Pytanie dotyczące Wild Riders.

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

quas pisze:
A darkelficka zasada nienawidzenia HE działa także na dark steedy?
hate i frenzy przechodzi z jezdzca na mounta :wink:
Zasada Hate High Elves działa tylko na Mroczne Elfy, a nie ich wierzchowce, smoki, hydry, harpie itd.
Zanim zadacie takie pytanie, to najpierw przeczytajcie w odpowiednim AB.
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dobrze, ale w opisie forest spirits jest napisane slowo creatures a nie "model". Widzisz scimi roznice ???

I tak mamy np:
- chariot, skladajacy sie z 2 rodzajow creatures: jezdzy i koniki
- chariot herosa z 3 rodzajow creatures: jezdziec, charakter, koniki
- pegazy, terki, warhawki niektore maszyny - to wszystko pojedyncze modele ktore zawieraja kilka rodzajow "creatures" a stanowia jeden model.

A opisie Forest Spirit jest mowa o "creatures" a nie o "models". To chyba wyjasnia cala sprawe nawet dla kogos kto chce uprawia RAW.

A jesli chodzi o to czy WR wzbudza strach w goblinach: IMO tak. To nadal elf. Tak samo np. annointed u DE.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

karlee pisze:Dobrze, ale w opisie forest spirits jest napisane slowo creatures a nie "model". Widzisz scimi roznice ???
Widzę, tylko udowodnij mi, że tylko jeździec ma zasadę Forest Spirit. Moim zdaniem cały model ma, ponieważ jest traktowany jako jedność w myśl zasad - cytat wyżej. W związku z tym ma i jeździec i konik. I wtedy masz te swoje creature.

I nie mieszajcie mi tutaj jednorożców, czy great stagów. Heros jeżdżący na takowym nie jest Cavalry Model, a herosem na Monstrous Mount.
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

@Scimitar
Ktos musi to w koncu powiedziec...
Daj sobie spokoj bo naprawde sie osmieszasz...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Aldean pisze:@Scimitar

Pozdrawiam
Jak nie ma argumentów to najprościej napisać w ten sposób.

pozdrawiam również :wink:
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
aras4rose
Pseudoklimaciarz
Kontakt:

Post autor: aras4rose »

fajnie przeczytalem cały temat i mi osobiście przychodzi na myśl odłożenie figurek, a najlepiej wyrzucenie i zapomnienie, bo czasami nie ma sensu czegoś ciągnąć i przekonywać, udowadniać. Skończmy, tak tą zasadę mają i koniki i koniec.

na szczęscie nie gram z Tobą :) sorry Scimitar.

Jakiś czas temu dostałem namiary na to forum, jako że po dośc długim okresie powróciłem myslałem przypomnę zasady, poczytam "mądrych" rad rozwiazania problemów itd, ale tylko utwierdzam się że się mylilem. Szczególnie jak niektóre zasady są już stosowane w grach gdzie gram, wbrew logice, bo jest niejasność lub nie jest napisane że nie można.

zapewne mnie tak naszło bo nie mam najlepszego dziś dnia, ehh ..... :>
http://picasaweb.google.pl/aras4rose - zdjęcia z moich bitewek (ostatnia 18 sierpień);
Kupno E-pism i E-czasopism

Awatar użytkownika
Husiat
Wodzirej

Post autor: Husiat »

Właściwie to nic nowego nie wniosę do dyskusji pod względem argumentów, ale... Na zdrowy rozsądek jest to nieco niedorzeczne. Jak wiele spraw, to jest kolejna gdzie można się sugerować źle dobranymi słowami (?) albo po prostu zwykłą zabawą i nie kłócić się o to...
Bez sensu... :roll:

I nie mówię że Scimitar nie ma racji. Może i ma, ale... to głupie... Cała ta sprawa z Wild Ridersami. :roll:
Bum...!

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

to ja was pogodze... przed bitwą rzucajcie k6... na 4+ zasada FS obejmuje koniki... i będzie sprawiedliwie... ;)

MistrzMiecza
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MistrzMiecza »

Mroczni jeźdźcy mają wpisaną w tabelce w podręczniku zasadę o hate do HE, a ich steedy nie. Czyli Twoja odpowiedź, Scimi, brzmi tak, że steedy nie mają hate.

A teraz sytuacja bardzo podobna. :)

Dzicy jeźdźcy mają wpisaną w tabelce zasadę forest spirits. A ich steedy, które są przedstawione osobno, mają tę zasadę? Raczej nie, chociaż booka WE nie mam. Czyli Twoja odpowiedź powinna brzmieć jednoznacznie - nie mają magicznych ataków.

Oczywiście mogę się mylić, ale w którym miejscu?

