Warszawa styczeń 2013 III Liga Rivendell WFB

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
misha
Wielki Nieczysty Spamer

Re: Warszawa styczeń 2013 III Liga Rivendell WFB

Post autor: misha »

a i owszem :) to tak jak jest płacz, że ktoś jest bardziej przegięty w rozpisce i nie ma równowagi w grze, po czym gramy scenariusz w którym od rzutu kostką zależy czy w ogóle będziesz na stole :D co przy niektórych armiach totalnie je wrzywi jak będzie brak generała

ja wolę wersję bez rezerw bo o ile sam wygrany rzut i wystawienie pierwszemu całej armii jest złe, ale do przełknięcia to rzucanie na rezerwy psuje rozgrywkę na maksa :)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

Grolshek pisze:Org bierze głos ludu pod uwagę. I uważa że scenariusze bardzo urozmaicaja rozgrywke i z nich nie zrezygnuje 8)
To dobrze. Ja nie namawiam do zrezygnowania ze scenariuszy. zgłosiłem pomysł na poprawienie. Czy tylko ja jeden myślę, ze np. wystawienie się w całości jako pierwszy w połączeniu z 6 na zaczynanie wymaga korekty? Przecież wtedy nie dość, ze drugi gracz ma znaczną przewagę na poziomie deploya, a jak jeszcze zacznie, to żal ściska. O rezerwach Misha już napisał.

Awatar użytkownika
Morog
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Morog »

woleliście monarchie od demokracji, to nie marudzcie [-X
https://www.youtube.com/watch?v=m3pqEA5AXTE#t=33

posłuchaj tego islamofilu.....
http://www.youtube.com/watch?v=CMEwoGGL6dg

"nie dyskutuj z głupcem, sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"

Awatar użytkownika
mati.pl
Falubaz

Post autor: mati.pl »

zawsze jeszcze może być dyktatura :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Kim Ir Grolsh. Jak ktoś ma ochotę organizować ligę to następna będzie jego. Ale dopóki ja organizuję i za nią odpowiadam to o demokracji możecie pomarzyć 8) Natomiast wszelkie głosy ludu są brane pod uwagę. Zbierzecie 100.000 podpisów i możemy zmieniać :wink:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

misha
Wielki Nieczysty Spamer

wersja bez rezerw na masterze była na Silesianie jak dobrze pamiętam, bo znów się pierwszy wystawiałem :mrgreen:
a w ogóle liga for fun, więc i tak można grać, balans w grze dla zabawy chyba nie jest pierwszoplanowy

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

misha pisze:wersja bez rezerw na masterze była na Silesianie jak dobrze pamiętam, bo znów się pierwszy wystawiałem :mrgreen:
a w ogóle liga for fun, więc i tak można grać, balans w grze dla zabawy chyba nie jest pierwszoplanowy
No wreszcie. I dlatego jest jak jest. Do końca stycznia powinno być nowe euro 1 draft i wtedy zapewne zmiany dopiero.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

Havelock 8:12 Janus, małe punkty dośle przeciwnik
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
KILO
Wałkarz

Post autor: KILO »

przecież nie łatwo rzucić 6 wydaje mi się że na tym właśnie polega ten scenariusz,Bartosz daj jakąś alternatywę tej zasady.

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Havelock pisze:Havelock 8:12 Janus, małe punkty dośle przeciwnik
Oby. :evil: Jak nie dośle macie 5:5. :twisted:
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

KILO pisze:przecież nie łatwo rzucić 6 wydaje mi się że na tym właśnie polega ten scenariusz,Bartosz daj jakąś alternatywę tej zasady.
Bartosz pisze: warto ustalić, że jak ktoś się wystawia pierwszy, to z automatu wybiera, kto będzie zaczynał.
:P

Awatar użytkownika
żuk
Mudżahedin

Post autor: żuk »

Jakoś nie do końca chyba czuję, o co wam chodzi z tym scenariuszem. Miało być inaczej to jest, jak "kluczowe" jednostki są w rezerwach to się wystaw w swoim rogu poczekaj aż wyjdą, reszta powinna spokojnie wytrzymać 1 turę bez generała, Bsb'ka czy maga.
Bartoszu, dlaczego ma wybierać z automatu, daj przychylić szalę zwycięstwa i kulnąć tę 6. W WH40k tak grają i chyba nikt nie narzeka. Przeciwnik ukradnie I, mówi się "trudno" - taka karma,trzeba "zmienić taktykę" i ugrać jak najwięcej.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2013, o 09:26 przez żuk, łącznie zmieniany 1 raz.
Heretic pisze:
elektron pisze: Jestem przeciwnikiem świąt związanych z porażkami,
A swoje urodziny obchodzisz? Pewnie tak. Co za hipokryzja!!!

