Warsztat Kacpra - Unlimited Colours[24.02.15]
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: Warsztat Kacpra [24.12.12]
Jak na poziom 1, czyli najniższy, jak rozumiem, to masakra. Świetnie pomalowany metal na machinerii, rogi Balroga i jeszcze trochę innych elementów myślę że jednak odstają od poziomu 1....
Pisałem przecież że balrog na wyższy poziom pomalowany :psmiejagreg pisze:Jak na poziom 1, czyli najniższy, jak rozumiem, to masakra. Świetnie pomalowany metal na machinerii, rogi Balroga i jeszcze trochę innych elementów myślę że jednak odstają od poziomu 1....
Machiny sa na podstawkach 50/100Grolshek pisze:Podstawki pod machinami 50/100 chyba nie są ? Nie moje kolory ale wykonanie ogólne ładne. Lepsze to od ostatnich armii-potworków bo chadecja mocna...
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Faktycznie, przegapiłem tę linijkę . Widać różnicę gołym okiem... Jak malowałeś rdzę na machinerii? Washe i farby brązowo - pomarańczowe, czy nakładałeś jakieś specyfiki?
Rewelacyjne są te modele, jak zbierałem dawno temu Bretonię to też miałem mały ich oddział. Malowanie bardzo fajne, muszą świetnie wyglądać na stole
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Modele piękne, malowanie też, tylko kurde, Kacper, przynajmniej kolory skórzanych elementów mogłeś zróżnicować jakoś .
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Fajny ten TT
Technicznie Kacper jak zwykle klasa. Właścicielowi można pozazdrościć unitu i tego jak jest pomalowany.
Dwie rzeczy, które mi się nie podobają:
- dobór kolorów taki "nie bretoński", za mało kontrastujący. Wychodzi to głównie na tarczach. Te chłopki zajebiście wygladają w połączeniach białego z czerwonym lub niebieskim lub zielonym, połączeniu czerwonego z niebieskim ewentualnie żółtego z granatem lub fioletem lub czarnym.
- kreski na tarczach IMO zbędne. Kolory są zajebiście (jak zawsze u Kacpra) nasysone. Wystarczyłoby oddzilić je cieniusieńką czarną kreską i było by git.
Reasumując figsy i malowanie świetne.
Dwie rzeczy, które mi się nie podobają:
- dobór kolorów taki "nie bretoński", za mało kontrastujący. Wychodzi to głównie na tarczach. Te chłopki zajebiście wygladają w połączeniach białego z czerwonym lub niebieskim lub zielonym, połączeniu czerwonego z niebieskim ewentualnie żółtego z granatem lub fioletem lub czarnym.
- kreski na tarczach IMO zbędne. Kolory są zajebiście (jak zawsze u Kacpra) nasysone. Wystarczyłoby oddzilić je cieniusieńką czarną kreską i było by git.
Reasumując figsy i malowanie świetne.
Się czepiacie, mi tam się podoba
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand
Malowanie oceniam 10/10.DarkAngel pisze:Się czepiacie, mi tam się podoba
To co napisałem to taka osobista dygresja. Sam mam łącznie 60 takich chłopków (część z halabardami). Pomalowani na biało-czerwono. Ja jestem nimi zachwycony, ale znaleźli by się pewnie tacy, którym taka kolorystyka by nie leżała.
Kolorystyka to kwestia gustu. Mnie również się nie podoba, za zimno, nie pasuje mi.
Jednak od strony technicznej jest po prostu zajebiście, zresztą jak zwykle. Kawał dobrej roboty
Jeśli właścicielowi się podoba to ja tam nie mam żadnych zastrzeżeń
Jednak od strony technicznej jest po prostu zajebiście, zresztą jak zwykle. Kawał dobrej roboty
Jeśli właścicielowi się podoba to ja tam nie mam żadnych zastrzeżeń
Z tego co wiem to te chłopki maja być do imperium Młynka. Kolorystyka była narzucona, za to kreski na tarczach sam sobie wymyśliłem i jak skończyłem to tez się zastanawiałem czy to fajnie wygląda
Przy takiej masówce nie ma czasusmiejagreg pisze: Kacper, przynajmniej kolory skórzanych elementów mogłeś zróżnicować jakoś .