Piłka nożna

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Re: Piłka nożna

Post autor: Siweusz »

smiejagreg pisze:Arsenal nie przestaje dołować.
:mrgreen:
Jak tam Grzesiu, wróżką nie będziesz. :mrgreen:
Awans na 3 miejsce w tabeli się szykuje.
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Nie rozumiem tego, co pokazują Kanonierzy. Niespecjalnie mnie interesuje, czy będą na 3 miejscu, czy na 10 - różnica punktowa prawie żadna. Potrafią zagrać całkiem dobry mecz, ale potrafią sp...lić też co drugi. Z taką grą nie bardzo ich widzę na koniec sezonu... Najbardziej mi szkoda pucharowej porażki z Bradford i to przez jej pryzmat pisałem poprzedniego posta. Cały czas twierdzę, że Wenger z kiepskich graczy montuje zespół. Ale dzisiaj przynajmniej właściwych posadził na ławie - efekt od razu widoczny. Właście Ramsey, Coquelin i Gervinho imho są jednymi z najsłabszych graczy w kadrze, ponadto w sezonie kompletnie zawodzi Oxlade-Chamberlain. Pozostali maja wzloty i upadki, ale potrafią czasem dobrze zagrać, jak np. dzisiaj. Trzeba jednak pamiętać, z kim dziś grają, a mogli stracić też ze dwa gole...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Grzesiu, prawie połowa sezonu i Top4. Nie jest źle.
PS. w fantasy mam Cazorlę na kapitanie. :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Co Ty z tymi miejscami Arsenalu - są na 5 miejscu przecie... a meczyk równie dobrze mógł się zakończyć wynikami 10:0 i 5:5. Klasowa drużyna tak nie gra, nadal będę utyskiwał na grę Kanonierów. Za miękka jest druga linia, zdecydowanie brakuje Songa przynajmniej... jeśli mają takiego Cazorlę i Wilshera, to Arteta im nie jest specjalnie potrzebny w pierwszym składzie. Powinni nabyć koniecznie jakiegoś twardziela...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze:Co Ty z tymi miejscami Arsenalu - są na 5 miejscu przecie...
Racja, kumpel z Londynu na skypie mnie zwałował. :wink:
Ja bym się przywalił do obrony.
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

O obronie szkoda mówić. Sagna bez formy - wygląda bardzo blado, Gibbs - było widać..., stoperzy też ustawiają się 20 m od siebie i wpuszczają w środek frajera, po prostu brak słów. Z Reading im to uszło na sucho, ale już ze średniakami ligowymi mieliby dziś wielkie kłopoty. Defensywa CAŁEGO zespołu jest tragiczna... Komentatorzy przebąkiwali o poszukiwaniu kogoś na miarę Henry'ego czy Vieiry :mrgreen: . Takich ludzi Arsenal miał (VP), ale jakoś musiał sprzedać i to do MU :( . Normalnie siara na całego :wink:
Ktoś tam wcześniej pisał, że kasa sama nie gra... Bez kasy i to porządnej obecnie w Anglii nie ma czego szukać w walce o trofea, niestety...

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

smiejagreg pisze: Takich ludzi Arsenal miał (VP), ale jakoś musiał sprzedać i to do MU :( . Normalnie siara na całego :wink:
Ta siara to subiektywizm. :mrgreen: Ja nie narzekam. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Siweusz pisze:
smiejagreg pisze: Takich ludzi Arsenal miał (VP), ale jakoś musiał sprzedać i to do MU :( . Normalnie siara na całego :wink:
Ta siara to subiektywizm. :mrgreen: Ja nie narzekam. :wink:
No pewnie, że subiektywizm :mrgreen:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Znowu czat Grzesiu. :wink:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
Dastor
Masakrator

Post autor: Dastor »

Dokładnie, imo brakuje rasowego dp. Arteta to bardziej rozgrywający. Brakuje wzrostu i siły w środku pola. Wczorajsza wygrana cieszy. Przede wszystkim Walcott na środku ataku, czyli jego nominalnej pozycji. Gervinho To jest gracz na polską ligę nie angielską #-o
Obrazek

Awatar użytkownika
goboss
Masakrator

Post autor: goboss »

obrona też czasem kuleje. panowie w obronie popełniają głupie błędy przez co tracą gole. tutaj akurat nic to nie zmienilo, ale gdyby nie blad vermalena mecz z mu na pewno by sie inaczej potoczyl. niby stanowia solidna defensywe, ale czasem te bramki wynikaja z takich smiesznych bledow.

co do srodka pola. wiele najlepszych druzyn posiada wlasnie w srodku pola takiego wysokiego cofnietego 'rozgrywajacego' lub po prostu kogos wysokiego w srodku pola. nawet barcelona. ale np. juve daje jakos rade z pirlo z tylu.

