Galeria Krasnoludów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
Re: Galeria Krasnoludów
Najlepsze konwersje z plastiku na hamaki jakie widzialem :]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
Tych starszych nie znam... a helmy sa washowane... tylko z lampa takie swiecace wyszly...smiejagreg pisze: Są jeszcze starsze hamki, mniej klonowate, może też nie urywają dupy, ale imho są o dwie klasy lepsze, niż ich późniejsze odpowiedniki...
A malowanie bardzo fajne, może hełmy jeszcze bym zwashował...
A podstawki pod ten oddzial wygladaja tak:
Jezeli natomiast chodzi o kolorystyke, to u mnie sa szaro niebiescy... z tad kolory na sztandarze. Bialy zastapil szary u hamkow, zeby ich od reszty woja odroznic... w koncu to elita.
Zazwyczaj moje chlopaki wygladaja tak:
Czyli niebieski z szarym...
To skoro juz sie rozpedzilem, to jeszcze wrzuce RS'a:
Niestety ten model, chodz bardzo fajny, to sklada sie w wiekszosci z Brody i metalu... jedyne elementy niebiskiego i szarego sa przy skromnej ilosci plaszcza na dole... nawet tego za bardzo nie widac
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta
PODSTAWKI SA ZAJEBISTE . Model sa fajne jak sie je nawet pomaluje ale ja wole stare metale. Co do hamakow to smiej ma na profilu stare hamaki a Rasti szykuje sie z produkcja wlasnych hamakow ktorych bede odd niego kupowal :]
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Żeby narzekać, że model składa się w większości z brody, to nie przystoi zbierającemu dwarfy Toż to główna ozdoba i duma krasnoluda
Jakze bym smial! Pdkreslalem ino powod braku kolorow klanowychsmiejagreg pisze:Żeby narzekać, że model składa się w większości z brody, to nie przystoi zbierającemu dwarfy Toż to główna ozdoba i duma krasnoluda
Ja takowy wystawiam, odkad sie 8ma edycja pojawilaZapomnialem dodac: nigdy nie widzialem hordowego klocka warirow krasowych
Nie jest to nic niespotykanego. Andrew wystawia na 2400 3 klocki po 30. Krasie z dwurakami (niestety brak mi Wysywigu... moze kiedys ) dobrze sie w takiej formacji sprawdzaja... a jak trzeba, to zwijam po 5
PS... dzieki za komenty
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
Zaintrygowales mnie! Juz wiem co musze sprawdzic :]Zapomnialem dodac: nigdy nie widzialem hordowego klocka warirow krasowychJa takowy wystawiam, odkad sie 8ma edycja pojawila
Nie jest to nic niespotykanego. Andrew wystawia na 2400 3 klocki po 30. Krasie z dwurakami (niestety brak mi Wysywigu... moze kiedys ) dobrze sie w takiej formacji sprawdzaja... a jak trzeba, to zwijam po 5
PS... dzieki za komenty
Co wy za herezje opowiadacie? Na euro 40 warriorów z dwurakami to podstawa Ewentualnie 36 rangerów
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Kończcie te opowieści o rozpiskach - to Galeria Krasi jest, a nie Rozpiski brodaczy - może admin wykosi nadmiar postów...
To komentuj galerie, a nie spamujesz :psmiejagreg pisze:Kończcie te opowieści o rozpiskach - to Galeria Krasi jest, a nie Rozpiski brodaczy - może admin wykosi nadmiar postów...
Dzieki! Ja tez nad tym ubolewamVraith pisze:Bardzo udany regiment, sam chciałbym mieć pomalowane takie ilości. Podstawki genialne - ubolewam jedynie, że to nie modele z okolic 4 ed
Ale powiem szczerze ze lubie prace z plastikami. Tylko te nasze sa nieco nieszczesne... No i zostawiaja bardzo malo pola do manewru przy konwersjach... ale stram sie jak moge. Mam miedzy innymi zrobionego Master Eng kompletnie skonwertowanego ze zwyklego wariorsa, i tez wyszedl niezle. Niestety nie mam zdjec (malowanie zreszta jest dosc wczesno nieopierzale ;p). Moze jak wroce do chaty w piatek, to walne mu fotke.
pzdr!
