Pierwszy Turniej Legionu Kraków
-
- Falubaz
Re: Pierwszy Turniej Legionu Kraków
Tak z ciekawości co wy z tymi Lordami macie? Dlaczego ban na Lordów na takie pts jak 1600? Duży mag? Przecież magia nie wygrywa bitew, a jeśli już to w takim samym stopniu je przegrywa. A gdzie nie popatrzeć na lordów ban na turniejach w Krk (na małe pts).
Jeśli open to z lordami.Caledor19 pisze:osobiscie tez bym sprobowal open bez lordow ale nie wiem czy ktos sie podejmie zmiany formatu...
a Ty ile masz bez lorda?Caledor19 pisze:no i 8 ld o ile sie nie myle na calej armii
Zabicie Knechtów z z +1 as z +5 wardem na maszyny ze strzelania może nie być takie proste tym bardziej że po stracie 1 zaczynam przydzielać hity bsbkowi...
Ja nie wiem jak to będzie grało - wygląda dobrze na papierze ...dużo wystawień- to ja będę decydował gdzie gramy..
Pograj ze strzygą na te punkty. Wtedy pogadamyBretonnian pisze:Tak z ciekawości co wy z tymi Lordami macie? Dlaczego ban na Lordów na takie pts jak 1600? Duży mag? Przecież magia nie wygrywa bitew, a jeśli już to w takim samym stopniu je przegrywa. A gdzie nie popatrzeć na lordów ban na turniejach w Krk (na małe pts).
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl
a co za różnica - hero Vampir też ma 7 siły i raptem atak mniej i nie ma warda... rozpiernicza też wszystko... a tak przynajmniej daje Lektora z lusterkiem za 220 pkt i jest nadzieja że złapie takiego vampira...bez lordów to wogóle mogę iść z płaczem do domu jak widze VC...
a mi często Butanową strzygę WL zabijali (z loeciem to już w ogóle).
Pomysł z dupy: a moze 25% na postacie w ogóle? Nie udupia lordów, ale też nie tworzy się 50% rozpy w bohaterach.
Pomysł z dupy: a moze 25% na postacie w ogóle? Nie udupia lordów, ale też nie tworzy się 50% rozpy w bohaterach.
-
- Falubaz
A co za problem? Jak ktoś ma 50% w herosach to ryzykuje te pts w jakis 6-8 woundach powodzenia. Jeden lookout z armaty i nara!
Wiesz, ja tylko chce doprowadzic do tego coby lordowie zawitali na małe punkty, ale widze pernamentny ban na tych jegomościów więc próbuję okręznej drogi do przetestowania tego. Zapewne potem byłoby już noramlnie, po 25% na tych i tych
a są armie, w których spam małych przydupasków robi grę. Wniosek prosty, odblokować lordów, przesłanki ku temu są.
To tak po co tutaj sobie piszemy? Dla postów? Czy mamy wypracowywać jakiś standard na małe punkty?
Tylko czemu od razu startujemy z ograniczeniami, które są w ogóle mętne.
Bo jesli nie będzie zmian to eot z mej strony
No chyba, że gdzieś przeoczyłem fragment mówiący o tym, ze format stoi i stać będzie, wtedy to ym nic nie pisał
Tylko czemu od razu startujemy z ograniczeniami, które są w ogóle mętne.
Bo jesli nie będzie zmian to eot z mej strony
No chyba, że gdzieś przeoczyłem fragment mówiący o tym, ze format stoi i stać będzie, wtedy to ym nic nie pisał
ja mam tez 8 na armii i to z dyscyplinka i dlatego uwazam ze bestie sa slabe na male pkt:P
na 1400 pkt wychodzi 350pkt na lorda, nie wiem jak z innymi armiami ale u mnie lord sie zmiesci za ta cene lecz z bsb i corami to juz wychodzi jakies 1k pkt w lordzie, bsb i corach i zostaje 400pkt na spece/rary wiec nie wiem czy dobrym pomyslem jest pakowac na te pkt lordow
na 1400 pkt wychodzi 350pkt na lorda, nie wiem jak z innymi armiami ale u mnie lord sie zmiesci za ta cene lecz z bsb i corami to juz wychodzi jakies 1k pkt w lordzie, bsb i corach i zostaje 400pkt na spece/rary wiec nie wiem czy dobrym pomyslem jest pakowac na te pkt lordow
Warhammer to nie jest sport
a ja rozumiem .. jeśli zasady będą modyfikowane zanim zostaną przetestowane do niczego to nie doprowadzi. Kogo byś nie zapytał to będzie miał własne zdanie i własny pomysł (jeden będzie mówił że to jest przgięte lub słabe a inny że tamto - demokracja jeszcze nigdy do niczego dobrego nie doprowadziła .. Skończy się turniej wtedy Dyduś na pewno rozpatrzy błędy i wyciągnie wnioski- na razie nie ma o czym po prostu gadaćhypnotic pisze:Nie rozumiem tego betonowego podejścia do pierwszej wersji zasad, jak co i rusz przytaczane są konkretne powody do modyfikacji nie wymagających specjalnego testowania
-
- Falubaz
I? Co ci to daje? Zostajesz zjedzony przez każdą armię Ale ty masz słabe pomysły XierkuXier pisze:Odblokujcie lordów 11 pegazów
1 Strigoi Ghoul King @ 355.0 Pts
Level 1 Wizard; Lore of Vampires
Dragonbane Gem [5.0]
Red Fury [50.0]
Ogre Blade [40.0]
chlopak sie nie miesci no chyba ze bez warda na ogien ale watpie zeby ktos chcial zaryzykowac do tego VC na 1 poziomie magi to nie zrobia nic
Level 1 Wizard; Lore of Vampires
Dragonbane Gem [5.0]
Red Fury [50.0]
Ogre Blade [40.0]
chlopak sie nie miesci no chyba ze bez warda na ogien ale watpie zeby ktos chcial zaryzykowac do tego VC na 1 poziomie magi to nie zrobia nic
Bretonnian pisze:I? Co ci to daje? Zostajesz zjedzony przez każdą armię Ale ty masz słabe pomysły XierkuXier pisze:Odblokujcie lordów 11 pegazów
z jego rzutami? Ile wondów sawóje Xier na 11 zranień z S6? ....11! I tak za kazdym razem - on nawet zombikami by lorda chaosu na smoku zabił i wy się dziwicie że ja mu każę rzucać moim kostkami w końcu jak i ich dotknie to spłynie na nie troche boskiej mocy