7 ed. - nowe HE
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Ja nie specialnie widzę te opcje z magiem na smoku, który nie ma żadnego warda. Koleś korzysta z Lore of Fire, czyli musi miać LoS i zasięg do większości czarów, a do tego lata na large targecie, ma T3, 2 woundy i zero save'a. Przecież jego zdejmuje szarżujący fast gobliński, albo byle noble z HODĄ?
A licky boom boom down!!!
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
pfffhiihihi wyobrażam sobie możliwoś zdjęcia takiego maga przez DR z kusz repetujących.
Masz rację oczywiście dlatego IMO +1 czar i ward jak największy.b_sk pisze:Ja nie specialnie widzę te opcje z magiem na smoku, który nie ma żadnego warda. Koleś korzysta z Lore of Fire, czyli musi miać LoS i zasięg do większości czarów, a do tego lata na large targecie, ma T3, 2 woundy i zero save'a. Przecież jego zdejmuje szarżujący fast gobliński, albo byle noble z HODĄ?
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
November = Listopad
Nie podoba mie się poza tego smoka. Lepszy byłby gdyby siedział po prostu na tej skale.
Nie podoba mie się poza tego smoka. Lepszy byłby gdyby siedział po prostu na tej skale.
Ten smok ma pysk jak jamnik czy coś ale i tak fajny model, zwłaszcza podoba mi się jeździec zarówno mag jak i warrior.
" Sito- proste urządzenie do oddzielania od siebie obiektów o małych i większych wymiarach lub do oddzielania obiektów stałych od płynów, wreszcie do oddzielania zawiesin od płynów. "
http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related
http://pl.youtube.com/watch?v=xJqsFwIP0 ... re=related
Zalezy, jak się magic items ułożą. Jeśli będzie mieczyk z killingblow dla jeźdźców, to mozna pomyśleć, tylko wtedy pancerza nie ma. Vambrances o defense i zbroja z save na 2+ zostawiają nam za to tylko 25 punktów na jakąś magiczną broń - ale chyba można to ścierpiec, jak smok nadrobi swoimi atakami.tez mysle ze beda 2 warianty, star dragon
Jeśli już wystawie takiego chłopa, to tylko z jednym caddym. Smok jest zbyt cenny, by w kluczowym momencie nie zdać breaka. A z bsb to już spokojnie może bretońskie lance na klatę przyjmować.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
wiem, że jest też przedmiot 6+sava (normalnie można łączyć0 i 5+ warda... ile kosztuje i gdize jest nie mam pojecia, ale chyba nie w magic armourach, wiec można dać HoF, to coś i mieczyk, sava ma zadowlajacego na 3+z przerzutem(na strzelanie 2+ bo shield) i warda na 5+ no i ten miecz... ale to sa czyste spekulacje. Dalej spekulując to ten meicz to jest po prostu swordmaster w MI wiec mozę być rzeczywisćie tylko na piechote
gorzej jak GW wpadnie na fantastyczny pomysl ze skoro ten ma rydwanowa to kazdy powinien miec.. cos jak z gigantem ktory im sie po wysculptowaniu na 50x50 nie zmiescil...DolmiR pisze:latwiej go bedzie sciagnac z jakiejkolwiek katapulty Shino a
mi sie moj w chaosie w jednej z 18 bitew przydal.. jak rerolowalem breaka po przegranej walce z goblinami od przodu tak z reguly wpadam jak nawet zadajac jedna rane i tak mam wygrana w kieszeni... a inne jednostki jak niezdaja to po rerollu u mnie tez nie zdaja... w chaosie wole klepacza.. tu bym wolal 2giego caddegoJankiel pisze:Smok jest zbyt cenny, by w kluczowym momencie nie zdać breaka. A z bsb to już spokojnie może bretońskie lance na klatę przyjmować.
spoko uscisli sie tlyk owtedy wypadalo by w armate dow ainwestowac (tzn. pomalowac bo figsy juz mamthurion pisze:gorzej jak GW wpadnie na fantastyczny pomysl ze skoro ten ma rydwanowa to kazdy powinien miec.. cos jak z gigantem ktory im sie po wysculptowaniu na 50x50 nie zmiescil...DolmiR pisze:latwiej go bedzie sciagnac z jakiejkolwiek katapulty Shino a
przynajmniej bym wkoncu na full legalu zrealizowal swoja fantazje zrobienia smoka chaosu kroczacego na 4 lapach ala III-IV ed smok CaledoruShino pisze:spoko uscisli sie tlyk owtedy wypadalo by w armate dow ainwestowac (tzn. pomalowac bo figsy juz mamthurion pisze:gorzej jak GW wpadnie na fantastyczny pomysl ze skoro ten ma rydwanowa to kazdy powinien miec.. cos jak z gigantem ktory im sie po wysculptowaniu na 50x50 nie zmiescil...DolmiR pisze:latwiej go bedzie sciagnac z jakiejkolwiek katapulty Shino a