Witam.
W końcu postanowiłem zrobić swój temat do swoich polanych farbą plastików.
Oczywiście będą tutaj też inne rzeczy , ale do rzeczy.
Zbieram Dwarfy do battla i gwardię do czterdziechy , skłaniam się w stronę flames of war.
Maluję już od dwóch lat tyle , że zrobiłem sobie dość długą przerwę (4 mies.)
Oto zdjęcia clanratów z przed czterech miesięcy:
A teraz paru marinów z przed dwóch miesięcy (marna próba powrotu)
A na koniec zdjęcie płaszcza Boromira (mam zamiar pomalować całą drużynę). Pierwsze chwycenie pędzla od długiego czasu.
Komentujcie , krytykujcie i oceniajcie.
Zdjęcia są słabe , lecz postaram się o lepsze.
Pozdrawiam
Miły warsztat
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Dawaj dwarfy
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
I zdjęcia z większą głębią ostroścismiejagreg pisze:Dawaj dwarfy
Marines wyglądają jak niedokończeni. Czarne zbroje to średni pomysł jak nie umiesz ich rozjaśnić, bo wyglądają jak machnięci tylko podkładem. Krawędziowanie szarym powinno wydobyć kontury z pancerza.
Na płaszczu widać rozjaśnienia, ale są zbyt delikatne żeby robić wrażenie-tutaj też bym wykrawędziował fałdy jaśniej o ton.
Na płaszczu widać rozjaśnienia, ale są zbyt delikatne żeby robić wrażenie-tutaj też bym wykrawędziował fałdy jaśniej o ton.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35884
Spoko.po świętach powinny być (ach te tony plastiku do obrobienia )smiejagreg pisze:Dawaj dwarfy
I nie ciesz się zbytnio , bo to są te nowe brzydkie plastiki a nie stare metale.
Próbuję wszystkiego.Jakbyś mógł mi doradzić gdzie ustawić tą głębię ostrości to byłbym bardzo ucieszony z twojej podpowiedzi.Mam siedmio letni aparat kodaka więc na razie bez fajerwerków.quidamcorvus pisze:I zdjęcia z większą głębią ostrości
W rzeczywistości są aż za bardzo krawędziowani , tylko na zdjęciach nic nie widać.Matysz pisze:Marines wyglądają jak niedokończeni. Czarne zbroje to średni pomysł jak nie umiesz ich rozjaśnić, bo wyglądają jak machnięci tylko podkładem. Krawędziowanie szarym powinno wydobyć kontury z pancerza.
Postaram się coś wymyśleć.Matysz pisze:Na płaszczu widać rozjaśnienia, ale są zbyt delikatne żeby robić wrażenie-tutaj też bym wykrawędziował fałdy jaśniej o ton.
Pozdrawiam
miły5 pisze:Spoko.po świętach powinny być (ach te tony plastiku do obrobienia )smiejagreg pisze:Dawaj dwarfy
I nie ciesz się zbytnio , bo to są te nowe brzydkie plastiki a nie stare metale.
Ja naprzyklad maszynki mam rozna plastik metal i fail cast:P bohaterow tyz ale klocki juz sam metal zbieram bo sa ladniejsze [no moze poaza 7 konwersjami].
Moze i drogo wyjdzie ale jaka satysfakcja z klocka?
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy