowa bestia w białym pojawia, to będę musiał grać, by utrzymać miano najlepszej bestii w mieście.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
wex sobie dragonhelm, gnarled hide i dawnstone. na bretke powinno styknąc ^^ i moze wtedy tam dać GW. wtedy 253 kosztuje zamaist GW masz shield i 247
w 240 nic nie ma imo.
w 240 nic nie ma imo.
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Uff bałem sie że jestem wstrętnym wałkarzem, padła na mnie trwoga po przeczytaniu postu Przemcia w temacie Bazyliszka
Przemcio - Nie strasz Kózki Brzydki Przemcio !! :*Przemcio pisze:..A właśnie czy w przypadku śmierci Pulpeta obelisk zdejmuje się ze stołu jak ma to miejsce z herdstonem ...
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
Też zauwazyłem ten teskt, ale Przemcio generalnie sporo rzeczy nam w zasadach oczyszcza - jak np traiitor kin vs hydra
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
Przywitać się chciałbym, i zadać pytań kilka. Padło mi ostatecznie na mózg, i stwierdziłem że w wiele systemów grałem, ale w battla jeszcze nie. Grać będę raczej domowo, a turniej to raz na ruski rok, ale nie wykluczam ich zupełnie. Na armię padło na bestie. Z tego co zrozumiałem z Waszych wypowiedzi, to kozie śmierdziuchy nie są najsilniejszą armią systemu, ale w miarę dają radę. (no chyba że źle zrozumiałem). Udało mi sie po zupełnej taniości kupić rydwan, beastlorda i szamana, a w lutym dokupuję batalion, mam więc pytania :
1. Czy gory sklejać z dwoma brońmi do walki wręcz, czy z jedną i tarczą ?
2. Czy ungory sklejać z łukami czy z włóczniami czy też z bronią do hth i tarczą ?
3. Czy poniższe figurki "przejdą" na turnieju jako doombull/minotaur ?
Pierwszy model od góry jest na podstawce 50 mm, pozostałe dwa na 40mm
pozdrawiam serdecznie - nowa koza na pastwisku .
1. Czy gory sklejać z dwoma brońmi do walki wręcz, czy z jedną i tarczą ?
2. Czy ungory sklejać z łukami czy z włóczniami czy też z bronią do hth i tarczą ?
3. Czy poniższe figurki "przejdą" na turnieju jako doombull/minotaur ?
Pierwszy model od góry jest na podstawce 50 mm, pozostałe dwa na 40mm
pozdrawiam serdecznie - nowa koza na pastwisku .
1. Z dwiema. Zdecydowanie.
2. I tak i tak. Osobiście nie przepadam za wersją rank&file, ale miewa swoje zastosowania. Ja osobiście używam mieszanki obu i jeszcze się nikt nie przyczepił
3. Przejdą, ale weź zorganizuj sobie podstawki 40mm. Ten ostatni chyba średnio będzie pasował wyglądem do reszty armii - wygląda trochę jakby pasował do poprzedniej edycji modeli.
2. I tak i tak. Osobiście nie przepadam za wersją rank&file, ale miewa swoje zastosowania. Ja osobiście używam mieszanki obu i jeszcze się nikt nie przyczepił
3. Przejdą, ale weź zorganizuj sobie podstawki 40mm. Ten ostatni chyba średnio będzie pasował wyglądem do reszty armii - wygląda trochę jakby pasował do poprzedniej edycji modeli.