jest kiepsko, ale mam nadzieje ze powalczymy o miejsce w pierwszej 4ce, a jak chelsea pozwoli to moze i o 3cie.
Obrazek

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

W końcu jakieś ciekawe pojedynki w LM się zapowiadają:
ManU - Real z wiadomych względów :)
Szachtar - Borussia dwa ofensywne zespoły powinno być sporo goli ;)

Milan - Barca grają co sezon więc trochę się już przejadło
Arsenal - Bayer też powinno być interesująco.
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Arsenal jest kompletnie nieobliczalny - zagrali z Newcastle prawie bez obrony, robiąc koszmarne byki... Na szczęście przeciwnicy zrobili ich jeszcze więcej, zatem Kanonierzy wygrali 7:3. Wynik mógł być jeszcze wyższy. Ciekawe, co będzie w nastepnym meczu? 0:1 po beznadziejnej grze, czy wręcz odwrotnie :?: #-o

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Arsenalowi kibicuję od roku pańskiego 1986. Efekt? Arytmia serca i częstoskurcze napadowe tegoż. Każdy kibic Arsenalu powinien mieć solidnego kardiologa... Smiejagreg- jakby co, służę pomocą w wyszukiwaniu dobrego lekarza.

Dla mnie najważniejszą wiadomością ostatnich dni jest to, że Saganowski może wznowić treningi. Zawsze go ceniłem za spryt i pracę w polu karnym, a gdyby nie te motóry, to byłby jeszcze lepszy... Fajnie, że zdrowieje, bo informacje napływały ponure...
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

LoudLord pisze:Arsenalowi kibicuję od roku pańskiego 1986. Efekt? Arytmia serca i częstoskurcze napadowe tegoż. Każdy kibic Arsenalu powinien mieć solidnego kardiologa...
Ja też gdzieś tak, a pomimo to nie mogę się przyzwyczaić za cholerę :wink: :( ...

Awatar użytkownika
LoudLord
Oszukista

Post autor: LoudLord »

Przyzwyczaić się?! Toż to niemożliwe :) Co roku ma się nadzieję, co roku ma się zawał....:) Tak z Arsenalem, jak i z Legiunią ;)
Cóż czynić- taki los. Co ciekawe, nawet nie myślałem, żeby wyjść i się poddać :D
"Musimy podjąć męską decyzję- albo jesteśmy zadowoleni, albo nie."
- M.Malicki

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

W tym sezonie Legiunia zdobędzie Mistrza... WRESZCIE :badgrin: Do gry wracają Wolski, Sagan i Efir więc pierdol...cie będzie jeszcze mocniejsze, a Urban to nie Skorża i nie dopuści do takiej zjeby jak w poprzednim sezonie. Podobno Legia ma też kasę na nowego napadziora w zimowym okienku i podobno będzie to któryś z dwójki Dwaliszwili, Cani więc trzeba wierzyć że wreszcie się uda [-o<
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No i właśnie tego się obawiałem. z powodu "Hobbita" obejrzałem tylko drugą połowę meczu QPR - Arsenal. Takiej antyreklamy ligi angielskiej to nie widziałem dawno. QPR był za słaby, żeby strzelić zwycięską bramkę, a Kanonierzy z kolei nie potrafili nawet skonstruować sytuacji bramkowej. Wyglądało, jakby grały dwie ostatnie w tabeli ligowej drużyny i jakby na dodatek to Arsenal zajmował ostatnią pozycję. Żenada i obciach. Pisz, Siweusz, co chcesz, że się nie znam, itp., itd. ale aż takich wahań formy to jednak nie pamiętam u Kanonierów. Nerwówki są co roku, ale taka słaba gra w tylu meczach to jednak coś nowego... Wychodzi centusiostwo, niestety :( .

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Hobbit Grzesiu popuścił Ci wodze fantazji, QPR gra dopiero dzisiaj. :mrgreen:
Pisz, Siweusz, co chcesz, że się nie znam, itp., itd.
Ja pisałem o znajomości przepisów sędziowskich i bardziej ogólnie, bo chyba nie mamy na forum sędziego piłkarskiego. :wink: Nie myl tego Grzesiu. :mrgreen:

Co do reszty się zgadzam. Cienizna jakich mało. Liga polska lepsza. :mrgreen: Wenger chyba stracił kontakt z rzeczywistością. Ale mi, jako smpatykowi ManUtd jest to na rękę. Jeden konkurent do korony mniej. :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Kurde, jasne, że tak :mrgreen: sam się teraz dziwię,skąd wziąłem ten QPR :lol2: . To by znaczyło, że Boruc ma podpisany kontrakt z dwoma klubami angielskimi :wink: .

ODPOWIEDZ