Koncert życzeń

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: Nowe HE - 8 ed.

Post autor: Sevi »

Na szczęście mam jakieś 8k HE więc coś z tego będzie grywalne :mrgreen:
Wisła Kraków.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

zebys sie nie zdziwil xD
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

faj3r
Mudżahedin

Post autor: faj3r »

Kosa pisze:A mi się zdaje, że zaraz Asaselo wytnie nam posty, albo w najlepszym razie przeniesie do tematu o marzeniach i snach hajelfickich ;)

Coby miał więcej roboty :P ;) to ja to widzę tak:

-Dostaniemy uber jazdę na smokach i to bedzie rare... bo będzie latało jak to na smoki przystało...
-W cora załaduja nam silverów jak było i winno być zawsze, koszt i jakość za 23 jak na cora jest bardzo ok
-Princeski zostaną, w końcu smoki się przebudziły, a to nie oznacza, że kazdy caledorczyk miał jaskinię gdzie takowy gad mu spał, podejrzewam że zostaną zboostowani, czy to S4 czy to jakaś zasada specjalna (np. w szarzy kasują steadfasta :D )
-Nowy heros/lord, dragon prince? :D
-Maly smoczek pod herosa by się przydał.

Takie posunięcie, tzn. smocza armia to idealny skok na kasę, zerowanie na wyobrazni młodszych graczy (mojej również :P) gdzie to smoki rozwalają całą armię wroga :mrgreen:
no ja bym w to wszedł 8) na moją wyobraźnie, też to działa :) - tylko ja bym do smokow jeszcze gryfy i orły dorzucił.
No orły są, natomiast gryfom bym punkty obniżył, co by się je opłacało wystawiać.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

Obrazek

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Ja chciałbym zobaczyć taki nowości od GW w maju
-Smocza Kawaleria
-Możliwość dosiadania Empaier Dragona przez księcia
-Zwykłe smoki w rzadkich
-White Lioni znowu mają zasadę Bodyguard i zostają przeniesieni do rzadkich
-Srebrne hełmy i jeźdźcy z Elyrionu w corach
-Powrót Everqueen i straży dziewic
-Zwiększony koszt Teclisa
-Nowy bohater Kowal Vaula
-Powrót Bellanera (dobrze to napisałem?)
-Wzmocnienie Tyriona
-Nowe Figurki Teclisa i Tyriona
I nic więcej nie jest mi do szczęścia potrzebne...
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

WoC dostał Chimery w specialach. Może HE dostałyby jakieś smoki/gryfy.
Obrazek

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów
Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"

Post autor: Azurix »

Albo chociaż Nobli mogących dosiadać Gryfów lub Dragon Mage'y, którzy potrafią walczyć i mogą nosić zbroję jednocześnie z tańszym Smokiem :)
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

a mnie ciekawi jakie itemy zostawią ;)
mamy tyle fajnych arkan i innych przedmiotów, a tendencją GW jest teraz zostawianie 4-5 przedmiotów z dupnymi zasadami....
BoH, BoS, AoC <- te chyba będą w kolejnym booku
mam nadzieje, że wrócą "cnoty" z 6ed [-o<

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

ja chyba juz zaczne zbieranie hajsu na te wszystkie potworki co wyjda =P ew juz rozgladac sie za tanimi alternatywami, DO ZABAWKOWEGO!
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

ok wiem że jestem świeżym graczem ale kilka prostych przemyśleń po wczorajszej konfrontacji z imperium, które najmocniejsze jak widzę nie jest:

- ciężka kawaleria (konie czy potworki jeden ój) w miarę punktowo opłacalna jak demigryfy w emp dlatego że nie ma skutecznej obrony przed flankowaniem (poza orzełkami ale te znowu bardziej by się przydały na różne machiny strzelające itp)

- SH w corze bo tak to w ogóle niegrywalna fajna jednostka

- podniesienie bazowej siły o jeden dla SM :) bo wtedy + Great Weapon x 2 ataki niezła puszka do zarzynania

- to samo co wyżej dla PG bo to najpiękniejsza piechota u HE :)

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Albo_Albo pisze: - to samo co wyżej dla PG bo to najpiękniejsza piechota u HE :)
To najpiękniejsza piechota WFB :D
III Zasada Dynamiki Newtona - Aktualizacja 2013: "Gdy menel jedzie tramwajem, to tramwaj jedzie menelem" :lol:

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Galharen
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Galharen »

nie wiem czy pamiętacie, ale taki sam koncert życzeń o małe smoki, potworki pod noble'a itp byl jak wchodził obecny book do HE.
a co dostalismy? dragon mage'a i lwi rydwan xD

Awatar użytkownika
Azurix
Szef Wszystkich Szefów

Nie pamiętam, bo zacząłem grać pod koniec listopada 2011r. ale powiem, że mi Dragon Mage nie przeszkadza, tylko problemem jest to, że nie da się opancerzyć tego Maga. Tak samo Lion Chariot mi nie przeszkadza, tylko mógłby kosztować ze 120pkt, mieć Save'a 3+ i T5 :)

Obrazek

Obrazek

fenwind
Wałkarz

Post autor: fenwind »

Model LC bardzo ładny, klimat też ciągnie. Fajnie by było jakby go ugrywalnili.
P.S. Czy przy opisie skavów nie jest błąd- ,,mógł by'' ? :D

Awatar użytkownika
Albo_Albo
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Albo_Albo »

Azurix pisze:
Albo_Albo pisze: - to samo co wyżej dla PG bo to najpiękniejsza piechota u HE :)
To najpiękniejsza piechota WFB :D
=D>

nie no fakt faktem jest że mamy w HE słabą odpowiedź na jazdę co w przypadku ogólnej mitologii elfów jako świetnych jeżdżących jest o dziwo niewypałem tego AB. ER SH czy DP jest czym poszaleć .. jako że dziwnie by DP w corze wyglądali o tyle ER czy SH winny w nim być .. ja gram czysto fanowsko więc tam się nie przejmuję turniejowymi rozpiskami nie mniej wczoraj praktycznie nie miałem odpowiedzi na demigryfy w połączeniu z hellblasterem i mortarem (nie miałem w ogóle orzełków) do tego dostałem jakiegoś przerąbanego hexa na oddział łuczników w którym był mag + udane trafienie w jedyny oddział WL z HB z inżynierem czyli reroll na mista, gdzie mi załatwiło to prawie połowę oddziału i po sprawie nie miałem żadnej odpowiedzi na DG

inna sprawa że 2 x WL w sensownej liczbie otwierają DG ale co z tego jak można oflankować a te cholerstwa typu HB czy mortar niemiłosirnie z lekką nutką farta trzebią moje linie :)

a to dopiero imperium strach pomyśleć o silniejszych armiach :)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Orły słabo działaja vs maszyny ;)

A WL są naprawde na wszystko....
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

najlepiej niech zrobia WL z 2A, wardem 4+ i fearem, I6, LD9 i mamy piechote idealna... ;)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

trochę wolna jest nadal... ;)
F.N.

fenwind
Wałkarz

Post autor: fenwind »

Kosa pisze:trochę wolna jest nadal... ;)
To Birona na 10+ dla magów HE :D

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

move 9 by sę przydał. Wtedy naprawdę styknie nam jedna jednostka w specialu o nazwie demiwhitelions squad.
F.N.

diuk
Falubaz

Post autor: diuk »

Ja jestem ciekawy co zrobią z Shadow Warriorami.
Szukam: zamienników do Silver Helmsów

Kontakt PM

ODPOWIEDZ