ETC 2013
Moderator: swieta_barbara
-
- Falubaz
Re: ETC 2013
Patrzę z perpektywy tego że przycieli najczęściej pojawiające się obecnie buildy. Myślę że armie które są teraz "najmocniej" przycięte i tak mogą cisnąć dalej. Wierzę w Ciebie Maryś To samo Rince
To może i ja się wypowiem. Co do DWelóf to fakt. Przycięcia za mocne i głupie.
Armia swoje i tak robić będzie i tak będzie mocna, a jedyne co panowie osiągnęli to ujednolicenie rozpy. Proponuję wysnuć propozycję pok lub hydra a resztę w miarę zostawić.
Co do demonów to dokładnie to samo. Znów ujednolicenie rozpisek, choć jak dla mnie ograniczenie flayerów jest ok.
Co do lizaków to chłopaki poszaleli lekko. Mnie osobiście jakoś to nie boli, ale po prostu zastanawiam się czy nie mogliby ograniczyć się do zapisu "Units that contains the letter "s" in their profile name are 0-9" Byłoby prościej. Chadecja nieprzycięta z kolei to jakaś bzdura. Reszta może być jak dla mnie choć wydaje mi się, że możemy się spodziewać spamu potworków ma corach wbrew pozorom.
BTW wysnuwam przypuszczenie, że czarnym koniem tego draftu mogą się okazać we przez przypadek.
Pozdro.
Armia swoje i tak robić będzie i tak będzie mocna, a jedyne co panowie osiągnęli to ujednolicenie rozpy. Proponuję wysnuć propozycję pok lub hydra a resztę w miarę zostawić.
Co do demonów to dokładnie to samo. Znów ujednolicenie rozpisek, choć jak dla mnie ograniczenie flayerów jest ok.
Co do lizaków to chłopaki poszaleli lekko. Mnie osobiście jakoś to nie boli, ale po prostu zastanawiam się czy nie mogliby ograniczyć się do zapisu "Units that contains the letter "s" in their profile name are 0-9" Byłoby prościej. Chadecja nieprzycięta z kolei to jakaś bzdura. Reszta może być jak dla mnie choć wydaje mi się, że możemy się spodziewać spamu potworków ma corach wbrew pozorom.
BTW wysnuwam przypuszczenie, że czarnym koniem tego draftu mogą się okazać we przez przypadek.
Pozdro.
Furion pisze:No, becouse no.@nders9 pisze:
Can units deploy closer than 1" apart?
To ograniczenie jest majstersztykiem. Może w drafcie 1.1 dorzucą tam kowbojów i zrobią 0-11?"Units that contains the letter "s" in their profile name are 0-9"
http://warhammer.org.uk/phpBB/viewtopic ... 4#p1269684Może jeszcze da radę to odkręcić wytykając im to na forum...? Delikatnie nakierować na właściwy tok myślenia?
Nie sądzę. Mieli obiektywne dane wyjściowe na dosyć sporej próbie. A ograniczenia porozrzucali losowo po przypadkowych armiach. Nie sądzę, żeby jakiekolwiek racjonalne argumenty do nich trafiały
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Ten draft raczej ograniczyl ilosc lukow w WE nz na odwrot - rozpy na 70 gg sa zbyt 0-1, najwekszym boostem dla WE jest slabszy LOS od dwellersow (szczegolnie w polaczeniu z ostatnim FAQiem) i nerfienie innych armii.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
-
- "Nie jestem powergamerem"
No właśnie, przycinają najczęstsze buildy, jakieś rzeczy których i tak się nie wystawia (all skaven rare 0-1), a powinni tylko przeciąć rzeczy które są TOTAL BROKEN. Nie jakieś tam mocne, bo każda armia ma coś mocnego. Broken jest pedant i hydra za 175pkt. Broken jest 100kuszników de z powtarzalnym na 24". Broken jest 10 elektryków skaveńskich za 150pkt.Bretonnian pisze:Patrzę z perpektywy tego że przycieli najczęściej pojawiające się obecnie buildy. Myślę że armie które są teraz "najmocniej" przycięte i tak mogą cisnąć dalej. Wierzę w Ciebie Maryś To samo Rince
2x latarka / 2x abomka. Itd.
Oni chcą żeby każda armia mogła wygrać z każdą, a to nie tak działa. Imho każda armia powinna mieć kilka dobrych i kilka słabych matchupów.
Jak dobre wygrywasz "z automatu", to powinno być ich mniej, jak musisz się jednak trochę wysilić to może być trochę więcej.
Gdyby chcieli żeby każda armia mogła wygrywać z każdą, to najlepiej zostawić jakieś 4 w miarę zbalansowane frakcje i tyle....
kiedy można się spodziewac korekty wochu? i moze przy okazji cos jeszcze poprawia..
kupię bretke,orki, leśne elfy i wampiry. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=52293
niech woch w pelni wyjdzie i sie nim troche pogra, zamiast odrazu pisac niesprawdzone ciecia dla niego prawda ?
Gniewko pisze:
Zarost zarostem, ale kolory inne - u mnie kudły jednolicie czarne, u Jagala ciemny łeb, a zarost (tu cytując Kubę) "z jakimiś idiotycznymi rudawymi akcentami", co w połączeniu z niebieskimi oczami jest bzdurne i podniecające zarazem.
To jest zbyt logiczne, nie przejdzie.Relosu pisze:niech woch w pelni wyjdzie i sie nim troche pogra, zamiast odrazu pisac niesprawdzone ciecia dla niego prawda?
wtedy znowu będzie ich 3-4 na stole. masakra to jestJankiel pisze:To ograniczenie jest majstersztykiem. Może w drafcie 1.1 dorzucą tam kowbojów i zrobią 0-11?"Units that contains the letter "s" in their profile name are 0-9"
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Podobno ten nowy stwór ma kosztować 250zł!Karli pisze:W zeszłym roku napisali cięcia do imperium w 2 tygodnie od wyjścia booka, zanim ktokolwiek zdążył nawet porządnie na nim pograć
Radzę przez tydzień pograć samą podstawką! Za zaoszczędzone pieniądze możecie dokupić sobie więcej warhoundów i maruderów!
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Chce wiedzieć co brali jak tworzyli ten comp, bo się nie podzielili, a ja też chcę .
A Ty jak zwykle załatwiłeś to w taki sposób, że na pewno przyznają Ci racje. Brawo! Oby więcej takich interwencji