Niezwykli

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

Zablokowany
Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Tomash pisze:@Pingus: 10/10 zostawiam dla filmów wybitnych i bez zarzutu,
E tam. :D
a Transformersy jednak miały trochę kwasów.
Mi się rzuciła muzyczka "wesoło-rockowa" przy walce.. :)
Pomijając tradycyjnie holyłódzkie i kretyńskie "chakowanie"
To standardzik.. :D Dla mnie to najzabawniejszy moment zawsze, zdaje się że tylko w matrixsie 2 trinity to robiła właściwie, a wszędzie indziej zwykły pasek postępu i "HACKED"
(no i gruby murzyn hacker - odlot!),
Scena przesłuchania też boska! :) Ogólnie postać wyjątkowa.
było wiele momentów - w większości z Prime'em w roli głównej - patetycznych i przez to śmiesznych.
No i Ci dzielni amerykańscy żołnierze... :P

Wogóle ten topic to jest psychologiczna gruba wsparcia dla Fanatyka raczej.. co 2 strony wszyscy pomagają mu rozwikłać problem. :)

EDIT: link do klasyki gatunku:
http://youtube.com/watch?v=qL4kwZkOG_I
Pewnie wszyscy znają, ale mnie to nadal śmieszy. :D
Obrazek
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

pingus pisze:EDIT: link do klasyki gatunku:
http://youtube.com/watch?v=qL4kwZkOG_I
Pewnie wszyscy znają, ale mnie to nadal śmieszy. :D
Klasyka. Potrójnie obejrzane przez wszystkich u mnie w pracy :D

Smutne jest to, że z filmów kinowych była to jedna z najmniej kwaśnych scen "chakowania" - przynajmniej ktoś się wysilił poszukać oryginalnych nazw.

Tak po dłuższym zastanowieniu, to sendmail faktycznie zawsze był okrutnym zagrożeniem dla bezpieczeństwa systemu:
http://www.google.pl/search?q=sendmail+buffer+overflow
I jeśli emacs potrafi otworzyć surowe gniazdo, nawiązać połączenie TCP i wysłać przezeń dowolny łańcuch, to metoda nie brzmi tak kretyńsko jak się z początku wydaje :shock2:

Pingus, nie jest straszne to, że co 2 strony rozmawiamy o jakimś problemie Fanatyka. Tragedią jest to, że wciaż rozmawiamy O TYM SAMYM PROBLEMIE i jego kolejnych iteracjach. :roll:
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
pingus
Oszukista

Post autor: pingus »

Tomash pisze:Tak po dłuższym zastanowieniu, to sendmail faktycznie zawsze był okrutnym zagrożeniem dla bezpieczeństwa systemu:
http://www.google.pl/search?q=sendmail+buffer+overflow
I jeśli emacs potrafi otworzyć surowe gniazdo, nawiązać połączenie TCP i wysłać przezeń dowolny łańcuch, to metoda nie brzmi tak kretyńsko jak się z początku wydaje :shock2:
Nie wiem co potrafi... nigdy nie mam tyle cierpliwości żeby poczekać aż się włączy, wolę Vima. :P
Pingus, nie jest straszne to, że co 2 strony rozmawiamy o jakimś problemie Fanatyka. Tragedią jest to, że wciaż rozmawiamy O TYM SAMYM PROBLEMIE i jego kolejnych iteracjach. :roll:
Zdaje się, że jak w AA. ;)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Dajcie spokój Fanatykowi, sam musi rozwiązać swój problem i dobrze o tym wie. Owszem, ma przesrane, ale bez przesady - Niezwykli to nie grupa wsparcia dla Fanatyka!

To tylko oaza seksualnego spamu :badgrin:

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Hakowanie w filmach zawsze było zajebiste. Najbardziej lubię te profesjonalne programy do hakowania z tymi konkret GUI naładowanym wodotryskami jak Vista, gdzie oczywiście nie znajdziesz żadnego hexa, adresu IP, czy numeru portu, za to masz 16 profesjonalnych animowanych guzików do hakowania, które odpala się skrótami klawiszowymi, które polegają na waleniu jak głupek w przypadkowe przyciski klawiatury. :)
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

W biegu rzucę hasło, że Polcon jest fajny.

Że mój kręgosłup umarł wczoraj po całym dniu na nogach.

Że chińskie wiaderko z kurczakiem jest całkiem pożywne.

Że skaveni to ZŁO.

I takie tam.

Ogromnie żałuję, że jednak nie zrealizowałam mojego szatańskiego planu wzięcia udziału w scrap demonie, lecz brakowało mi odwagi, by uformować scenkę, która mi przyszła do głowy.

