Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pitagoras
Falubaz

Re: Temat filmowy

Post autor: Pitagoras »

a fronczewski? na trailerze wygląda nieźle i wogóle go bardzo lubię. Czy to jakaś n planowa rola?
Obrazek

Awatar użytkownika
Aro
Kretozord

Post autor: Aro »

Czy ktoś z Was wie może, kiedy będzie premiera najnowszego Spartacusa w PL ?? bo w USA 25go tego miesiąca.
Obrazek

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Dla tych co już widzieli Django. Bardzo fajne zestawienie odniesień do innych filmów jakie się w nim pojawiają.
http://grolschfilmworks.com/pl/features ... a-w-django
Obrazek

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

Byłem na Django wczoraj i to zdecydowanie jeden z najlepszych filmów jakie kiedykolwiek obejrzałem w kinie, a chodzę średnio raz na miesiąc :)
Doskonałe teksty,muzyka,postacie z charakterem i intryga z murzynami...to jest to :D
Film też nieźle oddaje tamtejsze realia i uświadamia widza, bo jeśli nawet było wtedy choć w połowie tak jak w filmie to było to coś niesamowicie strasznego.

Tu kolega Michnik dał pięknego spoilera z wątkami finałowymi, więc post został zedytowany. Cenzura czuwa! :P
Najbardziej podobał mi się tekst Django który brzmiał tak mniej więcej:
-Zabijać białych i dostawać za to pieniądze, czego tu nie lubić?

Wielkie wrażenie wywarła na mnie końcowa scena kiedy tytułowy bohater stoi przed domem Candy'ego, dom wybucha a Django uśmiecha się zawadiacko i ćmi jego tytoń :)
Szkoda tylko, że Dr.Shulz zginął, fajna postać, taka elegancka.

Jak kogoś interesują finałowe sceny itp, to sobie ten maczek wklei do edytora. :)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Kalesoner pisze:Dla tych co już widzieli Django. Bardzo fajne zestawienie odniesień do innych filmów jakie się w nim pojawiają.
Jaka ładna nazwa strony 8)
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

Grolshek pisze:
Kalesoner pisze:Dla tych co już widzieli Django. Bardzo fajne zestawienie odniesień do innych filmów jakie się w nim pojawiają.
Jaka ładna nazwa strony 8)
He he, od razu skojarzyłem z tobą :lol2:

miły5
Mudżahedin

Post autor: miły5 »

Na początku roku szkolnego nasz nauczyciel opowiadał nam o sobie i od razu go polubiłem gdyż , był okropnie luźny (i nadal jest).Mówił , że nie jest normalny , bo chodzi po cmentarzach i pije krew z ciał ( :twisted: ) a co niektórzy odważni mogą do niego mówić ,,kapitanie , mój kapitanie".
Oczywiście zastanawiałem się z czego to i szukałem jakiegoś filmu.Dowiedziałem się , że to z ,,Stowarzyszenie umarłych poetów".Dwa dni temu dostałem DVD z tym filmem na urodziny i naturalnie od razu obejrzałem.
Muszę przyznać , że ten film trafił u mnie na czołówkę top listy :D .
Poruszył ważne kwestie własnych zainteresowań i samodzielnego myślenia.
Sposób nauczania wyluzowanego nauczyciela angielskiego z filmu jest okropnie podobny do naszego kapitana z czego się cieszę.
Oczywiście film wywołał u mnie falę skrajnych emocji a za najlepszą scenę muszę uznać końcówkę kiedy to wszyscy wstają na ławki i żegnają swojego nauczyciela słowami ,,kapitanie , mój kapitanie".
Film est godny polecenia.
Kto też go oglądał może niec też się wypowie na jego temat.
Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Myślałem, że każdy go oglądał, a co więcej "Stowarzyszenie umarłych poetów" (książka na podstawie scenariusza) jest lekturą szkolną i bardzo dobrze, bo to kawałek literatury na najwyższym poziomie. Jeśli film tak do ciebie przemówił, koniecznie sięgnij po książkę.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

A za posty z ordynarnym zdradzaniem treści i finału, jak ten Michnika, powinno się dawać bana. :evil:
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Kalesoner pisze:A za posty z ordynarnym zdradzaniem treści i finału, jak ten Michnika, powinno się dawać bana. :evil:
+1

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Ja obejrzałem Django wczoraj i w dalszym ciągu uważam, że tarantino zrobił jeden dobry film. Myślałem, że spróbuje czegoś a la spagetti-westerny Leone, które ubóstwiam i mocno się zawiodłem. Wręcz wynudziłem. Ogólnie motyw niemiecki został wetknięty na siłę, żeby niemieckość Waltza miała rację bytu.

Polecę natomiast Siedmiu Samurajów. To dopiero kino akcji. Dawno stary film mnie tak nie zaskoczył .

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Siedmiu Samurajów to jest klasyka kina i każdy powinien ją znać, kto chce o sobie powiedzieć, że w jakimś tam stopniu interesuje się kinem, ale żeby od razu zaskakiwał? :D Dla mnie to bardziej taki archetyp kina akcji w ogóle, sposób kreacji postaci, fabuły, zakończenia... To wszystko zaczęło się z Kurosawą.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

He, he, Kurosawę odgruzowali... A ponoć stare filmy są dla zgredów... Tylko nowe są ok :mrgreen:
A serio - klasyka kina, potem powstawały popłuczyny w stylu "Siedmiu wspaniałych"... Ach, żeby obecnie powstawały choć takie popłuczyny [-o< ...

miły5
Mudżahedin

Kalesoner pisze: A za posty z ordynarnym zdradzaniem treści i finału, jak ten Michnika, powinno się dawać bana.
Od razu banana chciał byś mi dać.
Miałem podnietę filmem , który chciałem obejrzeć już dawno.
Jeśli cię uraziłem to przepraszam :)

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Oesu, gdzie tam o "miłym" pisze?.. :)
Michnikowi chciałby dać bana, ja, gdybym nie widział filmu, to bym poparł. :P Takie posty pisze się minimalną czcionką z ostrzeżeniem, że zawierają spoilera. Zapamiętać na przyszłość, btw!

miły5
Mudżahedin

Jaki fail #-o .

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Wczoraj dziewczyna mnie na Bejbi Blues wyciągnęła. Po obejrzeniu stwierdzam że takiego gówna dawno nie widziałem. Trzymajcie się z daleka. [-X
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

a ja nie polecam DJANGO - masakra murzyńska a koniec żałosny :(
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

PiotrB pisze:a ja nie polecam DJANGO - masakra murzyńska a koniec żałosny :(
Co to za prowokacja ?
Mało to mamy flameów na LL? :mrgreen:

ODPOWIEDZ