Pytania i odpowiedzi

Empire

Moderator: #helion#

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Re: Pytania i odpowiedzi

Post autor: Filup »

Grolshek pisze:W czym tkwi tak totalny opór graczy krasi i imperium przed podstawkami ? Ja w swojej "przegiętej" armii mam maszyny na 50/100 mm podstawkach i nawet do głowy nie przyszło mi marudzić ? Przyzwyczailiście się że waszych dział nie da się trafić na innym wyniku niż hit czy co ? :? Dlaczego macie mieć lepiej niż wszystkie pozostałe armie ? U nas w lidze maszyny bez podstawek są zdejmowane ze stołu i tyle... Wykonanie podstawki to koszt i czas śmieszny a wiele ułatwia grającym jak i sędziującym.
No tak, ale twoja maszyna jest jednoczesnie monsterem. W momencie jak walka z maszyna w 8mej edycji odbywa sie wg booka i jest jasno okreslona, podstawki sa niepotrzebne. Ja jestem mocnym ich przeciwnikiem. One zwyczajnie przeszkadzaja.

Szczerze powiem, ze nigdy jeszcze nie mialem z powodu ich nieposiadania jakichkolwiek spin czy niejasnych sytuacji... Tak dlugo jak jakis gracz O&G nie wyciagnie turbo katapulty wieklosci jednego ludka (4 czy 5ta edycja), to mnie podstawki sa niepotrzebne...
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv
www.facebook.com/XIIIKohorta

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

I właśnie z takiego powodu to znaczy totalnego braku wiedzy plotki o konieczności cięcia chadecji fruwają po Polsce. Od czasu wyjścia Tamurkhana ŻADNA z maszyn nie jest monsterem. Pomyliłeś Starego booka z aktualnym. A że gram również orkami to na grę z imperialistą bez podstawek wyciągam doom divery wielkości procy... Jak Kuba bogu tak bóg kubańczykom :mrgreen:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

A jak masz miscasta i musisz szarzowac, to jak liczysz ilosc walczacych? Tak jak w innych maszynach? Poprostu 6 ludkow max?
"If its made by a Dwarf, keep it. If its made by a Human, sell it. If its made by an Orc, bin it. If its made by an Elf, burn it !!! " - Perv

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Filup pisze:A jak masz miscasta i musisz szarzowac, to jak liczysz ilosc walczacych? Tak jak w innych maszynach? Poprostu 6 ludkow max?
O czym ty mówisz ??? :shock: Jaki miscast ? Jaka szarża ? Miscast na zwykłych maszynach ? Szarżujący deathshrieker czy magma cannon ? Może mortar ? #-o Jeśli mogę to powiedz. Zacznę.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2012, o 14:06 przez Grolshek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Grolshek pisze:
Filup pisze:A jak masz miscasta i musisz szarzowac, to jak liczysz ilosc walczacych? Tak jak w innych maszynach? Poprostu 6 ludkow max?
O czym ty mówisz ??? :shock: Jaki miscast ? Jaka szarża ?
Chodzilo mi o nie zdana liderke :p Nie wiem ska dmi sie ten misscast wzial :p

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Filup pisze:
Grolshek pisze:
O czym ty mówisz ??? :shock: Jaki miscast ? Jaka szarża ?
Chodzilo mi o nie zdana liderke :p Nie wiem ska dmi sie ten misscast wzial :p
Hahaah. Ty mówisz o Hellcanonie. Czyli monster&handlers. Potwór z poganiaczamia nie o maszynie żadnej... My tu rozmawiamy o maszynach. Heloł.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2012, o 14:08 przez Grolshek, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

A nie o tym rozmawiamy? :lol2:

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Filup pisze:A nie o tym rozmawiamy? :lol2:
Nie. O maszynkach. Warmachine. Deatshrieker, magma, mortar.

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Grolshek pisze:
Filup pisze:A nie o tym rozmawiamy? :lol2:
Nie. O maszynkach. Warmachine. Deatshrieker, magma, mortar.
Aaaa... a to sa qrde nie sa maszyny z GW... to ja nie wiem. Jeszce nawet nigdy nie gralem z Chaos Dwarfami :)

To sory za komenty, nie skumalem.

A podstawki pod maszyny sa i tak do bani! ;p

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

To teraz ogarnij podstawkę 50 na 200 pod mortar chadecki... Sporo gorszy od helki...

Awatar użytkownika
Filup
Szef Wszystkich Szefów

Grolshek pisze:To teraz ogarnij podstawkę 50 na 200 pod mortar chadecki... Sporo gorszy od helki...
No tak, ale to nie jest oficjalna armia GW... ciezko miec tutaj pretensje do LL... Niejako decydujac sie na armie nieoficjalna, trzeba sie liczyc z niedociagnieciami... tak mi sie wydaje przynajmniej.

Ale nic, kazdy ma widze nieco inne zdanie :)

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

Jak to canon nie mieści się na 70mm długości? przecież może delikatnie wystawiać, a 80 mm jest <4cali więc i tak tylko 2 rezultaty z innego bounca wchodzą.

Ale inne pytanie, czy szarżując na machinę trzeba maksymalizować dostawione modele?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Muthare pisze:Jak to canon nie mieści się na 70mm długości? przecież może delikatnie wystawiać, a 80 mm jest <4cali więc i tak tylko 2 rezultaty z innego bounca wchodzą.

Ale inne pytanie, czy szarżując na machinę trzeba maksymalizować dostawione modele?
Nie nie może wystawać. Przeczytaj uściślenia. Modele dostawiasz jak chcesz do maszyny.

Muthare
Mudżahedin

jeżeli armata ma 80 mm długości, to mieści się na 70x45 bo przekątna ma 83mm, a można ją postawić na skos.

Awatar użytkownika
Macias
Kretozord

Post autor: Macias »

Muthare pisze:jeżeli armata ma 80 mm długości, to mieści się na 70x45 bo przekątna ma 83mm, a można ją postawić na skos.
Miałbyś rację gdyby armata była linią, natomiast na końcu jest ona zdecydowanie szersza. Zresztą możesz próbować ją ustawić na takiej podstawce. Zapewniam, że się nie zmieści.
Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( :shock: ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki :)
Imperialna moc!

Muthare
Mudżahedin

Spoko, wierzę na słowo, a szkoda.

Awatar użytkownika
malfoj
Falubaz

Post autor: malfoj »

A ja widziałem armaty na podstawkach 50x75 i pieknie sie mieszcza moze troszeczke wystają ale wyglądają ładnie niektóry je na 40x40 wsadzają.

Awatar użytkownika
Lechu
Kretozord

Post autor: Lechu »

Czy bohaterowie nie są tych samych rozmiarów co regimentalni ludzie? Właśnie chciałem kombinować z bitsami z zestawu generała GW tak żeby część z nich wykorzystać do state troopsów... Ale okazuje się, że wszystko z zestawu generalskiego jest jakby rozmiar większe :(

Awatar użytkownika
Blaesus
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Blaesus »

Nie jest aż tak źle, ale niektóre są faktycznie przyduże. Części te jednak całkiem ładnie pasują do pistolierów, którzy wyszli mniej więcej w tym samym momencie.

Buzdygan jest chyba częścią, która nie pasuje moim zdaniem nawet do modelu generalskiego...

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Te części chyba lepiej będą wyglądać przy imperialnych rycerzach (choćby bardzo ładna kopia), oni i bez tego mają pokraczne proporcje, na dodatek siedzą na konikach, więc słabo to widać ;)
Vae victis!

ODPOWIEDZ