No tak, ale twoja maszyna jest jednoczesnie monsterem. W momencie jak walka z maszyna w 8mej edycji odbywa sie wg booka i jest jasno okreslona, podstawki sa niepotrzebne. Ja jestem mocnym ich przeciwnikiem. One zwyczajnie przeszkadzaja.Grolshek pisze:W czym tkwi tak totalny opór graczy krasi i imperium przed podstawkami ? Ja w swojej "przegiętej" armii mam maszyny na 50/100 mm podstawkach i nawet do głowy nie przyszło mi marudzić ? Przyzwyczailiście się że waszych dział nie da się trafić na innym wyniku niż hit czy co ? Dlaczego macie mieć lepiej niż wszystkie pozostałe armie ? U nas w lidze maszyny bez podstawek są zdejmowane ze stołu i tyle... Wykonanie podstawki to koszt i czas śmieszny a wiele ułatwia grającym jak i sędziującym.
Szczerze powiem, ze nigdy jeszcze nie mialem z powodu ich nieposiadania jakichkolwiek spin czy niejasnych sytuacji... Tak dlugo jak jakis gracz O&G nie wyciagnie turbo katapulty wieklosci jednego ludka (4 czy 5ta edycja), to mnie podstawki sa niepotrzebne...