Pytania ogólne v 2.0

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

Zablokowany
Muthare
Mudżahedin

Re: Pytania ogólne v 2.0

Post autor: Muthare »

podałem cytaty, pytam się o zasady ogólne jakbym wiedział gdzie znaleźć cytat to bym nie pytał,
przerabialiśmy również misha że nie masz specjalnych uprawnień do trolowania i to nie jest twoje miejsce żeby zwracać mi uwagę, nie wiesz co odpowiedzieć - NIE PISZ

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

pytasz w odniesieniu do jakiś tam 2 przedmiotów
Muthare pisze:Pytam na potrzeby Skull of Katam i Spell Familiar.
.
nie znam opisu tych przedmiotów o które ci chodzi po prostu, skoro napisałeś, że pytasz w odniesieniu do nich to opis byłby mile widziany

dla mnie to by było to samo, bo pewnie chodzi o wynik rzutu, który jest niemodyfikowany, ale jak wiesz jaki jest opis to sam pewnie lepiej ogarniesz i nie musisz pytać
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

@Muthare

To nie jest to samo. Przykładowo: Masz "+1 do zaczynania", Twój rzut to "6", a wynik to "7". Jeśli coś by ci kazało przerzucać rzut 6, to musiałbyś przerzucić tą kość. Nie musiałbyś jednak tego robić gdybyś wyrzucił "5", mimo, że Twój wynik to "6". Natural roll lub roll jest to po prostu wynik na kości.

Waldi
Masakrator

Post autor: Waldi »

Muthare pisze:Czy "result of 1" to to samo co "natural roll of 1" ?
Pytam na potrzeby Skull of Katam i Spell Familiar.
Pytanie bez sensu.

Oba te przedmioty są arcanami i nie można ich łączyć na jednej postaci. Jak masz mark tzeentcha + Katam to nie przerzucasz i tak "1" (wyraźny zapis przy opisie).

misha
Wielki Nieczysty Spamer

@Waldi
=D> no proszę szybkie załatwienie kwestii
Familiar to gift ktory jest Arcane rozumiem?

Waldi
Masakrator

misha pisze:@Waldi
=D> no proszę szybkie załatwienie kwestii
Familiar to gift ktory jest Arcane rozumiem?
Zgadza się. Niektóre z giftów mają przypisane kategorie. Familiar to Arcane.

Awatar użytkownika
Dębek
Wujek

Post autor: Dębek »

Furion pisze:
Kalesoner pisze:Szczerze mówiąc nie przekonuje mnie wasza interpretacja. Wydaje mi się, ze było to wczesniej omawiane, na początku tej edycji.

Dla was nie musi przyjmowac znaczy odmawia, dla mnie nie musi przyjmować, znaczy, ze moze albo przyjac, albo nie odpowiedzieć. Poczekam, aż wypowie się ktoś bardziej doswiadczony może.
Tak jak Misha i Wendigo. Nie ma czegoś takiego jak "brak odpowiedzi na rzucony challenge". Przyjmujesz to przyjmujesz, jak odmawiasz z jakichkolwiek pobudek to odmawiasz challenge ze wszystkimi tego konsekwencjami.

pozdrawiam
Furion
W przypadku brety dodatkowe konsekwencje są następujące:
Jeśli w combacie jest knightly character lub champion of unit of knights, nie przyjęcie challenge oznacza utratę blessingu na wszystkich oddziałach biorących udział w starciu. Grail knighci, mimo zasady living saints, nie są ani knightly characterami, ani, według Faqa GW, championami, więc oni, jesli są sami w combacie, blessingu nie tracą.
Moim zdaniem, w konsekwencji tego co napisał Furion, z czym się w pełni zgadzam, bretoński gaundlet of duel działa na wrogich championów.
pozdr.
Obrazek
Obrazek

Muthare
Mudżahedin

Post autor: Muthare »

Nie Waldi nie wie o czym pisze,
Ale dzieki Lidder, właśnie o to mi chodziło, tylko że jest tam pole do kombinowania, bo przedmioty albo pozwalają na rerol udanych/nieudanych testów albo wyników.
A tu nie chodzi o reroll tylko o to że na wyniku 1 tracisz 1Ld, ale z +1 nigdy nie masz tego wyniku, tak jak trafianie na 5+ ale z -1 za nurgla i -1 za scalesy robi ci pudła, bo trafiasz na 5 ale nigdy nie masz 5.

