BAZYLISZEK 2013, 9-10.02.2013 Łomianki wyniki str. 1
Re: BAZYLISZEK 2013, 9-10.02.2013 Łomianki
Hejka!
Dwa pytanka:
-VLOS czy SLOS będzie obowiązywał na turnieju?
-Czy Italiano popycha tylko jeden oddział, czy jeden oddział, za każdy oddział z zasadą vanguard?
Dwa pytanka:
-VLOS czy SLOS będzie obowiązywał na turnieju?
-Czy Italiano popycha tylko jeden oddział, czy jeden oddział, za każdy oddział z zasadą vanguard?
MOLON LAVE
Jak doszedłeś do takich wniosków?zawisza pisze:-Czy Italiano popycha tylko jeden oddział, czy jeden oddział, za każdy oddział z zasadą vanguard?

Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Po Vanguard trzeba wstawić przecinek i będzie wszystko jasne dla wszystkich.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole

Weź go podrasuj bo mnie nikt nie weźmie...Gnatozuj pisze:Przeciek odnośnie nowego Bazyliszka wypłynął.

Nikt oprócz mnie oczywiście...

zawisza pisze:-Czy Italiano popycha tylko jeden oddział, czy jeden oddział, za każdy oddział z zasadą vanguard?
Bulwok pisze:w momencie przesuwania oddziałów z zasadą Vanguard sojuszniczy oddział porusza się D6' do przodu po linii prostej

A to jest dobre... W sumie zgodnie z tym co napisano to każdy unit z vanguardem d6 do przodu

Jednak go nie ma na ten czas...Cauliflower pisze:Po Vanguard trzeba wstawić przecinek i będzie wszystko jasne dla wszystkich.

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
jest też info o tym, że unit robi ruch albo Bunga Bunga albo Vanguard... IMO kiepski dealbigpasiak pisze: A to jest dobre... W sumie zgodnie z tym co napisano to każdy unit z vanguardem d6 do przodu![]()

A ja myślałem ,że jak weźmiesz Jego bazyla, to trzecią bitwę możesz grać w czasie PasiakoDalmara bez względu na protesty przeciwnikaLazur pisze:Gnatozuj mega pomysł
Ja bym tylko dodał zasadę, że za każdą osobę która weźmie Paska do turnieju dopisywana jest jedna osoba widmo. Frekwencja może być rekordowa

1. Jako, że Bazyliszki nie mają zasad modeli, które imitują- luffka Żabki posiada jaką siłę? (strzelam, że 3, ale lepiej zapytać)
2. Te plotki na temat kolejnego Bazyla są pewne? Podejrzewam, że nie jestem jedyną osobą którą goni sesja i robienie Bazyliszka, po czym zamiana go na nowego nie jest najlepszym rozwiązaniem czasowym ;]
2. Te plotki na temat kolejnego Bazyla są pewne? Podejrzewam, że nie jestem jedyną osobą którą goni sesja i robienie Bazyliszka, po czym zamiana go na nowego nie jest najlepszym rozwiązaniem czasowym ;]
Kocham dziala stojace za kawaleria 1 cal i widzace moj oddzial piechoty stojacy po drugiej stronie stoluGrolshek pisze:To chyba możesz nadal mieć nadzieję jedynie...Niltag pisze:Mam nadzieje ze bedzie VLOS bo SLOS to chyba najglupszy system jaki istnieje.zawisza pisze:-VLOS czy SLOS będzie obowiązywał na turnieju?

"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton
Oczywiście, że SLOS.
Oczywiście, że z Bunga Bunga jeden unit.
Za głupie exploity zasad Bazyli (bo gdzieś nie ma przecinka) będę osobiście wlepiał karniaki, więc zanim jakiś spryciarz wciśnie komuś swoją wersję czyli wała, niech pomyśli dwa razy.
Oczywiście, że z Bunga Bunga jeden unit.
Za głupie exploity zasad Bazyli (bo gdzieś nie ma przecinka) będę osobiście wlepiał karniaki, więc zanim jakiś spryciarz wciśnie komuś swoją wersję czyli wała, niech pomyśli dwa razy.
@ Kubi - jeśli je trochę upodobnisz do hobgoblinów (drobne konwersje) i/lub pomalujesz, żeby pasowały do reszty armii to nie widzę problemów 

Dębek pisze:Polska to jednak dziki kraj, więc jak tylko zbierzesz odpowiednie poparcie dla swojego pomysłu, możesz odrzucić reguły wykładni i interpretować każdy wyjątek rozszerzająco, per analogiam, a nawet, tak bo kurwa tak.
Zazdrość straszna rzeczKarli pisze:Pasiek genialny, tylko poza pośmianiem się żadnego zastosowania na stole nie ma.

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned