BAZYLISZEK 2013, 9-10.02.2013 Łomianki wyniki str. 1

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
SoCiu
Wodzirej

Re: BAZYLISZEK 2013, 9-10.02.2013 Łomianki

Post autor: SoCiu »

Malowanie
Uwaga w tym roku będziemy ściągać ze stołów nie tylko proksy, ale i niepełne modele. Nie przejdą u nas rydwany bez załogi, MC bez jeźdźców, podstawki bez terradonów, felbatów czy nawet smoków. Prosimy potraktować to poważnie
Wężę z jeźdźcami fu! 12+ rydwanów z obługą fu^2 !

Weźcie wyluzujcie poślady, bo nikt nie przyjdzie :wink:

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

SoCiu pisze:
Malowanie
Uwaga w tym roku będziemy ściągać ze stołów nie tylko proksy, ale i niepełne modele. Nie przejdą u nas rydwany bez załogi, MC bez jeźdźców, podstawki bez terradonów, felbatów czy nawet smoków. Prosimy potraktować to poważnie
Wężę z jeźdźcami fu! 12+ rydwanów z obługą fu^2 !

Weźcie wyluzujcie poślady, bo nikt nie przyjdzie :wink:
właśnie dlatego spinamy poślady by ludzie przyszli :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Ale mi się chce pograć! Zróbcie turniej szybciej!!!

PS. Shino: kiedy mniej więcej będzie wiadomo czy euro to 2400 czy 2600?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Druchii
Kretozord

Post autor: Druchii »

Mi też, mi też! ;)
Zajebista ocena malowania, mam nadzieję, że RIPlayowi nie zabraknie jaj i faktycznie będzie ściągał modele ze stołów ;)
A marudy niech nie narzekają, dwa miechy do turnieju zostały, jest mnóstwo czasu.
Z resztą już się rzygać chce od tego narzekania, co master, od lat, ciągle ten sam whine...

Awatar użytkownika
Eldritch
Berserker Khorna

Post autor: Eldritch »

Karli pisze:Ale mi się chce pograć! Zróbcie turniej szybciej!!!

PS. Shino: kiedy mniej więcej będzie wiadomo czy euro to 2400 czy 2600?
+1
Obrazek

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Jeżeli dotrzymacie ściągania ze stołów to szykuje się najładniejszy master jaki kiedykolwiek zagram ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Post autor: RIPlay »

Polecenie służbowe od Kalesona dostałem, więc szansa na to, że po turnieju dostanę łatkę skurwysyna jest całkiem spora :D

Modele mają być kompletne przez cały czas trwania turnieju, a nie tylko podczas oceny !!! Wszyscy sędziowie będą mieli prawo ściągnąć niekompletną figurkę. Be warned :)
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

=D>
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

I znów pytanie, które powtarza się co drugi master: czy WYSIWYG na herosach ma też odwzorować magiczne bronie/hełmy/tarcze itd. ?
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

RIPlay pisze:Modele mają być kompletne przez cały czas trwania turnieju, a nie tylko podczas oceny !!! Wszyscy sędziowie będą mieli prawo ściągnąć niekompletną figurkę. Be warned
mm.. very good, very good. the force is strong in this one.
Obrazek

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

Można mieć Italiano też na 50x75? czy musi być 5x5?
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Karli pisze:I znów pytanie, które powtarza się co drugi master: czy WYSIWYG na herosach ma też odwzorować magiczne bronie/hełmy/tarcze itd. ?
Masz wykupiony magiczny miecz, to niech figurka ma miecz, magiczna tarcza - the same. Hełm ? Też by się przydał. Powiem tak - broń i tarcze muszą być obowiązkowo. Hełmu jak nie będziesz miał na jednym modelu i będzie to jedyny brak WYSIWYGu w całej armii to pkt nie przytnę.
Durin pisze:Można mieć Italiano też na 50x75? czy musi być 5x5?
50 x 50. Italiano w zamierzeniu jest demonem. Kaleson zgodził się na modele z Wochu, po to, aby łatwiej Wam je było skombinować :)
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak. :wink:
Obrazek

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

A jak mój bsb ma dwuraka w rozpie , a sztandar trzyma w dwóch łapach to można liczyć, że nawala ze sztandaru i nie potrzebuje doklejonego miecza na dupie :D?
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Jagal pisze:A jak mój bsb ma dwuraka w rozpie , a sztandar trzyma w dwóch łapach to można liczyć, że nawala ze sztandaru i nie potrzebuje doklejonego miecza na dupie :D?
Wbij go w ziemię na podstawce :) jak Ci minie faza na dwuraka to go urwiesz :) to nie jest dużo pracy ;P
Obrazek

Awatar użytkownika
Golonka
Masakrator

Post autor: Golonka »

Mogę przyjechać ze swoim Jabba the slann? Czy będzie jakiś problem?
Furion pisze:
@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
No, becouse no.

Awatar użytkownika
Jagal
Niszczyciel Światów

Post autor: Jagal »

RIPlay pisze:
Wbij go w ziemię na podstawce :) jak Ci minie faza na dwuraka to go urwiesz :) to nie jest dużo pracy ;P
Od razu położe tam morning star :D i hand weapon chyba też bo przecież ma pustą pochwę od miecza ten model :mrgreen: pokombinuję ;)
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.

Snot Fanpage <<--- , klikać! ;)

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Golonka pisze:Mogę przyjechać ze swoim Jabba the slann? Czy będzie jakiś problem?
Jeżeli kupiłeś i pomalowałeś już resztę armii, to może pojedyńczy slann przejdzie :lol2: :lol2:
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Awatar użytkownika
RIPlay
Falubaz

Golonka pisze:Mogę przyjechać ze swoim Jabba the slann? Czy będzie jakiś problem?
Slann nie ma magicznych przedmiotów, które wymagają WYSIWYGu o ile dobrze pamiętam. Jeśli będzie miał podstawkę i palaquin to nie ma problemu :) Swoją drogą chętnie bym zobaczył Jabba the Slanna na Pizzy Hut xD
Jagal pisze:Od razu położe tam morning star :D i hand weapon chyba też bo przecież ma pustą pochwę od miecza ten model :mrgreen: pokombinuję ;)
Wiesz, że takie obostrzenia są dla dobra hobby, więc nie pyskuj mi tu ;p przyjedź wcześniej do Wawy to Cię przekimam a przy okazji wybierzesz sobie jakąś rękojeść, żeby tę pustą pochwę wypełnić ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Akadera
Falubaz

Post autor: Akadera »

Czy z bunga bunga można wejść do domku?
kudłaty pisze:Wiadomo alkohol jest dla ludzi, ale śliwowica jest dla frontu wschodniego

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

I bungabunda działa dokładnie po linii prostej, w sensie tak jak facing modelu? czy można wheelować itp
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

ODPOWIEDZ