kilka pytań o Chaos Dwarfy
Moderator: esgaroth
Re: kilka pytań o Chaos Dwarfy
Aha czyli normalnie wszystkich na podstawki. Dzięki
Profesjonalne usuwanie wgnieceń z karoserii samochodowych i skutków gradobicia.
- RedScorpion
- Falubaz
Czy impacty po szarży na helenę losuje się tak jak przy strzelaniu?
- RedScorpion
- Falubaz
w opisie impactow jest, ze są rozdzielane "as shooting" stąd moje pytanie
Na ile cali przed oddziałem strzelacie z magmy? Zakładając, że strzelamy w hordę 20x20mm 3 szeregi, w klocek 5x4 i np w klocek MI. Już gdzieś to było omawiane, ale nie mogę sobie przypomnieć co ustaliliśmy.
Właśnie tu wychodzi brak balansu ze strony Forge World. Krasnoludzki flame cannon działał podobnie, z tym, że miał o połowę mniejszy zasięg (12 cali). Dość szybko i to mu zabrano. Magma cannon to raptem 5 punktów więcej i miażdżący zasięg.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
lol.. jak wyrzucisz 10 zranisz minimum 6 modeli w klocu z 4 rankami... faktycznie weź sobie przyłóż to na stole:)cichy pisze:Zaraz zaraz, a jak wyrzucę 10"? Ta cienka końcówka wystarczy na zranienie 3 modeli? Jak strzelacie do MI to pewnie deklarujecie więcej?
Ja mam tą skladaną 48-calową miarkę więc mam łatwiej - składam na pół, kładę na stole w kierunku celu i odmierzam jak najwygodniej.
Infernal Puppet pisze:Skavenom udaje się 100%, nieudane projekty to sabotaże konkurencji więc się nie liczą .
Znacie/macie jakieś fajne fotki chadeków? Chodzi mi o dobór schematu kolorów na całej armii. Przeglądam już drugi dzień CDO i CMON i dochodzę do wniosku, że chyba standard będzie najładniejszy i najłatwiejszy(jestem słabym malarzem) Widział bym to mniej więcej tak: Pancerze wiadomo jakieś botguny+brązy+wache, inne elementy ubrań nie metalowe czerwone, brody czarne z szarym rozjaśnieniem. Złote zdobienia. Skóra nie wiem, ale chyba standard lub szara + jakieś efekty płomieni w celu dodania kontrastu gdzieniegdzie.
Jak znacie jakieś fajne nietrudne inne schematy to podrzućcie pomysł
Jak znacie jakieś fajne nietrudne inne schematy to podrzućcie pomysł
Ja polecam zbroje, hełmy na czerwono, zdobenia, znaki, ornamenty na złoto, skóra standardowa, ostrza srebrne i jest slicznie i spojnie:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.