1600 Pts - Ogre Kingdoms Army
1 Bruiser @ 155.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour; Battle Standard
Potion of Foolhardiness [5.0]
1 * Butcher @ 174.0 Pts
General; Lore of Great Maw; Magic Level 2; Great Weapon
Dispel Scroll [25.0]
Warrior Bane [5.0]
6 Ironguts @ 351.0 Pts
Look-Out Gnoblar; Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
Standard of Discipline [15.0]
1 Gutlord @ [10.0] Pts
3 Ogres @ 113.0 Pts
2ndWeapon; Light Armour; Standard; Musician
1 Gorger @ 90.0 Pts
Frenzy
1 Sabretusk Pack @ 21.0 Pts
1 Ironblaster @ 170.0 Pts
1 Leadbelcher @ [0.0] Pts
1 Gnoblar Scrapper @ [0.0] Pts
1 Rhinox @ [0.0] Pts
3 Mournfang Cavalry @ 300.0 Pts
Light Armour; Iron Fist; Standard; Musician
Banner of Eternal Flame [10.0]
1 Crusher @ [10.0] Pts
4 Mournfang @ [0.0] Pts
4 Leadbelchers @ 182.0 Pts
Light Armour; Musician
Models in Army: 25
Total Army Cost: 1598.0
Ogrowe rozpiski
Moderator: Afro
Re: Ogrowe rozpiski
A coś takiego? Leadów wciąż chce. nie wiem tylko czy dobrze pogrywam z przedmiotami magicznymi.
Ja bym uciął jednego leada (i tak panikują od 1 modelu) i za punkty dał jakiegoś warda herosom.
A odnośnie samych leadów, to o ile modele bardzo mi się podobają, to po kilku grach nimi teraz będę wystawiał max 4 sztuki, o ile w ogóle będę miał chęć ich wystawienia (szkoda, że nie można wystawiać po 2 w oddziale) z zadaniem poranienia jakiegoś fasta. Poranienia, nie zabicia, bo to nic nie zabija
A odnośnie samych leadów, to o ile modele bardzo mi się podobają, to po kilku grach nimi teraz będę wystawiał max 4 sztuki, o ile w ogóle będę miał chęć ich wystawienia (szkoda, że nie można wystawiać po 2 w oddziale) z zadaniem poranienia jakiegoś fasta. Poranienia, nie zabicia, bo to nic nie zabija
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
Ok, ale co im dać? Będą obaj w oddziale ib, i tą 9 będę szedł. Oni wszyscy mają jakies 5+ warda, nei wiem czy więcej im dawać i czym.
Afro pisze:Ja bym uciął jednego leada (i tak panikują od 1 modelu) i za punkty dał jakiegoś warda herosom.
Ok, skoro gnoblary nie posiadają już możliwości wpadania od tyłu to stworzyłem coś takiego:
Unnamed1800 Pts - Ogre Kingdoms Army
1 Slaughtermaster @ 345.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of the Great Maw
Dispel Scroll [25.0]
Enchanted Shield [5.0]
Talisman of Endurance [30.0]
1 Bruiser @ 195.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Battle Standard
Ironcurse Icon [5.0]
Talisman of Preservation [45.0]
1 * Bruiser @ 165.0 Pts
Brace of Ogre Pistols
Armour of Fortune [35.0]
Sword of Striking [15.0]
9 Ironguts @ 480.0 Pts
Lichebone Standard [15.0]
1 Gutlord @ [10.0] Pts
6 Ogres @ 202.0 Pts
Iron Fist; Light Armour; Musician
1 Leadbleacher @ [0.0] Pts
1 Rhinox @ [0.0] Pts
1 Gorger @ 90.0 Pts
Frenzy
1 Gorger @ 90.0 Pts
Frenzy
15 Gnoblars @ 37.5 Pts
10 Gnoblars @ 25.0 Pts
Models in Army: 46
Unnamed1800 Pts - Ogre Kingdoms Army
1 Slaughtermaster @ 345.0 Pts
General; Magic Level 4; Lore of the Great Maw
Dispel Scroll [25.0]
Enchanted Shield [5.0]
Talisman of Endurance [30.0]
1 Bruiser @ 195.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Battle Standard
Ironcurse Icon [5.0]
1 * Bruiser @ 165.0 Pts
Brace of Ogre Pistols
Armour of Fortune [35.0]
Sword of Striking [15.0]
9 Ironguts @ 480.0 Pts
Lichebone Standard [15.0]
1 Gutlord @ [10.0] Pts
6 Ogres @ 202.0 Pts
Iron Fist; Light Armour; Musician
1 Leadbleacher @ [0.0] Pts
1 Rhinox @ [0.0] Pts
1 Gorger @ 90.0 Pts
Frenzy
1 Gorger @ 90.0 Pts
Frenzy
15 Gnoblars @ 37.5 Pts
10 Gnoblars @ 25.0 Pts
Models in Army: 46
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Nic nie randomizujesz. RB str.93:rafixator pisze:Nie ma luck outa więc randomizujesz Wogrzegorz01100 pisze:nie rozumiem jak niby miałby mi ratowań 2 Wo
"A champion cannot normally be targetedby enemy shooting attacks - he can only be removed as a casualty if there are no r&f members of his unit left."
Przy strzelaniu opartym na BS sam champion w mournach nic nie daje. Rozdzielanie strzałów jest tylko wtedy gdy w oddziale jest jakiś bohater (i ewentualnie wtedy champion może "ratować" jakieś rany).
