Warsztat Kacpra - Unlimited Colours[24.02.15]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Re: Warsztat Kacpra [24.12.12]

Post autor: smiejagreg »

Jak na poziom 1, czyli najniższy, jak rozumiem, to masakra. Świetnie pomalowany metal na machinerii, rogi Balroga i jeszcze trochę innych elementów myślę że jednak odstają od poziomu 1....

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Podstawki pod machinami 50/100 chyba nie są ? Nie moje kolory ale wykonanie ogólne ładne. Lepsze to od ostatnich armii-potworków bo chadecja mocna...
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
kacper_
Mudżahedin

Post autor: kacper_ »

smiejagreg pisze:Jak na poziom 1, czyli najniższy, jak rozumiem, to masakra. Świetnie pomalowany metal na machinerii, rogi Balroga i jeszcze trochę innych elementów myślę że jednak odstają od poziomu 1....
Pisałem przecież że balrog na wyższy poziom pomalowany :p
Grolshek pisze:Podstawki pod machinami 50/100 chyba nie są ? Nie moje kolory ale wykonanie ogólne ładne. Lepsze to od ostatnich armii-potworków bo chadecja mocna...
Machiny sa na podstawkach 50/100

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Faktycznie, przegapiłem tę linijkę :oops: :oops: :oops: . Widać różnicę gołym okiem... Jak malowałeś rdzę na machinerii? Washe i farby brązowo - pomarańczowe, czy nakładałeś jakieś specyfiki?

Awatar użytkownika
kacper_
Mudżahedin

Rdza to badab black na podklad z chainmaila. Później na to kilka washy z brązowych farb, w najjaśniejszych miejscach brąz plus zółty. Żadnych specyfików nie użyłem.

Awatar użytkownika
kacper_
Mudżahedin

Kolejna porcja figsów malowanych na TT

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

piękny regiment =D>

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

Bardzo fajny klocuszek, ciekawy barwny dobór kolorów i świetne technicznie malowanie gratki!

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Rewelacyjne są te modele, jak zbierałem dawno temu Bretonię to też miałem mały ich oddział. Malowanie bardzo fajne, muszą świetnie wyglądać na stole =D>
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Modele piękne, malowanie też, tylko kurde, Kacper, przynajmniej kolory skórzanych elementów mogłeś zróżnicować jakoś :wink: .

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Fajny ten TT =D>

Gunnila
Mudżahedin

Post autor: Gunnila »

Świetnie wyglądający oddział! =D>

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

Przypominają lepsze czasy naszego hobby =D> =D> =D>
Obrazek

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Technicznie Kacper jak zwykle klasa. Właścicielowi można pozazdrościć unitu i tego jak jest pomalowany.
Dwie rzeczy, które mi się nie podobają:
- dobór kolorów taki "nie bretoński", za mało kontrastujący. Wychodzi to głównie na tarczach. Te chłopki zajebiście wygladają w połączeniach białego z czerwonym lub niebieskim lub zielonym, połączeniu czerwonego z niebieskim ewentualnie żółtego z granatem lub fioletem lub czarnym.
- kreski na tarczach IMO zbędne. Kolory są zajebiście (jak zawsze u Kacpra) nasysone. Wystarczyłoby oddzilić je cieniusieńką czarną kreską i było by git.
Reasumując figsy i malowanie świetne. =D>
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Brushlicker
Falubaz

Post autor: Brushlicker »

No krechy na tarczach są zbędne :idea:
Obrazek

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

Się czepiacie, mi tam się podoba :)
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

DarkAngel pisze:Się czepiacie, mi tam się podoba :)
Malowanie oceniam 10/10.
To co napisałem to taka osobista dygresja. Sam mam łącznie 60 takich chłopków (część z halabardami). Pomalowani na biało-czerwono. Ja jestem nimi zachwycony, ale znaleźli by się pewnie tacy, którym taka kolorystyka by nie leżała.
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Kolorystyka to kwestia gustu. Mnie również się nie podoba, za zimno, nie pasuje mi.
Jednak od strony technicznej jest po prostu zajebiście, zresztą jak zwykle. Kawał dobrej roboty =D>
Jeśli właścicielowi się podoba to ja tam nie mam żadnych zastrzeżeń ;)

Awatar użytkownika
kacper_
Mudżahedin

Z tego co wiem to te chłopki maja być do imperium Młynka. Kolorystyka była narzucona, za to kreski na tarczach sam sobie wymyśliłem i jak skończyłem to tez się zastanawiałem czy to fajnie wygląda :D
smiejagreg pisze: Kacper, przynajmniej kolory skórzanych elementów mogłeś zróżnicować jakoś :wink: .
Przy takiej masówce nie ma czasu :twisted:

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Ho ho, zajebista armia się szykuje. Widziałem co nie co. Same b. stare metalowe modele o ile pamiętam.
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