Miły warsztat

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
miły5
Mudżahedin

Miły warsztat

Post autor: miły5 »

Witam.
W końcu postanowiłem zrobić swój temat do swoich polanych farbą plastików.
Oczywiście będą tutaj też inne rzeczy , ale do rzeczy.
Zbieram Dwarfy do battla i gwardię do czterdziechy , skłaniam się w stronę flames of war.
Maluję już od dwóch lat tyle , że zrobiłem sobie dość długą przerwę (4 mies.)

Oto zdjęcia clanratów z przed czterech miesięcy:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz paru marinów z przed dwóch miesięcy (marna próba powrotu)

Obrazek

A na koniec zdjęcie płaszcza Boromira (mam zamiar pomalować całą drużynę). Pierwsze chwycenie pędzla od długiego czasu.

Obrazek

Komentujcie , krytykujcie i oceniajcie.
Zdjęcia są słabe , lecz postaram się o lepsze.
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

smiejagreg pisze:Dawaj dwarfy :!: :!: :!:
I zdjęcia z większą głębią ostrości [-o<

Awatar użytkownika
Matysz
Mudżahedin

Post autor: Matysz »

Marines wyglądają jak niedokończeni. Czarne zbroje to średni pomysł jak nie umiesz ich rozjaśnić, bo wyglądają jak machnięci tylko podkładem. Krawędziowanie szarym powinno wydobyć kontury z pancerza.

Na płaszczu widać rozjaśnienia, ale są zbyt delikatne żeby robić wrażenie-tutaj też bym wykrawędziował fałdy jaśniej o ton.

miły5
Mudżahedin

Post autor: miły5 »

smiejagreg pisze:Dawaj dwarfy
Spoko.po świętach powinny być (ach te tony plastiku do obrobienia :wink: )
I nie ciesz się zbytnio , bo to są te nowe brzydkie plastiki a nie stare metale. :(
quidamcorvus pisze:I zdjęcia z większą głębią ostrości
Próbuję wszystkiego.Jakbyś mógł mi doradzić gdzie ustawić tą głębię ostrości to byłbym bardzo ucieszony z twojej podpowiedzi.Mam siedmio letni aparat kodaka więc na razie bez fajerwerków.
Matysz pisze:Marines wyglądają jak niedokończeni. Czarne zbroje to średni pomysł jak nie umiesz ich rozjaśnić, bo wyglądają jak machnięci tylko podkładem. Krawędziowanie szarym powinno wydobyć kontury z pancerza.
W rzeczywistości są aż za bardzo krawędziowani , tylko na zdjęciach nic nie widać.
Matysz pisze:Na płaszczu widać rozjaśnienia, ale są zbyt delikatne żeby robić wrażenie-tutaj też bym wykrawędziował fałdy jaśniej o ton.
Postaram się coś wymyśleć.

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

miły5 pisze:
smiejagreg pisze:Dawaj dwarfy
Spoko.po świętach powinny być (ach te tony plastiku do obrobienia :wink: )
I nie ciesz się zbytnio , bo to są te nowe brzydkie plastiki a nie stare metale. :(

Ja naprzyklad maszynki mam rozna plastik metal i fail cast:P bohaterow tyz ale klocki juz sam metal zbieram :D bo sa ladniejsze [no moze poaza 7 konwersjami].
Moze i drogo wyjdzie ale jaka satysfakcja z klocka? :mrgreen: :mrgreen:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

ODPOWIEDZ