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
To ja tak na szybko WiPka Zabójcy wrzucę. I tym samym oficjalnie rozpoczynam od dawna planowaną zmianę armii (O&G->kurduple) - od początku bardziej identyfikowałem się z Krasnoludami i zapewne dlatego nie miałem zapału do ukończenia Zielonoskórych
Ave!
Niedźwiedź
Ave!
Niedźwiedź
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Cieszę się z nawrócenia, Niedźwiedziu .
Bardzo podoba mi się skóra - nie wiem tylko, na ile kolory z foty odpowiadają rzeczywistości...
Bardzo podoba mi się skóra - nie wiem tylko, na ile kolory z foty odpowiadają rzeczywistości...
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Przy zdjęciach w zasadzie nie było nic "podciągane" - jedynie jasność. Wreszcie ogarnęliśmy temat robienia sensownych zdjęć i nareszcie figsy wyglądają tak jak powinny
A co do nawrócenia - nie nawróciłem się Ja zawsze byłem Krasnoludem (charakterologicznie nawet bardzo, na co Łania codziennie narzeka ), a w WFRP najczęściej prowadziłem właśnie Zabójców . Po prostu dobór pierwszej armii był błędem.
Ave!
Niedźwiedź
A co do nawrócenia - nie nawróciłem się Ja zawsze byłem Krasnoludem (charakterologicznie nawet bardzo, na co Łania codziennie narzeka ), a w WFRP najczęściej prowadziłem właśnie Zabójców . Po prostu dobór pierwszej armii był błędem.
Ave!
Niedźwiedź
A no żeby nie było łatwo to, jaka armie będziesz robił :
1. Full nowe modele
2. Mieszanka nowych ze starymi ładnymi krasiami [ ja tak mam ]
3. Same stare ładne krasie ?:P
1. Full nowe modele
2. Mieszanka nowych ze starymi ładnymi krasiami [ ja tak mam ]
3. Same stare ładne krasie ?:P
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Jest to jeden z niewielu figsów krasi, który osobiście bym przerobił na łysola - bardziej odpowiada mi bez piór. Dawaj dalej zmalowaniem...
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Żadna z opcji Zamierzam budować armię z najładniejszych na rynku figurek, dlatego na razie raczej nie znajdzie się w niej miejsca na produkty by GW (no może kilka... ale nie za wiele). Na pewno będą za to figurki AoW, Gamezone, trochę LA, trochę Ścibora. Generalnie ważny jest dla mnie wygląd zawziętych sukinsynów, którzy wyposażeni w topory i młoty są śmiertelnie niebezpieczni. Idealnie tej wizji odpowiadają szczególnie krasie AoW i to właśnie oni będą stanowili trzon armii (pewnie ze 3x40 Ironshieldów, 2x20 Berserkerów itd.).
Stare modele GW mają przyjemny klimat, ale trochę za bardzo baśniowe jak dla mnie. W Młotku zawsze ceniłem mhrok
Ave!
Niedźwiedź
Stare modele GW mają przyjemny klimat, ale trochę za bardzo baśniowe jak dla mnie. W Młotku zawsze ceniłem mhrok
Ave!
Niedźwiedź
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Nie kumam do końca - mroczne w młotku są raczej chaos dwarfs , dwarfy są po halflingach imho najmniej mroczną armią. Ciężko Ci będzie zmontować jakąś sensowną jednolitą armię złożoną z figsów firm, o których wspominałeś. Sporo się one różnią zarówno wielkością, jak i rzeźbą... Ale ciekaw jestem efektu końcowego .
EDIT. Skoro odcienie odpowiadają rzeczywistym, napisz parę słów nt. malowania skóry na tym slayerze... Chodzi mi głównie o to, jak uzyskałeś takie odcienie...
EDIT. Skoro odcienie odpowiadają rzeczywistym, napisz parę słów nt. malowania skóry na tym slayerze... Chodzi mi głównie o to, jak uzyskałeś takie odcienie...