7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

ja mam wszystkie staty herosów ;) niestety zdjęcia z nimi zostaly ściągnięte
i nie ma S4 ;)

a co do nowości to nie wiem czy wiecie ze
lordowie to

Tyrion
Teclis
Alti anar

iiiii Eltharion nie the grim i nie the swordmaster po prostu piechociaż mozna mu dokupić jako mount gryfa

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

A na mieczyk nie ma co sie nastawiac - jsli rzucamy go tuz przed walka to wystarczy ze ktos bedzie wredny i go zdispeluje np scrollem i nagle mamy nieco mniej atakow.
Jak rzucimy ture wczesniej to zawsze moga go zdispelowac w swojej fazie.
To wtedy nie ma juz scrola lub pare dd mniej a my mozemy rzucac inne czary... No coz pozyjemy zobaczymy... Moze jakies przedmioty beda fajne...
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Pytanie - za ile jest ten przedmiot, o którym mówicie, że nie można atakować herosa, jak on nie atakuje? Bo na dragon mage'a byłby idealny - szarżujemy, rzucamy mieczyk - wyszło, niezdispelowane to bijemy, nie wyszło - niech gadzinka się wykaże a my umywamy swe magiczne rączki :wink:
Silver wand też u tego pana bedzie straszliwy - trzy czary, każdy na dodatkowej kostce, a też podobno jest przedmiot który taje +2 do casta z fire :)

NIE WYTRZYMAM - KIEDY NOWY PODRĘCZNIK!!!
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Belaner7
Falubaz

Post autor: Belaner7 »

No dobra ale ten przedmiocik działa tylko w cc,kurde mu to by się przydał jakiś ward na strzelanie,ale chyba nic takiego niema.

Awatar użytkownika
Chory
Oszukista

Post autor: Chory »

Ludzie takim kolesiem wiadomo ze sie nie wylatuje na strzelanie.
On ma czarowac(jak ma 3 czary to nagle mamy 3 kosci wiecej wiec pula PD sie przyjemnie zwieksza),terroryzować czy ziac.Albo wpasc w jakies gowienka.Smok ma chyba 4 ataki wiec kija zrobi w walce(trzeba trafic, zranic itd.)
A motyw z tym przedmiotem co zabrania w nas walic jak my nie walimy jest dobry dla tego pana.b

tomekjar
Falubaz
Kontakt:

Post autor: tomekjar »

Hmm, z tym zianiem to raczej szału nie będzie, bo ma siłę 2 bodajże, a nie wiem, czy panika od jednego zabitego jest na wszystkich smokach. Ale mag na smoczku jest i tak bardzo przyjemny, na pewno będzie kilka sensownych opcji go złożenia. Szczególnie na 1500, czy coś koło tego będzie się panoszył taki gad...

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

na mniejsze punkty owszem, jednak jako lorda to ja widze tylko pronca na star dragonie, z nowa kombinacja :D (wracajac do domu, po tym jak się pochwaliłęm dziewczynie, że HE mają 3 smoki to ta zaczeła mi gadać o tych smokach, niekoniecznie w myśli battla i fanrtasy :p cóz tak baby mają, wiec w powrocie rozmyślałem dłuuugo nad jakims mega kilelrskim combem). A więc tak,
killer treemanów, steam tanków innych smoczych lordów i praktycznie wszystkiego:

-star dragon to podstawa (mógłby mi ktos przypomnieć ile ma on ataków?/ 6 czy7??)
-star lance (tą ci ma Imrik) czyli koleś ma 4ataki na 7siły i bez sava,
-vambrencki, zawsze są dobre, ward na 4+ oraz przerzut rerolla zapewnia mocną ochrone
-enchanted shield, dzieki temu mamy sava na 3+ z rerrolem i tego warda na 4+.

wydaje mi się to mega mocne i treeman spada nawet w pierwszej turze CC, steam tank w drugiej... do tego tym można szarżowac prawie we wszystko, z klockami wszelakimi też sobie poradzi, nawet z krasnoludzkimi bo sava ściaga całkiem

następna to typowy zabójca herosów i koleś którego sie nie szarżuje innymi herosami
-star dragon
-miecz z +2 do siły i KB dwuręczny (tylko dalej nie wiem czy to nie opcja tylka na piechote)
-vambrencki i shield chyba najlepsza ochrona, bo save 4+ z rerrolem na strzelanie...

takiego czegoś strach szarżować innymi smokami czy jakimiś cwanymi lordami, bo od razu dostanie 4ataki na 7ws z S6 i KB, wieć nie widaomo czy wrogi heros przezyje..., koeljną mega zaletą tej opcji jerst to, że lord ma zawsze 6s i asf, więc położy już coś pokotemj zanim uderzy smok, jednak ta pierwsza opcja jest jak dla mnie prirytetową, gdyż to przelatuje niemalkże przez wszystk a kosztuje coś w okolicach 630pkt!!!!
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

No dobra ale ten przedmiocik działa tylko w cc,kurde mu to by się przydał jakiś ward na strzelanie,ale chyba nic takiego niema.
Spokojnie - to tylko elf, nie slan... jeszcze :wink: (poczekamy do 8 edycji :P)
Poza tym jeśli ten mały smok jest naprawdę mały (nie Large) to już zapewnia jaką taką ochronę - bo większość leci w smoka. A Dragon mage - to warrior-mage więc może zakuć się w pancerzyk... prawda :? ?
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Kosa pisze:
-star dragon to podstawa (mógłby mi ktos przypomnieć ile ma on ataków?/ 6 czy7??)
-star lance (tą ci ma Imrik) czyli koleś ma 4ataki na 7siły i bez sava,
-vambrencki, zawsze są dobre, ward na 4+ oraz przerzut rerolla zapewnia mocną ochrone
-enchanted shield, dzieki temu mamy sava na 3+ z rerrolem i tego warda na 4+
Kosa zgadzam się to jest kilerrskie, nie boi się łuków, a w zestawie z dwoma caddymi rżnie po prostu wszystko ;].

Ale 1 pytanie; CZy to sie zmieści w 100 pkt ekwipunku. O ile mi wiadomo karwsze kosztują 45 pkt, star lance 60 pkt, a enchand 10 pkt. Chybaże coś pokićkałem.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

a lanca nie kosztuje przypadkiem 35?? hmmmmm kurde, juz mi tez wszystko się pokręciło, a moze masz racje, ze 60... kurde :P
F.N.

lith
Oszukista

Post autor: lith »

IMO HE na magii dostaja ostro po dupie, wlasnie przez brak channelera. Na jednym seerze by dalo rade, ale tak ;/ Dragon mage nie moze nosic zbroi.
BTW. Ksiazka do HE jest super. Po przejrzeniu jej wydaje sie, ze bedzie multum opcji zlozenia armii i chyba kazdy oddzial bedzie dawal rade, chociaz nie bedzie juz tak mocnej magii.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Vambrances są dalej po 55, jeśli dobrze pamiętam.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Sito
Mudżahedin

Post autor: Sito »

hmm... zapowiada się fajna zabawa nowymi HE :D
Tylko mam kilka pytań:
-czy WL chodzą w skirmiszu, jeśli tak to idealny oddział do kitrania sie z magami i BoS
-jakie staty ma ten mały smoczek od DM?
-czy spirelfy kosztują 9pkt z pełnym ekwipunkiem?
-czy doszedł jakiś fajny banner?
-i jak w końcu jest z DP?? czy mają 2A 18' szarży itd.??
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "

http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

lioni rankowi, dp 2A normalny barding

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

A jakie łuki na LSG?
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Temple Guard pisze:A jakie łuki na LSG?
luki. po prostu.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Temple Guard
Falubaz

Post autor: Temple Guard »

Szaman pisze:
Temple Guard pisze:A jakie łuki na LSG?
luki. po prostu.
Dzięki za odpowiedź :) Trochę szkoda, że nie dostali długich łuków, ale cóż - nie można mieć wszystkiego ;) Panowie z GW chcieli widocznie, by jednak ktoś jeszcze wystawiał łuczników dla ich długich łuków :) Bo pod każdym innym względem LSG bije ich na głowę.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje

www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!

Awatar użytkownika
Wych
Mudżahedin

Post autor: Wych »

To ja jeszcze chcialbym sie upewnic czy i jakie konkretnie jednostki sa 0-1?

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

żadne :)

no i ja ponawiam moje dwa pytania ile star dragon ma ataków i ile kosztuje star lanca?? bo nie pamietam juz :/
F.N.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Kosa pisze:no i ja ponawiam moje dwa pytania ile star dragon ma ataków i ile kosztuje star lanca?? bo nie pamietam juz :/
star dragon ma 6 ataków.

a lancy nie widziałem.. bo tłum chciał jednostki tylko ogladac :/
Obrazek

ODPOWIEDZ