Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

Zablokowany
Dreef
Falubaz

Re: Plotki ws 8ed. Kodeksu DE

Post autor: Dreef »

Jankiel pisze:Mnie tam się cały czas podobają.
+1

Są bardzo fajni. Ja bym sobie życzył dwóch rzeczy : figurki pegazy który wygląda lepiej niż obecny i troszkę innych harpii ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

JAN: Dark Angels
FEB: Daemons
MAR: Wave month (hobbit, warriors of chaos, 40k)
APR: High Elves
MAY: Tau
JUN: Summer wave (40k, supplement book for 40k)
JUL: Lizardmen
AUG: Mystery Box
SEP: Wave month
OCT: ???
NOV: Eldar
DEC: ???
Wygląda więc na to, że w tym roku nie poszalejemy sobie z nowym bookiem :? . Trzeba czekać do przyszłego roku :(
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
ibniblis23
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: ibniblis23 »

Tullaris pisze:
Wygląda więc na to, że w tym roku nie poszalejemy sobie z nowym bookiem :? . Trzeba czekać do przyszłego roku :(
Pierwsza dobra wiadomosc od dluzszego czasu :P
“Never underestimate the power of sheer, bloody-minded spite”

Awatar użytkownika
Stix

Post autor: Stix »

Ja zawsze się zastanawiałem dlaczego elficcy lordowie nie mają 8 WS? W fechtunku nie powinni być gorsi od jakichś barbarzyńców z pustkowi. :evil: Siła owszem ale umiejętności? [-X

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Ci barbarzyńcy z pustkowi są dopakowani mocą bogów hałasu, więc są przepakni we wszystkim, aa WS na 7 to i tak na tle zwykłych ludzi jest spoko.
A wracając do tematu to są może jakieś wieści na temat naszego nowego booka :?:
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Stix

Post autor: Stix »

Lepiej od ludzi, tak, o całe 1 oczko. Moc bogów chaosu jestem w stanie zrozumieć jeśli chodzi o siłe, szybkość, wytrzymałość ale nie umiejętności, które elf zdobywa przez wieki. A jeszcze są wampierze z 8ws... :evil:
Co do plotek nie mam żadnych ale Raging Heroes szykują armię DE
Obrazek
http://www.ragingheroes.com/blogs/news/ ... ers-part-1

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Post autor: DarkAngel »

=D> To bardzo dobre wieści, bo ich witchki są o wiele lepsze od GW
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Cena też jest o wiele lepsza ;D

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Czuję moc :)
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

No tak, jak armia poszła pod nóz malarza to nowe figsy - awesome ; p a jak będa super to i tak się je kupi ^^
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Ja też liczę, że w nowym booku zostaną ugrywalnieni Tullaris i Kouran i zrobią z nich normalnych bohaterów.
"Nie może być kompromisu między wolnością a nadzorem ze strony rządu. Zgoda choćby na niewielki nadzór jest rezygnacją z zasady niezbywalnych praw jednostki i podstawieniem na jej miejsce zasady nieograniczonej, arbitralnej władzy rządu." - Ayn Rand

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

DE prawdopodobnie pierwszym kodeksem 2014 roku :)

http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... e&sid=2073

Awatar użytkownika
Soulferin
Falubaz

Post autor: Soulferin »

Na Warseerze mowia nawet ze book moze wyjsc w grudniu tego roku bądź book bedzie poprzedzony falą nowych plastików :)
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"

Awatar użytkownika
Jarlaxle
Kretozord

Post autor: Jarlaxle »

Trzeba napisać do nich petycje, aby nie wydawali nowego kodeksu :P

Awatar użytkownika
Matias
Mudżahedin

Post autor: Matias »

Myotis pisze:Trzeba napisać do nich petycje, aby nie wydawali nowego kodeksu :P
Dobre ;D

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Myotis pisze:Trzeba napisać do nich petycje, aby nie wydawali nowego kodeksu :P
He he, może o nas zapomną i tylko my będziemy mieli giętego 7-edycyjnego booka :D . A cała reszta osłabione 8-edycyjne :twisted: .

Awatar użytkownika
Paraszczak
Falubaz

Post autor: Paraszczak »

Do was dalej nie dociera, że nasz kodeks był gięty na 7ed i tylko na 7 edycji robił wyniki. Wyszedł i był po prostu MEGA. Wszystkie nowe kodeksy po wyjściu trącą mocą, ale nasz był wyjątkowo mocny. Potem zmieniła się edycja i elfy dostały w dupę. Potem cięcia EURO a potem kolejne kodeksy z jakąś Monstrous Inf/Cav każdy. Wychodzą Armatorydwany z 5/6T i 5/6W strzelające po ruchu, Mournfangi, Demigryfy, Skullcrushery, Demony Nurgla - naprawdę nie widzicie, że my na to nic nie mamy? Możemy to tylko odginać i łapać na Kowboja. W obecnym kształcie w zasadzie w każdej bitwie czuję się underdogiem, w każdej gram pasywnie, bo jestem szachowany przez dużo lepsze oddziały wroga i miażdżony przez nieprawdopodobne maszyny. Nie pomaga nawet pedalskie kulanie Wardów na 2+ Pokemonem.

A wy piszecie, żeby nie zmieniali Booka. Przez Pendant i Hydrę za 175.

Awatar użytkownika
DarkAngel
Oszukista

Paraszczak pisze:Do was dalej nie dociera, że nasz kodeks był gięty na 7ed i tylko na 7 edycji robił wyniki. Wyszedł i był po prostu MEGA. Wszystkie nowe kodeksy po wyjściu trącą mocą, ale nasz był wyjątkowo mocny. Potem zmieniła się edycja i elfy dostały w dupę. Potem cięcia EURO a potem kolejne kodeksy z jakąś Monstrous Inf/Cav każdy. Wychodzą Armatorydwany z 5/6T i 5/6W strzelające po ruchu, Mournfangi, Demigryfy, Skullcrushery, Demony Nurgla - naprawdę nie widzicie, że my na to nic nie mamy? Możemy to tylko odginać i łapać na Kowboja. W obecnym kształcie w zasadzie w każdej bitwie czuję się underdogiem, w każdej gram pasywnie, bo jestem szachowany przez dużo lepsze oddziały wroga i miażdżony przez nieprawdopodobne maszyny. Nie pomaga nawet pedalskie kulanie Wardów na 2+ Pokemonem.

A wy piszecie, żeby nie zmieniali Booka. Przez Pendant i Hydrę za 175.
+1 Jak widzę że przeciwnik ma tanka/demisie/mournfangi itp. to już wiem że raczej nie wycisnę więcej niż 12:8 a i wygranie takiej bitwy będzie raczej naprawdę ciężkie o ile przeciwnik nie jest nieogarnięty...

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Racja, zapomniałem, że chodzi tylko o przegięcia i o to, by mieć najmocniejszego booka.

Awatar użytkownika
hypnotic
Kretozord

Post autor: hypnotic »

Chodzi o to żeby armia pasowała do obecnej mety, a nie obrywała za to że była zajebista edycję temu.

Zablokowany