WoCh Grześka - up 2014.06.24 chaos ogryns captain
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Re: WoCh Grześka - up 2012.12.08 Primus Death
Malowanie rdzy jest proste, jak budowa cepa. Najpierw maluję element metalowy bez rdzy na tip top. Potem biorę stary, postrzępiony pędzel i ciapię nim farby. Wielkość zaciapanej powierzchni - wg uznania. Najpierw ciemny brąz, potem jasny brąz (mniej) i potem pomarańcz - Macharius solar orange (najmniej). Następnie pozostaje już tylko powyciągać gdzieniegdzie metal. To już robię mithril silverem. I szlus. kolorów brązów nie piszę, bo nie ma to znaczenia i nie znam nowych nazw farb...
Mnie się wydaje, że i tak większość zna te stare nazwy farbek...
https://idefly.pl - robimy koszulki, bluzy itd dla klubów!
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Czołem. Wrzucam lorda na dysku, którego popełniłem właśnie:
A niech tam - idzie na XL PMOTM - konkursowa jest pierwsza fotka.
A niech tam - idzie na XL PMOTM - konkursowa jest pierwsza fotka.
Ostatnio zmieniony 27 sty 2013, o 14:39 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.
No i co, da się ?
Fajna sprawa, chociaż jest parę rzeczy, które bym poprawił. Przede wszystkim ogień. Posiedź jeszcze przy nim może.
Do tego metaliki, może trochę porozjaśniaj? Strasznie ciemne są. Ogółem odnoszę wrażenie, że miewałeś lepsze prace
Fajna sprawa, chociaż jest parę rzeczy, które bym poprawił. Przede wszystkim ogień. Posiedź jeszcze przy nim może.
Do tego metaliki, może trochę porozjaśniaj? Strasznie ciemne są. Ogółem odnoszę wrażenie, że miewałeś lepsze prace
- The WariaX
- Falubaz
Jest cacy, ogień wporzo.
Szmatkę bym z tyłu jeszcze trochę rozjaśnił.
Metaliki (broni i kolców) do poprawy, nie wiem czy to kwestia zdjęcia ale jak dla mnie są zbyt jednolite i nudne.
Zrobiłbym większe kontrasty na nich Do rozjaśnień metalików polecam metal medium. Jest to metalik dużo jaśniejszy od mithril silver.
Szmatkę bym z tyłu jeszcze trochę rozjaśnił.
Metaliki (broni i kolców) do poprawy, nie wiem czy to kwestia zdjęcia ale jak dla mnie są zbyt jednolite i nudne.
Zrobiłbym większe kontrasty na nich Do rozjaśnień metalików polecam metal medium. Jest to metalik dużo jaśniejszy od mithril silver.
Zapraszam do mojej galerii :
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=35475
Maluję na zamówienie:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 13#p990613
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Niezbyt lubię tego figsa, więc nie zamierzam przy nim przesiadywać. Jakoś mi się go źle malowało. Chciałem, żeby dysk wyglądał na stary, ciemny metal... Ogień może nazbyt jaskrawy, sam nie wiem . Wkurzał mnie ten figs , leżąc w częściach na półce, więc go maznąłem.
@Rasti - nie da się, bo może pójdzie pod młotek...
Poza tym mam ciekawsze figsy do malowania, do których mam większe przekonanie . Może one wyjdą lepiej
@Rasti - nie da się, bo może pójdzie pod młotek...
Poza tym mam ciekawsze figsy do malowania, do których mam większe przekonanie . Może one wyjdą lepiej
jeśli kiedyś stwierdzisz że musisz coś zmyć daj znać to przyśle ci moje niemalowane a przygarnę twoje 'niewypały" popsułeś mi humor.
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Wrzucam ostatnio pomalowanego sorcerera. Ma być na PMotM. Konkursową jest fotka nr 4 (ostatnia). Zapraszam do komentowania:
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
wow. Przerosłeś sam siebie
super zrobione- dynamicznie, ładnie pomalowane, świetna rdza na ostrzu. Jedyne co to rogi i ogon utykają
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
Doszedłem do wniosku, że to nie są rogi w sensie kostnym, tylko miękkie narośla , podobne do ogona. Tak więc pomalowałem je podobnie. Bardzo ciężko mi się je rozjaśniało, kolor niezbyt przyjazny do takich działań...Gunnila pisze:Bardzo fajny płaszcz i czerwienie. Rogi i ogony malowane tak samo?
Świetna praca. Ostrze jest zaje... fajne
Świetny czarownik Fajny model, podstawka i całe malowanie.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
- quidamcorvus
- Niszczyciel Światów
- Kontakt:
Może to wina fotek ale tutaj metaliki wyszły lepiej niż na krasnoludach.
Może już pytałem, ale jak malujesz skórę?
Może już pytałem, ale jak malujesz skórę?
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec