Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Moderator: Dibo
Re: Bandy Grabierzy czyli Rozpiski Bestii
Caledor grywa na Lore of Beast.
No jak Bestigory nie idą w wagonika tylko w hordzie to korona jest obowiązkowa.
No jak Bestigory nie idą w wagonika tylko w hordzie to korona jest obowiązkowa.
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
tak zgadza sie na beats ale jestem wlasnie po grze z HE na format bilaticonu wiec troszke mniej pkt ale zmienjszylem troszke niektore oddzialy ale koncepcja ta sama a po grze spostrzerzenia nastepujace:
mali shamani musza byc shadow
taki koks beastlord to bardzo fajna sprawa
ungory wchodza zamiast gorow
ambush w liczbie 10 jest bezsensowny
i powaznie zastanawiam sie nad sensem herdstonea- nie jestem ograny specjalnie na bestiach ale kiedy cala armia napiera przed siebie a za plecami zostaje tylko jeden maly oddzial i 2 malych shamanow to sa oni zdecydowanie latwymi pkt dla przeciwnika
i powaznie zastanawiam sie nad sensem herdstonea- nie jestem ograny specjalnie na bestiach ale kiedy cala armia napiera przed siebie a za plecami zostaje tylko jeden maly oddzial i 2 malych shamanow to sa oni zdecydowanie latwymi pkt dla przeciwnika
Warhammer to nie jest sport
tak jest misiuCaledor19 pisze:tak zgadza sie na beats ale jestem wlasnie po grze z HE na format bilaticonu wiec troszke mniej pkt ale zmienjszylem troszke niektore oddzialy ale koncepcja ta sama a po grze spostrzerzenia nastepujace:

kózki nigdy nie zdobędą Ulthuanu 
nie takie armie elfy odpierały i robiły im pogram, oj nie takie

nie takie armie elfy odpierały i robiły im pogram, oj nie takie

Ty internetowy napinaczu:P nie no mysle ze jak w corach doloze 2 rydwany, podstawa corow beda ungory, bsb dalej bedzie nosil herdstona, na duzym shamanie bedzie beast a 2x malych shamani beda shadow to z 2 unitami bestigorow odrazu bedzie inaczej.
pytanie tylko jak to z innymi armiami bedzie dzialac
pytanie tylko jak to z innymi armiami bedzie dzialac
Warhammer to nie jest sport
Na bilaticon skałałem rozpiskę
4 levl beast + 4 levl death, 2levl beast + death, bsb herdstone, w kalsycznym złozeniu z max pociskami i hagtree fetyszem
70 gorów w klocku
55 bestigorów w klocku
15 harpii
imo na format bez limitu w oddziałąch nie ma się co szczypac bo bez wielkich oddziałów nic nie zrobimy
4 levl beast + 4 levl death, 2levl beast + death, bsb herdstone, w kalsycznym złozeniu z max pociskami i hagtree fetyszem
70 gorów w klocku
55 bestigorów w klocku
15 harpii
imo na format bez limitu w oddziałąch nie ma się co szczypac bo bez wielkich oddziałów nic nie zrobimy
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Wątpię... Spodziewałbym się prędzej, że jeżeli w ogóle będą coś ruszać w Bestiach, to że dadzą nam discounta na monstery (tak coś po 50 punktów?). Przy obecnych +200 to dużo, a otwiera sporo nowych możliwości. A już obecnie mamy jedną z najmocniejszych faz magii.Caledor19 pisze:mam nadzieje ze nowe euro da nam poszalec jeszcze bardziej z generacja power dice
się nie krepuj, to jedyna odpowiedx na nieograniczona magię na tym turnieju ; ) np te kloce bestigorów na pewno zrób w jeden imo. trzeba mieć odpowiedź na te 60-70 kusz i 100+ plujek
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
rzucasz z 6 kosci. To imo spokojnie wystarcza ; )
jest tu sporo takich rozpisek od dywagacji dywanowych mojej i Khumana przez standard Klopsa a koncząć na modyfikacjach poznanskiej rozpiski Crusa które gdzies tu nawet wrzuciłem ; )
Feedback scroll jest sueper uber mega w deche z kilku powodów:
- bo jest kombo z fetyszem !! (zawsze byłem wrogiem tego zestawienia bo jest po prostu czystym wałem. Jednak skoro Ogry mogą używać tego swojego komba z death - co jest oczywistą kpiną z zasad - to my też możemy i już nie mam skrupułów).
- bo daje kolosalną przewagę psychologiczną nad przeciwnikiem (z duszą na ramieniu użyje więcej niż 4 kostek na czar) albo jak spęka to będzie starał sie trzymać na dystans od idącegow jego strone maga z fetyszem - co dal nas jest OK
- bo zabija magów i to wystarczy .. a popularny MR nie ratuje przed tym.
- bo jest kombo z fetyszem !! (zawsze byłem wrogiem tego zestawienia bo jest po prostu czystym wałem. Jednak skoro Ogry mogą używać tego swojego komba z death - co jest oczywistą kpiną z zasad - to my też możemy i już nie mam skrupułów).
- bo daje kolosalną przewagę psychologiczną nad przeciwnikiem (z duszą na ramieniu użyje więcej niż 4 kostek na czar) albo jak spęka to będzie starał sie trzymać na dystans od idącegow jego strone maga z fetyszem - co dal nas jest OK

- bo zabija magów i to wystarczy .. a popularny MR nie ratuje przed tym.
Czcij Koze !!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
dobre zestawienia lesz wymaga trzech szamanów ( fetback / fetysz / DS ) a to w mych rozpiskach nie gra 
wiem że bestie mają świetna magię ale im mniej jej używam tym mam lepsze wyniki
ps.: polecam stone of spite

wiem że bestie mają świetna magię ale im mniej jej używam tym mam lepsze wyniki

ps.: polecam stone of spite

- rudobrody79
- Falubaz
u mnie również to idzie w parzeKhuman pisze:wiem że bestie mają świetna magię ale im mniej jej używam tym mam lepsze wyniki![]()