Smh's Barak Varr Dwarfs - 04.07 Dwarf Juggernaut – TA2!

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Re: Smh's Barak Varr Dwarfs - 19.01 WIP Lord

Post autor: Smh »

coraz bliżej końca... ech fotki ujawniają kolejne niedoróbki więc sporo do poprawy, ale już widać więcej niż mniej ;)

Obrazek
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

No, ruda broda poprawia kolorystykę figsa. cały czas rozwala mnie ta papuga w kapeluszu :mrgreen: .
Nie zaczynaj gemów od tak jasnych kolorów - mam nadzieję, że gemy będziesz jeszcze robił... :wink:
Ostatnio zmieniony 26 sty 2013, o 12:24 przez smiejagreg, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
NOAK
Mudżahedin

Post autor: NOAK »

cały czas rozwala mnie ta papuga w kapeluszu
Bo z niej też jest tęgi pirat :mrgreen: .
Fajny model.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

smiejagreg pisze:Nie zaczynaj gemów od tak jasnych kolorów - mam nadzieję, że gemy będziesz jeszcze robił... :wink:
to tylko 'na chwilę' by utrwalić mi w głowie jaki ma być kolor, oczywiście, że będą robione ;)

jakieś uwagi, co poprawić i pozmieniać?

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Moim zdaniem złote elementy wyszły tak sobie. Do poprawy na pewno okucie szkła lunety. Samo szkło też spróbuj pomalować tak, jak gemy wyglądają. Generalnie warto zaczynać złoto od tin bitza poprzez dwarf bronze. Później już tylko rozjaśnianie zostaje tymi syfiastymi złotymi kolorami GW. Tin bitz i dwarf bronze uwazam za swietne w swoim rodzaju, pozostałe złote kolory już nie... Generalnie tam, gdzie nie muszę dawać złota - maluję srebrnymi farbami...

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

no to kuniec Lorda na kole... sporo do poprawy jeszcze pewnie, ale będą to detale

mam nadzieję, że się Wam podoba :)

niestety zdjęcia nie oddają tego jak wygląda w rzeczywistości (złoto na kapeluszu wyszło słabo na fotach i część kolorów jest jakby przytłumiona) - ale z biegiem czasu mam nadzieje będą coraz to lepsze foty

zgłoszenie ofc na PMOTM :D

Obrazek

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Schalazar
Mudżahedin

Post autor: Schalazar »

Genialne!!! [-o<

Ja mam podobny model, zamiast "nosicieli" mam beczki od Bugmana z Bugmans pubu w Warhammer Worldzie. Jak kiedyś pomaluję to się podzielę fotkami.

Świetny pomysł i wykonanie, oby tak dalej!

Pozdrawiam
Obrazek

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Ogólnie to wielkie =D> Fajny pomysł i niezłe wykonanie!

Szczególnie podoba mi się broda Lorda, szkiełko lunety. Najmniej niebieskie rękawice u nosicieli.

I mógłbyś jeszcze poprawić złote linie na rękawach i kapeluszu, bo nie wyszły równo :)

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Super pomysł, a wykonania jeszcze lepsze =D>

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

dzięki bardzo!
quidamcorvus pisze:Ogólnie to wielkie =D> Fajny pomysł i niezłe wykonanie!

Szczególnie podoba mi się broda Lorda, szkiełko lunety. Najmniej niebieskie rękawice u nosicieli.

I mógłbyś jeszcze poprawić złote linie na rękawach i kapeluszu, bo nie wyszły równo :)
część będzie poprawiane (cieńsza linia na kapeluszu), ale już na konkurs się nie wyrobiłem :(

rękawice się nie podobają bo niebieskie czy słabo zrobione?

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
quidamcorvus
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: quidamcorvus »

Bo niebieskie. Nijak nie pasują do stonowanych nosicieli, którzy odziany są głównie w stal i brąz.

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

quidamcorvus pisze:Bo niebieskie. Nijak nie pasują do stonowanych nosicieli, którzy odziany są głównie w stal i brąz.
takie barwy twierdzy... nie chciałem by wyglądali jak smutne srebrno złote konserwu :roll:

- Ulegasz stereotypom.

Świński
Wodzirej

Post autor: Świński »

gut szit!

bardzo fajny pomysł z tym "kółkiem" ;)

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Fajowy, od gościa bije klimatem. Aż chce się patrzeć ;) Very good job [-o< [-o< [-o<
Ale sklejką to dowaliłeś ;)

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Rasti pisze:Fajowy, od gościa bije klimatem. Aż chce się patrzeć ;) Very good job [-o< [-o< [-o<
Ale sklejką to dowaliłeś ;)
thx :d

to nie sklejka ;) patyczki z Coffee Heaven ;) - "w oczekiwaniu na podstawki od armii" :)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Aaale ja mówiłem o sklejce zdjęć jako zdjęcie konkursowe ;D

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Arrr arrr i tak przy okazji arr. Wg mnie niebieskie rękawice przełamują kolory pozostałe.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Rasti pisze:Aaale ja mówiłem o sklejce zdjęć jako zdjęcie konkursowe ;D
i tak wybrałem kilka najlepszych... jeśli za duże (dużo) wg Ciebie to mogę coś późnym wieczorem sklecić mniejszego... jednak wolałbym nie ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Sporawe, ale może być. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Rasti pisze:Sporawe, ale może być. :mrgreen:
thx :)

- Ulegasz stereotypom.

ODPOWIEDZ