Galeria Krasnoludów
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Re: Galeria Krasnoludów
Nie wiem czy grywałeś w Hamka fabularnego - szczególnie pierwszą, jedynie słuszną edycję - tam był przedstawiony idealnie świat oraz natura Krasnoludów. Milczące, gburowate, dumne i mściwe. Nie odpuszczające nikomu i krwawo rewanżujące się swoim adwersarzom. Jakoś nie bardzo odpowiada mi ich wizja w battlu z przełomu 4/5 edycji. Kolorowe kubraczki i pogodne twarze jakoś mnie odpychają.
A co do różnych producentów/skal to AoW i Gamezone doskonale do siebie pasują, a LA i Ścibor to raczej jako wyjątki będą.
EDIT: Co do skóry to: baza to Dwarf Flesh (GW) + Pale Flesh (VGC) + Heavy Brown (VGC). Na to kilka warstw galzów z inków Vallejo (Brown, Sepia) - glazy robię tak, że na 2 krople wody inka daję dwie krople Glaze Medium i 5-6 kropli wody. Najciemniejsze miejsca glaze'owałem czarnym. No a póżniej to uż wyprowadzenie do koloru bazowego i prościutką drogą do czystego Dwarf Flesh. Znów ze 2 warstwy glazeów, doprowadzenie do Dwarf Flesh i ostateczne rozjaśnienia z Bonewhite (VGC).
Ave!
Niedźwiedź
A co do różnych producentów/skal to AoW i Gamezone doskonale do siebie pasują, a LA i Ścibor to raczej jako wyjątki będą.
EDIT: Co do skóry to: baza to Dwarf Flesh (GW) + Pale Flesh (VGC) + Heavy Brown (VGC). Na to kilka warstw galzów z inków Vallejo (Brown, Sepia) - glazy robię tak, że na 2 krople wody inka daję dwie krople Glaze Medium i 5-6 kropli wody. Najciemniejsze miejsca glaze'owałem czarnym. No a póżniej to uż wyprowadzenie do koloru bazowego i prościutką drogą do czystego Dwarf Flesh. Znów ze 2 warstwy glazeów, doprowadzenie do Dwarf Flesh i ostateczne rozjaśnienia z Bonewhite (VGC).
Ave!
Niedźwiedź
Ostatnio zmieniony 29 gru 2012, o 00:13 przez ZOO Art Studio, łącznie zmieniany 1 raz.
- smiejagreg
- Ciśnieniowiec
To będzie armia do grania? Czy raczej do gabloty?
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
To zależy co rozumiesz pod pojęciem "granie" . Na pewno nie jestem "turniejowcem". Pewnie na turnieje pojeżdżę, ale just 4fun. W domu zagram zapewne częściej, ale bez ciśnienia na wynik. Dlatego przy kompozycji armii raczej nie będę patrzył na użyteczność konkretnych jednostek, a raczej na fajny wygląd figsów i ogólny klimat armii. Pod tym kątem to raczej do "gabloty" armia bo przy takim podejściu dużo raczej ugrywał nie będęsmiejagreg pisze:To będzie armia do grania? Czy raczej do gabloty?
Ave!
Niedźwiedź
+1ZOO Art Studio pisze:To zależy co rozumiesz pod pojęciem "granie" . Na pewno nie jestem "turniejowcem". Pewnie na turnieje pojeżdżę, ale just 4fun. W domu zagram zapewne częściej, ale bez ciśnienia na wynik. Dlatego przy kompozycji armii raczej nie będę patrzył na użyteczność konkretnych jednostek, a raczej na fajny wygląd figsów i ogólny klimat armii. Pod tym kątem to raczej do "gabloty" armia bo przy takim podejściu dużo raczej ugrywał nie będęsmiejagreg pisze:To będzie armia do grania? Czy raczej do gabloty?
Ave!
Niedźwiedź
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
zapraszam do komentowania - WIP Gyro: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=37793
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.
Bardzo dobry warsztat i precyzja, lecz daje się odczuć zbyt dużą siłę kontrastów światłocieniowych co może być problemem przy odbiorze wyglądu całego oddziału .
W jaki sposób opracowałeś brody ? Straciły swą świetlistość wydają się "mleczne".
Bardzo dobre podstawki podkreślające charakter malowania.
W jaki sposób opracowałeś brody ? Straciły swą świetlistość wydają się "mleczne".
Bardzo dobre podstawki podkreślające charakter malowania.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Stała się rzecz niezwykła, moja Iga pomalowała modele krasnoludzkie mimo, że swojego czasu zarzekała się, że brodaczy malować nie będzie
Fotki tutaj:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1023614
Fotki tutaj:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 4#p1023614
Moje pierwsze malowanie do gabloty sie nie nadają ale na granie bez wstydu chyba dają radę. Zamierzenie było takie: http://www.reapermini.com/forum/index.p ... en-army%2F jak wyszło:
Dać sepie czy nie dać sepi o to jest pytanie?
Dać sepie czy nie dać sepi o to jest pytanie?
"Złoto nie może kupić straconego honoru, ani rzemiosło nie może go naprawić"
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Bo to obrazek w technologii stealh
Ave!
Niedźwiedź
Ave!
Niedźwiedź
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Trochę mało widać, ale IMO jak na figurki, które mają być washowane to zły dobór kolorów. Przy tak jaskrawych kolorach biały i błękitny będą wyglądały jak uwalane kupą. Proponuję na niebieski położyć 2-3 warstwy washa granatowego (selfmade) a biały (jeśli to musi być koniecznie biały - to jeden z najcięższych do cieniowania kolorów) ręcznie wycieniować. Sepie bm odradzał, chyba, że na metale - tam jest idealna.
Ave!
Niedźwiedź
Ave!
Niedźwiedź
"Złoto nie może kupić straconego honoru, ani rzemiosło nie może go naprawić"
Może fotki są za jasne ale: figsy z http://www.reapermini.com/forum/index.p ... h_id=18453
maja cieniowanko a i Ciebie wygladają na kolor podstawowy.
Ja bym ubranie zwashował devlan mundem, niebieski jakimś niebieskim washe, metaliki według uznania, skórę ogryn flesh lub delvand mund a potem dal rozjaśnienia :] . Brody są ciemny brązem wiec możesz go zmieszać trochę
z białą farbka a potem drybush
maja cieniowanko a i Ciebie wygladają na kolor podstawowy.
Ja bym ubranie zwashował devlan mundem, niebieski jakimś niebieskim washe, metaliki według uznania, skórę ogryn flesh lub delvand mund a potem dal rozjaśnienia :] . Brody są ciemny brązem wiec możesz go zmieszać trochę
z białą farbka a potem drybush
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy
- ZOO Art Studio
- Chuck Norris
Po nałożeniu sepii raczej nie będzie tak to wyglądało. Na moje oko jako "biały" jest tam położony Bleachedbone (VGC), a wash jest baaaardzo delikatnie zrobiony.
Ave!
Niedźwiedź
Ave!
Niedźwiedź