BAZYLISZEK 2013, 9-10.02.2013 Łomianki wyniki str. 1
- swieta_barbara
- habydysz
Re: BAZYLISZEK 2013, 9-10.02.2013 Łomianki
Pff, w zeszlym roku mielismy 60 przed masterem:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=888487#p888487
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=888487#p888487
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
To były czasy świetności.Jankiel pisze:Wątpię. Rekordowy był master w Lublinie - 37 stron przed masterem. Ciężko będzie pobić
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=7523
87 graczy - to akurat mam nadzieję będzie pobite

Może nawet uda się pobić zeszły rok i sięgnąć 150 aktywnych, to dopiero turniej, 5 bitew to wręcz za mało wtedy!
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

PANOWIE WAŻNY UP DO REGULAMINU MALARSKIEGO !!!
Modele gumowe i inne prepainty będą ściągane ze stołu, jeśli:
a) Nie będą pasowały klimatem i wyglądem do armii.
b) Nie będą pomalowane/przemalowane.
To turniej figurkowy, a nie pokaz zabawek (to tak, gdyby ktoś pytał o uzasadnienie decyzji)
Modele gumowe i inne prepainty będą ściągane ze stołu, jeśli:
a) Nie będą pasowały klimatem i wyglądem do armii.
b) Nie będą pomalowane/przemalowane.
To turniej figurkowy, a nie pokaz zabawek (to tak, gdyby ktoś pytał o uzasadnienie decyzji)
Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak.
Tobie chyba zawsze za mało bitewCauliflower pisze: 5 bitew to wręcz za mało wtedy!

Na turniej tyle wystarczy.

Przy tym systemie parowania, jeśli chcemy wyłonić pewne 1. miejsce (tylko 1., reszta rozkłada się bardziej losowo), należy rozegrać 21 bitew. Zakładając, że na Bazyliszku będzie ~100 osóbAsassello pisze:Na turniej tyle wystarczy.

losowo, ale nadal statystyka działa.Lidder pisze: (tylko 1., reszta rozkłada się bardziej losowo)
Lepsi gracze mają większe prawdopodobieństwo bycia bliżej miejsca 1 niż ostatniego.

To jest fakt, nawet przy jednej grzeAsassello pisze:Lepsi gracze mają większe prawdopodobieństwo bycia bliżej miejsca 1 niż ostatniego.

- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Proste. Póki mam w tym jakiś cel trzeba nasuwać, nie ma opierniczania się.Asassello pisze:Tobie chyba zawsze za mało bitewCauliflower pisze: 5 bitew to wręcz za mało wtedy!![]()
Na turniej tyle wystarczy.
Practise makes master.

- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Ciiiii, to przez ten włoski.....

W tym linku z koziołka shino ma włosy O_o
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- swieta_barbara
- habydysz
Zeszlismy w cien - battlegate i zle ustawione glosowanie na mastery sa teraz na topie.
1. Czy "Olbrzymia lekcja pokory" u Penta, moze byc uzyta na model ktory jest w Chalange?
np: Moj genek bije sie w Chalange z kimstam i uzywam tego i ataki kogostam wchodza w inny model ktory sie z nim styka a nie w mojego genka ?
2. Czy w/g WYSIWYG Strzyga jak ma Orge Blade to musi miec jakis miecz w lapie? czy moze byc ten miecz na plecach / na podstawce?
np: Moj genek bije sie w Chalange z kimstam i uzywam tego i ataki kogostam wchodza w inny model ktory sie z nim styka a nie w mojego genka ?
2. Czy w/g WYSIWYG Strzyga jak ma Orge Blade to musi miec jakis miecz w lapie? czy moze byc ten miecz na plecach / na podstawce?
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton
Na to pytanie jestem w stanie odpowiedziećNiltag pisze:Czy w/g WYSIWYG Strzyga jak ma Orge Blade to musi miec jakis miecz w lapie? czy moze byc ten miecz na plecach / na podstawce?

Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak.
Działa. Tzn Może być użyta w pojedynku.Niltag pisze:1. Czy "Olbrzymia lekcja pokory" u Penta, moze byc uzyta na model ktory jest w Chalange?
Wstawanie Penta jest to dosyć niejasne, więc napiszę o co mi chodziło i potem jakoś to ładnie ujmę w zasadach.
Stosujemy WSZYSTKIE zasady wstawania Abominacji z dwoma wyjątkami: na wyniku 4-5 nie wstają swarmy, tylko Pento nie oddaje punktów. Wstaje przy wyniku 6 na D3 a nie na D6 ranach. Może wstać na 3.
Są też sytuacje, w których nie można wykonać rzutu po śmierci Penta dokładnie tak jak w przypadku Abominacji: Pento został zniszczony, a nie zabity, czyli Pitka, dogonienie uciekającego Penta itd, lub wcześniej Pento dostał ranę z flaminga.