7 ed. - nowe HE

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Artemis
Chuck Norris

Post autor: Artemis »

Mam pytanie: czy będzie box smoków (z którego możesz złożyć wiele) czy oddzielnie Dragon Mage a oddzielnie Lord na smoku?

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

Mówie wam że pod jednym względem smok jest po ch**a potuc. albowiem będę mósiał robić specialne pudełeczko gombką obsypane żeby się nic nie połamało, bo sklejać tego co chwile nie mam najmniejszej ochoty...

Awatar użytkownika
Kielon
Masakrator

Post autor: Kielon »

Ile będą kosztować DP za sztukę, a ile CG?
Obrazek

Paku
Oszukista

Post autor: Paku »

30 pkt na sztuki a comand cały 50 pkt.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Artemis pisze:Mam pytanie: czy będzie box smoków (z którego możesz złożyć wiele) czy oddzielnie Dragon Mage a oddzielnie Lord na smoku?
bedzie jeden smok z dwoma kierowcami. smok ma tez wersje "bez czapki". roznica pomiedzy rodzajami smokow bedzie polegala na malowaniu.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

ale powiem wam ze smok nie imponuje gw chciało sie postarać ale jaszczura jest beznadziejna IMO już lepiej wygląda dobrze skonwertowany imrik niż ten syf ten smok jest nie wiele wiekszy od lorda siedzącego na nim

Awatar użytkownika
Majones
Chuck Norris

Post autor: Majones »

Szaman pisze:
Artemis pisze:Mam pytanie: czy będzie box smoków (z którego możesz złożyć wiele) czy oddzielnie Dragon Mage a oddzielnie Lord na smoku?
bedzie jeden smok z dwoma kierowcami. smok ma tez wersje "bez czapki". roznica pomiedzy rodzajami smokow bedzie polegala na malowaniu.
Podstawke też każdy bedzie miał rydwanową??

Awatar użytkownika
Kris
Oszukista

Post autor: Kris »

Słucham? Chcecie mi wmówić że to maleństwo od Dragon mage'a z którym w szranki od biedy stawać by mógł zwykły orzełek to taki kolos !?!?! Nie no ja myśle że oddzielnie będzie box na lorda/arcymaga, a oddzielnie na Dragon mage'a
Chieftain (Skaven Hero - 45pkt.) Toughness: 4
Goblin Big Boss (Goblin Hero - 35pkt.) Toughness: 4
Elf Prince (High Elf Lord - 150pkt.) Toughness: 3
I gdzie tu sprawiedliwość na świecie :?:

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

Ice-T pisze:ale powiem wam ze smok nie imponuje gw chciało sie postarać ale jaszczura jest beznadziejna IMO już lepiej wygląda dobrze skonwertowany imrik niż ten syf ten smok jest nie wiele wiekszy od lorda siedzącego na nim
:shock: Dokładnie to chyba ten najmniejszy miał być albo albo wersja podróżna turniejowa , żeby łatwo sie pakowało i mało miejsca zajmował. Podobno można go skleić na rożne warianty? Ale i tak jest porażka . :shock:
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Karol J
Chuck Norris

Post autor: Karol J »

Ktoś sie pytał o staty dragona pod dragon maga. Ten smok ma 5WS, S5, T6 A4, W5 (co do W to na 90% jestem pewny a reszty na 100%) i 5+ AS. Dragon Mage of Caledor MUSI na nim siedzieć. I taki Dragon Mage na tym smoczku kosztuje 350 pkt goły.

Awatar użytkownika
Elgrond
Wodzirej

Post autor: Elgrond »

rozpiska ot może być też gryf z lordem mag na piechote i ten na smoku koszt około 1000 pts za resztę czyli za 1500 lub 1250 robimy armie. W tej armii mamy dobre potwory i spółkę oraz dobrą magie. tylko trzeba umieć grac tym i nie szarżować na czółko . Też jakąś opcja to jest
a nie lepiej wrzucić do rozpuszczalnika i później szczoteczką?

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

no właśnie a co z popularnymi orłami albo gryfami jak wejdą smoki to już bedą do bani chyba że ktoś będzie grał na eltharionie

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

He he widzę że nie tylko mi nurkująca jaszczurka niezbyt przypadła do gustu - IMO 6ed smok rox.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Kris pisze:Nie no ja myśle że oddzielnie będzie box na lorda/arcymaga, a oddzielnie na Dragon mage'a
a mnie sie wydawalo, ze dosc wyraznie napisalem, ze bedzie jeden box :roll:

BTW mnie sie smok bardzo podoba - w przeciwienstwie do starych smokow, ktore byly bardzo slabe. oczywiscie takie rzeczy sa tylko kwestia gustu...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

stare smoki są bardzo słąbe, jednak dobrze przekonwertowane są duzo lepsze od tego, któy nie jest taki zły, gdyby to był metal (tak wiem, praktycznie wszystkie smoki to plastiki :P )

co do gryfa... badziewny jest teraz, jednak mam jaką maluteńką nadzieje, że commander moze go dosiadać, nie spojrzelismy na to i wielka szkoda, chociaż wątpie, ale gdyby tak było to naprawde fajnie :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

DolmiR
Falubaz

Post autor: DolmiR »

watpie zeby byla taka opcja.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Kosa pisze:stare smoki są bardzo słąbe, jednak dobrze przekonwertowane są duzo lepsze od tego, któy nie jest taki zły, gdyby to był metal (tak wiem, praktycznie wszystkie smoki to plastiki :P )

co do gryfa... badziewny jest teraz, jednak mam jaką maluteńką nadzieje, że commander moze go dosiadać, nie spojrzelismy na to i wielka szkoda, chociaż wątpie, ale gdyby tak było to naprawde fajnie :)
Ty nie spojrzałes.. ja spojrzałem.. :) Gryf tylko dla Lorda :(

Commander nadal pozostaje słaba ocpja :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

imo bezsens z tymi gryfami... i tak się kurzyły na półce a teraz to w ogóle, za nieweiel wiecej punktów mamy dobrego smoka z 6T i 5W :) no ale ten slot... jak ktoś tu juz podawał ciekawe kombinacje na gryfciu, dragon magu i magu, jednak to nie ma kopa ;)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

gryf, różne rodzaje smoków- i pomyśleć że to Delfy miały mie najlepsze potwory...
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Murmandamus pisze:gryf, różne rodzaje smoków- i pomyśleć że to Delfy miały mie najlepsze potwory...
nie narzekaj.. dopakuja mantysie czy hydre to bedziesz grał ;-)
Obrazek

ODPOWIEDZ