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Właśnie mi stuka jakieś 20h na nogach. Intensywne 20h.

OK, z wyjątkiem tych dwóch (dwóch i pół nawet!) godzin snu, jakie udało się wyrwać po skończeniu makiety i przed pojechaniem na Wydział Architektury.

Ale chyba warto było. 80 małych domków wyciętych ze styroduru i krytych dachem z fornilu (taki "wafel", coś jak trzykrotnie cieńsza i twardsza balsa). Płyty tekturowe imitujące "kwartały". Dwie i pół torby chrobotka w charakterze krzewów i drzew. Krótko - makieta projektu inżynierskiego mojej lepszej połowy, który to projekt musiała akurat, kurdebele, robić z urbanistyki. Dziś oczywiście dedlajn, a nic nie robi się tak sprawnie, jak rzecz do oddania na jutro-dziś ;)

TODO: rejestracja samochodu, zamówienie blaszek, remanent w bitspudle, rozszerzenie działalności gosp., wyspanie się przed pójściem do pracy jutro.

Nie, nie zagram dziś z nikim w Warlorda ;) Ani w żadne łorhamery tym bardziej.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Tomash pisze: krytych dachem z fornilu (taki "wafel", coś jak trzykrotnie cieńsza i twardsza balsa).
Ciapałam ten wafel na deseczki przed turniejem, jak próbowaliśmy kołchozowych makiet natrzaskać. W rezultacie 4 makiety stanęły na stołach jako bardzo zachęcające WIPy bez deseczek, ale deseczki się przydały do oznaczania ognisk kultystów ;)

Moja siostra poszła dziś do podstawówki :shock:

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

A ja przez tych pieprzonych anglików i ich spokojne "take it easy" zaraz dostanę zawału serca.

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Katylina pisze:A ja przez tych pieprzonych anglików i ich spokojne "take it easy" zaraz dostanę zawału serca.
Co takiego Ci wyrządzili ?

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Zastrzelcie mnie z krytykiem master shot, zróbcie kebab z halabardy, pokrojcie w talarki mieczem.

Najbardziej niezwykła na świecie jest ironia losu. O.

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Sykstus pisze:
Katylina pisze:A ja przez tych pieprzonych anglików i ich spokojne "take it easy" zaraz dostanę zawału serca.
Co takiego Ci wyrządzili ?
Jak ci człowiek mówi że ktoś przez dwa miesiące nie wysłał dokumentów które miały tam być w połowie czerwca to może szlag trafić. No i żebym był spokojny...

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Odliczam sekundy do chwili, gdy Tomash, przerażony wszechobecnością chaotycznej bogini spamu, podpali forum Gloria Victis :badgrin:

A tak w ogóle to nadal, mimo wiernie towarzyszącego mi pana z kuszą i BS4, o przyjaznej twarzy i skillu trick shooter, czuję chęć stania się kebabem.

Sykstus
Masakrator

Skavenblight pisze: A tak w ogóle to nadal, mimo wiernie towarzyszącego mi pana z kuszą i BS4, o przyjaznej twarzy i skillu trick shooter, czuję chęć stania się kebabem.
Co Ty z tym kebabem ?

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Sykstus pisze:
Skavenblight pisze: A tak w ogóle to nadal, mimo wiernie towarzyszącego mi pana z kuszą i BS4, o przyjaznej twarzy i skillu trick shooter, czuję chęć stania się kebabem.
Co Ty z tym kebabem ?
Taki krytyk z halabardy, nie.

Sykstus
Masakrator

Chcesz żeby ktoś cię tak halabardą potraktował ? Jeśli tak to czemuż to ?

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Sykstus pisze:Chcesz żeby ktoś cię tak halabardą potraktował ? Jeśli tak to czemuż to ?
Bo jestem emo :badgrin:
;)

Sykstus
Masakrator

Skavenblight pisze:
Sykstus pisze:Chcesz żeby ktoś cię tak halabardą potraktował ? Jeśli tak to czemuż to ?
;)
Jak ty ukrywasz te pocięte ręce ?? Wyglądają na nietknięte (przynajmniej tak mi się wydaje :P)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Sykstus pisze:
Skavenblight pisze:
;)
Jak ty ukrywasz te pocięte ręce ?? Wyglądają na nietknięte (przynajmniej tak mi się wydaje :P)
Nie wszystko wygląda na to, czym jest!

Sykstus
Masakrator

Skavenblight pisze: Nie wszystko wygląda na to, czym jest!
Pewnie masz zalepione ręce gesem i pomalowane fleshami. Doceniam malarza normalnie nie widać różnicy między normalną skórą a atrapą :P
:badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin: :badgrin:

Zablokowany