Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii

Post autor: Dibo »

Caledor grywa na Lore of Beast.

No jak Bestigory nie idą w wagonika tylko w hordzie to korona jest obowiązkowa.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Caledor19
Oszukista

Post autor: Caledor19 »

tak zgadza sie na beats ale jestem wlasnie po grze z HE na format bilaticonu wiec troszke mniej pkt ale zmienjszylem troszke niektore oddzialy ale koncepcja ta sama a po grze spostrzerzenia nastepujace:

mali shamani musza byc shadow
taki koks beastlord to bardzo fajna sprawa
ungory wchodza zamiast gorow
ambush w liczbie 10 jest bezsensowny
i powaznie zastanawiam sie nad sensem herdstonea- nie jestem ograny specjalnie na bestiach ale kiedy cala armia napiera przed siebie a za plecami zostaje tylko jeden maly oddzial i 2 malych shamanow to sa oni zdecydowanie latwymi pkt dla przeciwnika
Warhammer to nie jest sport

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Caledor19 pisze:tak zgadza sie na beats ale jestem wlasnie po grze z HE na format bilaticonu wiec troszke mniej pkt ale zmienjszylem troszke niektore oddzialy ale koncepcja ta sama a po grze spostrzerzenia nastepujace:

mali shamani musza byc shadow
taki koks beastlord to bardzo fajna sprawa
ungory wchodza zamiast gorow
ambush w liczbie 10 jest bezsensowny
tak jest misiu :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Caledor19
Oszukista

haha jeszcze Cie rozwale zobaczysz Ty!:D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

kózki nigdy nie zdobędą Ulthuanu :)
nie takie armie elfy odpierały i robiły im pogram, oj nie takie :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Caledor19
Oszukista

Ty internetowy napinaczu:P nie no mysle ze jak w corach doloze 2 rydwany, podstawa corow beda ungory, bsb dalej bedzie nosil herdstona, na duzym shamanie bedzie beast a 2x malych shamani beda shadow to z 2 unitami bestigorow odrazu bedzie inaczej.

pytanie tylko jak to z innymi armiami bedzie dzialac

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Na bilaticon skałałem rozpiskę

4 levl beast + 4 levl death, 2levl beast + death, bsb herdstone, w kalsycznym złozeniu z max pociskami i hagtree fetyszem

70 gorów w klocku

55 bestigorów w klocku

15 harpii

imo na format bez limitu w oddziałąch nie ma się co szczypac bo bez wielkich oddziałów nic nie zrobimy
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Caledor19
Oszukista

no ladna jest ale ja wlasnie bardziej pod euro staralem sie grywac i tak z rozpiske ukladac:P

mam nadzieje ze nowe euro da nam poszalec jeszcze bardziej z generacja power dice

wokrze
Kradziej

Post autor: wokrze »

Caledor19 pisze:mam nadzieje ze nowe euro da nam poszalec jeszcze bardziej z generacja power dice
Wątpię... Spodziewałbym się prędzej, że jeżeli w ogóle będą coś ruszać w Bestiach, to że dadzą nam discounta na monstery (tak coś po 50 punktów?). Przy obecnych +200 to dużo, a otwiera sporo nowych możliwości. A już obecnie mamy jedną z najmocniejszych faz magii.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

się nie krepuj, to jedyna odpowiedx na nieograniczona magię na tym turnieju ; ) np te kloce bestigorów na pewno zrób w jeden imo. trzeba mieć odpowiedź na te 60-70 kusz i 100+ plujek
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

-Qc- pisze:się nie krepuj, to jedyna odpowiedx na nieograniczona magię na tym turnieju ; ) np te kloce bestigorów na pewno zrób w jeden imo. trzeba mieć odpowiedź na te 60-70 kusz i 100+ plujek
Nieograniczona? A Max 2PD to co ma być?:D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

rzucasz z 6 kosci. To imo spokojnie wystarcza ; )

Caledor19
Oszukista

zastanawiam sie nad rozpiska gdzie duzy shaman bedzie na magii death

jak widzicie ogolny zarys takiej rozpy?

QQrydza
Prawie jak Ziemko

jest tu sporo takich rozpisek od dywagacji dywanowych mojej i Khumana przez standard Klopsa a koncząć na modyfikacjach poznanskiej rozpiski Crusa które gdzies tu nawet wrzuciłem ; )

Caledor19
Oszukista

mozesz wrzucic swoja rozpe i Crusa jak bys mogl? bo mam swoja koncepcje ale pewnie nie jest za dobra:P

co myslicie o fedback scrollu?

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Feedback scroll jest sueper uber mega w deche z kilku powodów:

- bo jest kombo z fetyszem !! (zawsze byłem wrogiem tego zestawienia bo jest po prostu czystym wałem. Jednak skoro Ogry mogą używać tego swojego komba z death - co jest oczywistą kpiną z zasad - to my też możemy i już nie mam skrupułów).

- bo daje kolosalną przewagę psychologiczną nad przeciwnikiem (z duszą na ramieniu użyje więcej niż 4 kostek na czar) albo jak spęka to będzie starał sie trzymać na dystans od idącegow jego strone maga z fetyszem - co dal nas jest OK :wink:

- bo zabija magów i to wystarczy .. a popularny MR nie ratuje przed tym.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

straszny błąd zrobiliśmy w czasie bitwy noworocznej ,że go nie użyliśmy na tego HE maga ... nie wiedziałem ,że to tak dobrze działa... będę na to patrzył na turniejach teraz...
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

dobre zestawienia lesz wymaga trzech szamanów ( fetback / fetysz / DS ) a to w mych rozpiskach nie gra :P

wiem że bestie mają świetna magię ale im mniej jej używam tym mam lepsze wyniki :twisted:

ps.: polecam stone of spite 8)

Caledor19
Oszukista

przeciez zestawienie fetback / fetysz / DS jest bardzo dobrym zlozeniem dlaczego Ci to nie gra?:D

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

Khuman pisze:wiem że bestie mają świetna magię ale im mniej jej używam tym mam lepsze wyniki :twisted:
u mnie również to idzie w parze :!:

ODPOWIEDZ