Adamyetz
Wałkarz

Post autor: Adamyetz »

Ten, kto się pierwszy wystawiał, zaczyna tylko na szóstce, a to naprawdę nie jest sport wyczynowy. Zresztą ja byłem w identycznej sytuacji (tzn Bayer był), wystawiałem się drugi i jeszcze rzuciłem na zaczynanie, niewiele mi to pomogło.

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Janus - Havelock 655-418. Jestem za nie zmienianiem scenariusza bo wtedy zanika cała otoczka fabularna jaka jest w rulebooku czyli niespodziewane spotkanie dwóch armii dla przypomnienia, a nie battleline ale na ukos.
Ostatnio zmieniony 20 sty 2013, o 17:58 przez Janus, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

vampire1308
Wałkarz

Post autor: vampire1308 »

Jak donoszą Imperialni szpiedzy niebawem spotkają się 2 Armie- Imperium vs Leśne Elfy. Nie wiadomo jednak czy dowódca pod sztandarem Imperium, Kapłan Sigmundus wie o zbliżających się "szpiczastouchych:. Jak to się zakończy??? Nasi szpiedzy na pewno doniąsą nam jak potoczyła się ta i kolejne bitwy:)
To tak gwoli wstępu do bitwy która niebawem w rivendell:) za jakieś 20 minut:)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Śledzę na bieżąco !

vampire1308
Wałkarz

Post autor: vampire1308 »

No i niestety jedna kawaleria po szarży na łuczników została skasowana (priest-Sigmundus w asyscie 2 wojaków uciekł do stolicy donieść o małej klęsce). Zginął także BSB w starciu ze Szlachcicem na Orle. Przeciwnik ustawiał tak swoich łuczników bym nie mógł go dorwać i wten sposób przetrwał 6 rund echhh. ale idzie coraz lepiej:)
vampire1308-Ironhead 7:13 (małe 414-738)
Dziekuje za sympatyczną i pouczającą gre:)
Gratuluję wygranej!!!!

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

Dreef 13:7 misha (1052 do 737)

Gra bardzo przyjemna ;) hydra zrobila robote, a generał wybuchł z miscastu w 5 turze co pozwoliło mi odwrócić wynik xD

@misha jeszcze raz dzieki za gre ;)
Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

yeaah :D
u mnie wszystko weszło na stół, Dreef miał tylko 1 Shade'ów w rezerwie też, więc spoko, wystawiał pierwszy całość, nie zdobyłem inicjatywy jednak
hydra zmieliła 1 necro i 2 oddziały zombich

pendant na pegazie ustał na 6tce od szkieletów, na flankę dostał ognistego black coacha ale już nie ustał następnego breaka
hexy padały od klatki z Fire'a, jednak IFki tylko ja miałem :)

Wszystko było ładnie ale w 5 turze rzuciłem z 4 kości 2D6 S4 w oddział kuszników z magiczną (4 kile i test paniki by był) niestety IFK'a, generał miał już 1 ranę i zdechł, posypały się hexy i szkielety do 25%

z oddziału 10 tki kusz, po 12 hitach z hexów zostało 2 kolesi, testowali panikę co turę, ale ustawali, odjechałem więc dalej i tyle.
szarża 2 ostatnich kuszników na plecy 6 hexów, zabiłem jednego, CR = szarża, sztandar + tył - rana, 3 hexy do piachu, dobra akcja była bez kitu

a Dreef zapomniał w ogóle, że w rezerwie ma tę 5tkę Shade'ów więc nie weszła na stół w ogóle
ogólnie fajna bitwa, myślałem że raczej będzie gładka przeprawa a tu sporo zwrotów akcji i ciekawie
również dzięki za dobrą zabawę :)

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Janus pisze:Janus - Scoutmaster 655-418. ...
Rozumiem, że Scoutmaster to Havelock? ;) Zapisane. zaraz wyniki i nowe paringi.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

ODPOWIEDZ