Waldi
Masakrator

Muthare pisze:Nie Waldi nie wie o czym pisze,
Ale dzieki Lidder, właśnie o to mi chodziło, tylko że jest tam pole do kombinowania, bo przedmioty albo pozwalają na rerol udanych/nieudanych testów albo wyników.
A tu nie chodzi o reroll tylko o to że na wyniku 1 tracisz 1Ld, ale z +1 nigdy nie masz tego wyniku, tak jak trafianie na 5+ ale z -1 za nurgla i -1 za scalesy robi ci pudła, bo trafiasz na 5 ale nigdy nie masz 5.
Przy skull of katam masz wyraźny zapis "A wizard with the mark of Tzeentch may not re-roll channeling result of a 1 when using Skull of Katam".

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Czy zdolność Tzeentcha "przerzuty jedynek na wardy" znosi się z zasadami banishmentu i the other tricksters shard i tęczowiec rzuca wardy normalnie ? Nie można przerzucać przerzuconych kostek ?
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Grolshek pisze:Czy zdolność Tzeentcha "przerzuty jedynek na wardy" znosi się z zasadami banishmentu i the other tricksters shard i tęczowiec rzuca wardy normalnie ? Nie można przerzucać przerzuconych kostek ?
Według mnie nie znosi się, bo przerzucasz tylko 1 a nie wszystkie nie udane, Czyli przy rzucie np. 1,2,3,3,4 tracisz od razy 1W, za 2 a 1,3,3,4 przerzucasz i na na 1-2 tracisz kolejne.
Ostatnio zmieniony 7 lut 2013, o 13:13 przez Dydu, łącznie zmieniany 2 razy.

misha
Wielki Nieczysty Spamer

przerzut 1 na warda nie wyłącza przerzutu udanych wardów z Trickster Shard czy z banishmentu
a kostkę tak czy siak przerzucasz 1 raz przecież

to nie hate vs beguile jak w FAQ

Dydu szybszy :) ninja

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Dydu pisze:
Grolshek pisze:Czy zdolność Tzeentcha "przerzuty jedynek na wardy" znosi się z zasadami banishmentu i the other tricksters shard i tęczowiec rzuca wardy normalnie ? Nie można przerzucać przerzuconych kostek ?
Według mnie nie znosi się, bo przezucasz tylko 1 a nie wszystkie nie udane, Czyli przy żucie np. 1,2,3,3,4 tracisz od razy 1W, za 2 a 1,3,3,4 przeżucasz i na na 1-2 tracisz kolejne.
Żuć to możesz co najwyżej gumę :lol2: A kostki to się rzuca.

Waldi
Masakrator

Przy chydrze i himerze żucie kostek to żadna atrakcja ;)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Waldi pisze:Przy chydrze i himerze żucie kostek to żadna atrakcja ;)
Umarłem ](*,) I bolało :-#

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

już poprawiłem, tam czepiacie się, ja mam takie małe jak je żuje to przynajmnie jprzeciwnik nie chce ich dotykać ;P

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Aleś poprawił #-o Weź popraw wszytkie 3 RZuty bo nas Furion zatłucze wieczorem. Ja kasuję swoje pierdoły...
Edit: aaa już nie mogę... To leżymy :-.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

szybkie pytanko - jak przelatuje orłem nad oddzialem i w tym momencie wchodzę w 8"od night goblinów, to teoretycznie powinienem wylądować, ale nie mogę - co się wtedy dzieje?
Obrazek

Awatar użytkownika
Embir
Oszukista

Post autor: Embir »

Sytuacja z Bazyliszka:

Czołg oddał strzał ze swojego działa, czy oznacza to, że swoim breath attack też musi atakować ten sam cel?
Tak zostało zasędziowane a za cholerę nie mogę znaleźć w zasadach niczego co mogłoby to potwierdzić.

Awatar użytkownika
Afro
Postownik Niepospolity

Post autor: Afro »

wszystkie strzały muszą iść w ten sam cel, w rb w strzelaniu jest to opisane
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"

Zablokowany