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Aldean pisze:@Scimitar

Pozdrawiam
przychylam posta.
ale scimitar po DMP z LS zdaje sie odchodzi (przynajmniej ostatnio w swietym gniewie to deklarowal, broniac luku na bsb, dobrze kojarze?).. jak nie bedzie mogl takich pierdol wrzucac na forum LS (swoja droga nie dziwie sie nieaktywnoscia czesci skladu - jakbym wszedl i zobaczyl notke o magicznych koniach tez by mi sie odechcialo..) to moze przystopuje (;

Awatar użytkownika
Pijak
Chuck Norris

Post autor: Pijak »

Żałosne dobrze że mój kolega grający WE nie próbuje na siłę pod pakować sobie armii. Ja nie widzę w podreczniku aby było napisane ze koniki WR mają magiczne ataki. Gdyby miały to pewnie by o tym wspomnieli.

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Fajnie być na Liście Sędziowskiej, co Scimi? :P :P :P

Oszust i lawirant jesteś, co nie?

That will teach you, to try and do something!
Shame on you! Shame!
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

jakby mi ktoś powiedział, że moje WR mają magiczne ataki to bym go wyśmiał. Jak dla mnie w AB jest wszystko opisane wystarczająco jasno, więc nie wiem, czemu Scimi tak się przy tym upierasz...

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Jedy Knight pisze:Fajnie być na Liście Sędziowskiej, co Scimi? :P :P :P

Oszust i lawirant jesteś, co nie?

That will teach you, to try and do something!
Shame on you! Shame!
Tak - wypatruję przez okno CBA :) Mam nadzieję, że chociaż mi dadzą na DMP dojechać i zagrać :lol2:
Draconis - FOR EVER !!!

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

spoko spoko...pewnie zgarną Cie tuż przed wejściem na turniej przed kamerami itd... no wiesz... ;)

Awatar użytkownika
Jedy Knight
Forma Skrótowa

Post autor: Jedy Knight »

Scimitar pisze:Tak - wypatruję przez okno CBA :) Mam nadzieję, że chociaż mi dadzą na DMP dojechać i zagrać :lol2:
Żeby wątpliwości nie było - ani a sprawie Gig vc Tree, ani tym bardziej w sprawie magicznych ataków koni WR nie zgadzam się z Tobą.
Natomiast sposób w jaki argumentują Twoi przeciwnicy nie zostałby "dopuszczony" na forum które ja bym moderował.
To miło, że jesteś twardszy od Kaczmarka i Kornatowskiego razem wziętych - ale analiza zasad WFB nie podlega nagonce tłuszczy.
Obywatelu, zrób sobie dobrze sam.

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Scimitar pisze:Tak - wypatruję przez okno CBA :) Mam nadzieję, że chociaż mi dadzą na DMP dojechać i zagrać :lol2:
Ktoś musiał zostać nowym Bad Boyem polskiej ligi.
Obrazek

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

pingus pisze:
Christos pisze:Scimi może to pomoże:

skoro zapis że Wildzi są Forest Spiryt dotyczy całego modelu to rozumiem, że konie podlegają również zasadzie The fury of Kurnous??

Mam nadzieje że teraz widzisz nielogiczność Twojego pomysłu.
Scimi pisze:Fury of the Kournous ma napisane, że jeździec dostaje, nie steed.
Bardzo fajnie Pingus tylko że nic takiego co napisał Scimi, nie ma. Zasadę The Fury of Kurnous maja "Wild Riders",a w myśl teorii Scimiego to jeden model podlegający tym samym zasadom.

Ten pomysł jest na prawdę żenujący.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Scimitar pisze:
karlee pisze:Dobrze, ale w opisie forest spirits jest napisane slowo creatures a nie "model". Widzisz scimi roznice ???
Widzę, tylko udowodnij mi, że tylko jeździec ma zasadę Forest Spirit.
W zasadach konikow nie ma mowy o tym jakoby dosiadane przez Wild Ridersow stawaly sie forest spiritami.

Tez uwazam ze powinienes przestac juz bronic tego pomyslu. Jak widzisz, nikt go nie popiera.

Pozdro!

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Oddział nazywa się Wild Riders of Kournous i ma zasadę Forest Spirit. Każdy model składa się z jeźdźca - Wild Ridera i konika Elven Steeda. Czasem Nazwa odziału jest tożsama z nazwą np. jeźdźca (choć champion czasem się nazywa inaczej). Więc jak tak chcecie się czepiać literalnie to jak zobaczę u kogoś z was championa Wildów - Wild Huntera to nie pozwolę wam wypłacić dodatkowego ataku z zasady Fury of Kournous. Przecież to nie Wild Ridere prawda ?? Inaczej się nazywa. A wogóle czy jest Forest Spiritem ??
Draconis - FOR EVER !!!

ODPOWIEDZ