Fatalstyka

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Re: Fatalstyka

Post autor: Jarlaxle »

Filmik jest świetny i uchwycił ducha RPG :D

http://www.youtube.com/watch?v=Z8o365G16kk

to nie na temat, ale też dobre(i na czasie) :D

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Havelock pisze:Wyrabiasz sobie opinię na temat wielotysięcznej, jeśli nie wielomilionowej grupy po obejrzeniu jakiegoś filmiku na YT? To tak jakbym ja powiedział, patrząc po Twoim poście, że forumowicze to kretyni.
Oj nie umiemy czytać ze zrozumieniem? Ehh. Do Twojej informacji sam grałem,jak byłem nieco młodszy, teraz czasu brak a nie powiem, że chętnie wróciłbym do Młotka z którym jestem związany szeroko (książki, figurki, gry) od bodajże 18 lat. Ale "ekspert" i "prowadzący" powodują, że opinia na temat graczy wpada do niezbyt ciekawej szufladki. A szufladka ta niestety jest częściej wypełniania negatywnymi opiniami a nie pozytywami. A środowisko powinno się pokazywać jak najlepiej a nie jak najgorzej. W związku z tym nowe osoby, które chcą coś przekazać powinny robić to lepiej a nie gorzej.
To tak przy okazji.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Kero
Wałkarz

Post autor: Kero »

Zapraszam do obejrzenia i komentowania nowego odcinka Fatalstyki

Temat odcinka: Herezja Horusa

https://www.youtube.com/watch?v=hzUSkqz_SM0

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

ok miało być konstruktywnie:

1. pokazujesz książkę "Fałszywi bogowie" podajesz tytuł kłamliwi bogowie
2. praca kamery- nie podoba mi się. Jakbym miał padaczkę podałbym chyba do sądu za próbę wytworzenia ataku
3. "jest zaskoczenie" 4 tom zaczyna się w momencie kiedy kończy się trzeci. SZOK
4. Polecam książkę fanom jak i pasjanoatą warhammera nie uważasz trochę że to masło maślane
5. Nie jestem pewny ale to mało istotne ale chyba książka nie została wydana w Polsce za zgodą czarnej biblioteki tylko BL Publishing - ale moge się mylic i nie jest to istotne

ale chyba lepej niż ostatnio

Awatar użytkownika
kubencjusz
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kubencjusz »

Buła pisze:
ale chyba lepej niż ostatnio
Obrazek

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Mnie zaniepokoiły te napisy wyskakujące w tle (pomijając brak polskich znaków). Szczególnie podejrzane było to o kupie w 2:50 :idea:
I słabo słychać słowa przy tak głośnym tle (chmm ,mozę po to te napisy #-o )
:lol2:
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

1. przestań się kiwać na wizji, bo sprawiasz wrażenie, jakbyś miał zaraz pawia w kamerę puścić
2. Mówi się "dzisiaj", nie "dzisiej"!
3. Postaraj się budować krótsze zdania, bo wielokrotnie złożone ukazują Twój dość ubogi zasób słów
4. Spróbuj nie stosować powtórzeń i tautologii
5. Skoro jesteś związany z telewizją to znajdź kogoś, kto sprawi, że film nie będzie tak koszmarnie pocięty i złożony (to naprawdę może u zdrowego wywołać atak padaczki :/ )
6. Otwieraj usta, kiedy mówisz
7. Częsci merytorycznej nie ruszam - inni wytkną
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Kero
Wałkarz

ok, jak rozumiem, rezygnuję z wyskakujących napisów. Brak znaków polskich jest spowodowany ich brakiem w programie adobe premiere.

Montaż, też jest zbyt inwazyjny więc trochę zwolnię.

Postaram się stać w miejscu i nie ruszać tyle całym ciałem co samymi ustami :)

Faktycznie mówię "dzisiej" to też poprawię.

muzykę w tle także muszę ściszyć, czy to ja za cicho mówię?

Z bogami Fałszywymi i kłamliwymi to mój błąd, przepraszam.

Będę to poprawiał na bieżąco :)

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Trochę więcej ekspresji :P tak, aby zaciekawić tym co się mówi :P Filmik, który zamieściłem poprzednio może się podobać właśnie dlatego, że jest żywy, emocje są widoczne przez co jest interesujący, przyciąga uwagę i zapada pozytywnie w pamięci, czego skutkiem jest, to że się go poleci znajomym. Ba, można go obejrzeć więcej niż jeden raz i później do niego z przyjemnością wrócić. Czego - z całym szacunkiem - nie można powiedzieć o Twoich filmikach.
(poza tym, nie trzeba "enterować" każdego zdania, jak się coś napisze :roll: ).

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

chlopaki chcieli cos takiego zrobic w swoim filmiku o RPG'ach.
niestety wyszlo to bardzo sztucznie. mialo byc zabawnie a wyszlo, no niestety, zalosnie.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Kero
Wałkarz

Co do odcinka o RPG to niestety jeszcze daleko mi do Dakanna. ale będę się starał ;)

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Niechodzi o to, aby bezmyślnie coś powielać, ale wyciągnąć wnioski, zainspirować się. Jest różnica. U was programy są dość hymm sztywne.

Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Post autor: Pitagoras »

i tak mnie zaskakuje rozmiar pojazdu i jednoczesna determinacja w tym co robisz. Bierz wszystkie komentarze pod uwagę i tak trzymaj, może w końcu wyjdzie coś naprawdę fajnego.
Obrazek

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Ale tak trzeba. Miękkie siusiaki padają pod krytyką a srogie penisy prą do przodu ;]
Według mnie potrzeba w takim programie rzetelności i dobrego przedstawiania, żeby promować środowisko w jak najlepszy sposób a nie jak grupę onanistów-szatanistów.

Kero
Wałkarz

Determinacji mam sporo bo srogi penis ze mnie :D

Wiem, że nadal muszę dużo poprawić. Sukcesem jest jeśli nowy odcinek jest choć trochę lepszy od poprzedniego.

Postaram się także zmienić nieco formę, żeby nie było tak sztywno. :)

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

zacznij w takim razie od przeczytania Hobbita i Trylogii Tolkiena, ok? Przyłóż się.
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.

Kero
Wałkarz

Tak zrobię :)
Hobbita już wypożyczyłem :)

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Poza tym - jeśli chcesz wypowiadać się na temat Warhammera polecam np http://www.lexicanum.com/Będziesz miał hasłowy przekrój przez oba. To tak na początek. Ogólnie internet sam daje dużo materiałów, w które należy się wgryźć, bo nie da rady mówić o czymś, o czym ma się żadne lub blade pojęcie. Prawda? No chyba, że chcesz zaliczać wpadki.

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Kero pisze:Tak zrobię :)
Hobbita już wypożyczyłem :)
no! A w ogóle masz priv ode mnie

Neithan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Neithan »

Yudokuno pisze:zacznij w takim razie od przeczytania Hobbita i Trylogii Tolkiena, ok? Przyłóż się.
Sześcioksiągu na miły buk!

ODPOWIEDZ