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Poza tymi pistoletami nieźle.1 * Bruiser @ 165.0 Pts
Brace of Ogre Pistols
Armour of Fortune [35.0]
Sword of Striking [15.0]
Już bym wolał zaoszczędzić na 5 gnoblarów i dać 3x10
Swoją drogą co Cię skusiło na 2 bruisera ?
Czysto eksperymentalnie Zastanawiałem się nad AHW i pistoletem, jestem ciekaw jak to wyjdzie kiedy przeciwnikowi przyjdzie zderzyć się z klockiem ironów i dwoma pięściarzami
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Masz rację Qc mnie podpuściłMacias pisze:Nic nie randomizujesz. RB str.93:rafixator pisze:Nie ma luck outa więc randomizujesz Wogrzegorz01100 pisze:nie rozumiem jak niby miałby mi ratowań 2 Wo
"A champion cannot normally be targetedby enemy shooting attacks - he can only be removed as a casualty if there are no r&f members of his unit left."
Przy strzelaniu opartym na BS sam champion w mournach nic nie daje. Rozdzielanie strzałów jest tylko wtedy gdy w oddziale jest jakiś bohater (i ewentualnie wtedy champion może "ratować" jakieś rany).
Champion ma LookOuta. i jak jest mniej niż 5 modeli nie r&f (czyli poza championem) to wybierasz w co idzie i możesz przerzucać hity na championa czyli fakt, nie randomizujesz ; )
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Przeczytaj jeszcze raz cytat z RB który podałem. Rozdzielanie hitów ze strzelania BSowego ma miejsce tylko wtedy, gdy w oddziale jest mniej niż 5 r&f modeli i do tego jeszcze siedzi tam heros.-Qc- pisze:Champion ma LookOuta. i jak jest mniej niż 5 modeli nie r&f (czyli poza championem) to wybierasz w co idzie i możesz przerzucać hity na championa
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę ( ), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ale to i tak jest gówno warte w CC bo masz magiczny mieczSilvestro pisze:Czysto eksperymentalnie Zastanawiałem się nad AHW i pistoletem, jestem ciekaw jak to wyjdzie kiedy przeciwnikowi przyjdzie zderzyć się z klockiem ironów i dwoma pięściarzami
Nie, używasz tylko magicznej.
Druga sprawa to, że jak kupisz pojedynczy pistolet to i tak masz za niego dodatkowy atak (ale chyba i tak nie można kupić i AHW i pistoletu, tylko jedno z tych).
Druga sprawa to, że jak kupisz pojedynczy pistolet to i tak masz za niego dodatkowy atak (ale chyba i tak nie można kupić i AHW i pistoletu, tylko jedno z tych).
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
w naszym klubie krążą pogłoski o zbliżającym się turnieju na 1850 pkt
zaczynam się przygotowywać i to co wykminiłem ( na szybko ) :
1 Slaughtermaster @ 365.0 Pts
General; Lore of Great Maw; Magic Level 4; Great Weapon
Dispel Scroll [25.0]
1 Bruiser @ 186.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard
Armour of Silvered Steel [45.0]
1 Butcher @ 109.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 1; Great Weapon
9 Ironguts @ 422.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
6 Ogres @ 202.0 Pts
Light Armour; Iron Fist; Musician
4 Mournfang Cavalry @ 350.0 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Standard; Musician
Dragonhide Banner [50.0]
4 Mournfang @ [0.0] Pts
1 Rhinox @ [0.0] Pts
Total Army Cost: 1846.0
zaczynam się przygotowywać i to co wykminiłem ( na szybko ) :
1 Slaughtermaster @ 365.0 Pts
General; Lore of Great Maw; Magic Level 4; Great Weapon
Dispel Scroll [25.0]
1 Bruiser @ 186.0 Pts
Great Weapon; Battle Standard
Armour of Silvered Steel [45.0]
1 Butcher @ 109.0 Pts
Lore of Beasts; Magic Level 1; Great Weapon
9 Ironguts @ 422.0 Pts
Great Weapon; Heavy Armour; Standard; Musician
6 Ogres @ 202.0 Pts
Light Armour; Iron Fist; Musician
4 Mournfang Cavalry @ 350.0 Pts
Heavy Armour; Iron Fist; Standard; Musician
Dragonhide Banner [50.0]
4 Mournfang @ [0.0] Pts
1 Rhinox @ [0.0] Pts
Total Army Cost: 1846.0
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Błagam jak wklejasz rozpiskę to wycinaj informację o tym, że blaster ma gnoblara, rinoxa, ogra a mourny mają mourny. To trochę irytujące
Poza tym fajny standard choć osobićsie brusierowi dałbym fencers blades i dragonhelm + HA jakbyś znalazł pkt. Brakuje Ci czegokolwiek z magicznymi atakami.
Poza tym fajny standard choć osobićsie brusierowi dałbym fencers blades i dragonhelm + HA jakbyś znalazł pkt. Brakuje Ci czegokolwiek z magicznymi atakami.
Dziwne pytanie, co warto dać bsb i Buczowi? Będę grał na 1600, zzasadami Rivendell, więc 200pkt/hero. Nie wiem za bardzo jakie magiczne przedmioty im warto włożyć. Jest dużo VC, UD i skavenów więc flamingi mogą dać radę, ale mogę również dobrze dać w sztandarze IB w którym obaj będą. 2 lvl maga na Buczu, to oczywiste. O czym warto pamiętać?