Koncert życzeń
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
zebys sie nie zdziwil xD
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
no ja bym w to wszedłKosa pisze:A mi się zdaje, że zaraz Asaselo wytnie nam posty, albo w najlepszym razie przeniesie do tematu o marzeniach i snach hajelfickich
Coby miał więcej roboty![]()
to ja to widzę tak:
-Dostaniemy uber jazdę na smokach i to bedzie rare... bo będzie latało jak to na smoki przystało...
-W cora załaduja nam silverów jak było i winno być zawsze, koszt i jakość za 23 jak na cora jest bardzo ok
-Princeski zostaną, w końcu smoki się przebudziły, a to nie oznacza, że kazdy caledorczyk miał jaskinię gdzie takowy gad mu spał, podejrzewam że zostaną zboostowani, czy to S4 czy to jakaś zasada specjalna (np. w szarzy kasują steadfasta)
-Nowy heros/lord, dragon prince?
-Maly smoczek pod herosa by się przydał.
Takie posunięcie, tzn. smocza armia to idealny skok na kasę, zerowanie na wyobrazni młodszych graczy (mojej również) gdzie to smoki rozwalają całą armię wroga

No orły są, natomiast gryfom bym punkty obniżył, co by się je opłacało wystawiać.
KUPIĘ: Bitsy (głównie kusze i bicze) od Dark Elves
--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

--
"In a mad world, only the mad are sane." - Akira Kurosawa
mój blog: Sand and Glue

- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Ja chciałbym zobaczyć taki nowości od GW w maju
-Smocza Kawaleria
-Możliwość dosiadania Empaier Dragona przez księcia
-Zwykłe smoki w rzadkich
-White Lioni znowu mają zasadę Bodyguard i zostają przeniesieni do rzadkich
-Srebrne hełmy i jeźdźcy z Elyrionu w corach
-Powrót Everqueen i straży dziewic
-Zwiększony koszt Teclisa
-Nowy bohater Kowal Vaula
-Powrót Bellanera (dobrze to napisałem?)
-Wzmocnienie Tyriona
-Nowe Figurki Teclisa i Tyriona
I nic więcej nie jest mi do szczęścia potrzebne...
-Smocza Kawaleria
-Możliwość dosiadania Empaier Dragona przez księcia
-Zwykłe smoki w rzadkich
-White Lioni znowu mają zasadę Bodyguard i zostają przeniesieni do rzadkich
-Srebrne hełmy i jeźdźcy z Elyrionu w corach
-Powrót Everqueen i straży dziewic
-Zwiększony koszt Teclisa
-Nowy bohater Kowal Vaula
-Powrót Bellanera (dobrze to napisałem?)
-Wzmocnienie Tyriona
-Nowe Figurki Teclisa i Tyriona
I nic więcej nie jest mi do szczęścia potrzebne...
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
WoC dostał Chimery w specialach. Może HE dostałyby jakieś smoki/gryfy.

a mnie ciekawi jakie itemy zostawią 
mamy tyle fajnych arkan i innych przedmiotów, a tendencją GW jest teraz zostawianie 4-5 przedmiotów z dupnymi zasadami....
BoH, BoS, AoC <- te chyba będą w kolejnym booku
mam nadzieje, że wrócą "cnoty" z 6ed

mamy tyle fajnych arkan i innych przedmiotów, a tendencją GW jest teraz zostawianie 4-5 przedmiotów z dupnymi zasadami....
BoH, BoS, AoC <- te chyba będą w kolejnym booku
mam nadzieje, że wrócą "cnoty" z 6ed

ja chyba juz zaczne zbieranie hajsu na te wszystkie potworki co wyjda =P ew juz rozgladac sie za tanimi alternatywami, DO ZABAWKOWEGO!
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
ok wiem że jestem świeżym graczem ale kilka prostych przemyśleń po wczorajszej konfrontacji z imperium, które najmocniejsze jak widzę nie jest:
- ciężka kawaleria (konie czy potworki jeden ój) w miarę punktowo opłacalna jak demigryfy w emp dlatego że nie ma skutecznej obrony przed flankowaniem (poza orzełkami ale te znowu bardziej by się przydały na różne machiny strzelające itp)
- SH w corze bo tak to w ogóle niegrywalna fajna jednostka
- podniesienie bazowej siły o jeden dla SM
bo wtedy + Great Weapon x 2 ataki niezła puszka do zarzynania
- to samo co wyżej dla PG bo to najpiękniejsza piechota u HE
- ciężka kawaleria (konie czy potworki jeden ój) w miarę punktowo opłacalna jak demigryfy w emp dlatego że nie ma skutecznej obrony przed flankowaniem (poza orzełkami ale te znowu bardziej by się przydały na różne machiny strzelające itp)
- SH w corze bo tak to w ogóle niegrywalna fajna jednostka
- podniesienie bazowej siły o jeden dla SM

- to samo co wyżej dla PG bo to najpiękniejsza piechota u HE

nie wiem czy pamiętacie, ale taki sam koncert życzeń o małe smoki, potworki pod noble'a itp byl jak wchodził obecny book do HE.
a co dostalismy? dragon mage'a i lwi rydwan xD
a co dostalismy? dragon mage'a i lwi rydwan xD
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Nie pamiętam, bo zacząłem grać pod koniec listopada 2011r. ale powiem, że mi Dragon Mage nie przeszkadza, tylko problemem jest to, że nie da się opancerzyć tego Maga. Tak samo Lion Chariot mi nie przeszkadza, tylko mógłby kosztować ze 120pkt, mieć Save'a 3+ i T5 

Azurix pisze:To najpiękniejsza piechota WFBAlbo_Albo pisze: - to samo co wyżej dla PG bo to najpiękniejsza piechota u HE![]()

nie no fakt faktem jest że mamy w HE słabą odpowiedź na jazdę co w przypadku ogólnej mitologii elfów jako świetnych jeżdżących jest o dziwo niewypałem tego AB. ER SH czy DP jest czym poszaleć .. jako że dziwnie by DP w corze wyglądali o tyle ER czy SH winny w nim być .. ja gram czysto fanowsko więc tam się nie przejmuję turniejowymi rozpiskami nie mniej wczoraj praktycznie nie miałem odpowiedzi na demigryfy w połączeniu z hellblasterem i mortarem (nie miałem w ogóle orzełków) do tego dostałem jakiegoś przerąbanego hexa na oddział łuczników w którym był mag + udane trafienie w jedyny oddział WL z HB z inżynierem czyli reroll na mista, gdzie mi załatwiło to prawie połowę oddziału i po sprawie nie miałem żadnej odpowiedzi na DG
inna sprawa że 2 x WL w sensownej liczbie otwierają DG ale co z tego jak można oflankować a te cholerstwa typu HB czy mortar niemiłosirnie z lekką nutką farta trzebią moje linie

a to dopiero imperium strach pomyśleć o silniejszych armiach

Orły słabo działaja vs maszyny 
A WL są naprawde na wszystko....

A WL są naprawde na wszystko....
trochę wolna jest nadal... 

move 9 by sę przydał. Wtedy naprawdę styknie nam jedna jednostka w specialu o nazwie demiwhitelions squad.