Koncert życzeń

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Rabsp
Masakrator

Re: Koncert życzeń

Post autor: Rabsp »

ja wybrałem armie ze względu na super figuraski PG i DP... a tu i tak grać da się tylko na lajonach :lol2:

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Rabsp pisze:ja wybrałem armie ze względu na super figuraski PG i DP...
A ja jak zaczynałem w 7 ed to długo grałem wyłącznie na SM to jest dla mnie spirit HE :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Ja przez jakiś czas miałem w domu 10 White Lionów, ale byli tak brzydcy i nieklimatyczni, że byłem zmuszony ich sprzedać. Teraz mam w zasadzie wszystko OPRÓCZ White Lionów i raduje się moje serce jak widzę półeczkę pełną Phoenix Guardów, Swordmasterów i Dragon Prince'ów. :)

Co do nowego booka, to wydaje mi się, że skoro ostatnie zapowiedzi sprawdziły się w 100% to istnieje również bardzo duża szansa, że HE dostaną nowy podręcznik pod koniec kwietnia.

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Naviedzony pisze:Ja przez jakiś czas miałem w domu 10 White Lionów, ale byli tak brzydcy i nieklimatyczni, że byłem zmuszony ich sprzedać. Teraz mam w zasadzie wszystko OPRÓCZ White Lionów i raduje się moje serce jak widzę półeczkę pełną Phoenix Guardów, Swordmasterów i Dragon Prince'ów. :)

Co do nowego booka, to wydaje mi się, że skoro ostatnie zapowiedzi sprawdziły się w 100% to istnieje również bardzo duża szansa, że HE dostaną nowy podręcznik pod koniec kwietnia.
Ja uważam, że white lioni powinni być w rzadkich, a co do booka to wierzę bezgranicznie w jego premierę przed wakacjami. Niepokoję się jednaki kiedy wyjdzie polskie tłumaczenie
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Mam nadzieje, że zrobią coś z RBT bo to żenada jest. Bez odpowiedniej magii (He badz Sh) nic nie potrafią zrobić. Przy tym slos'ie wszystko ma covera i ciężko w coś trafić. Mogliby polepszyć te staty żeby np. z s7 był pojedynczy strzał. Nawet chyba demony będą mieć jakiś cannon a na razie mają katape. Wkurza mnie, że He nie mają prawie żadnej broni templatkowej (WE i DE w sumie zresztą też nie, ale mają za to inne zabawki). Musi wyjść ten nowy book!
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Nie każda armia musi mieć wszystko. Bolce nie powinny być lepsze, tylko tańsze.

Awatar użytkownika
Pixel
Wodzirej

Post autor: Pixel »

Wiadomo, że nie można mieć wszystkiego (a u nas to klimatycznie nie pasuje), ale nawet halfingi mają katape;) na 7ed. jak można było brać DoW to raz czy dwa razy zagrałem hot potem. Z porownaniu z bolcem, niezastąpiony był;) (s3 bez Asv i chyba s6 d3W jak pod znacznikiem)
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

Kal_Torak pisze: - Swordmasterzy na hmmmm.... magach ? ;P
hahahahha, kwintesencja rasy High Elfów =D>

Dargor
Chuck Norris

Post autor: Dargor »

Białe lwy w SoM'ie to War beast a nie MB, także słaba kawaleria potworów by z nich była:D

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

faj3r pisze:to jest piekielna abominacja te lwy, topory, lwie futra i inne zwierzęce gadżety.

To są Elfy do jasnej ciasnej. Starożytny ród, w teorii rewelacyjnie wyszkoleni wojownicy, szermierze, genialni łucznicy, posługujący się starożytną bronią, nierzadko magiczną, a nie jakieś plemiona z brów i pustyń na lwach tygrysach i biegające w gaciach z futra i rzucających się z toporami na przeciwnika.
Bzdura.
W D&D elfy mają po 1,40 wzrostu, w Earthdawnie wystają z nich kolce, u Pratchetta to krwiożerczy dandysi a w świecie WFB polują na białe lwy z toporami w ręku. End of story.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Rabsp pisze:
Kal_Torak pisze: - Swordmasterzy na hmmmm.... magach ? ;P
hahahahha, kwintesencja rasy High Elfów =D>
Z S5 mają dość penetracji... by stworzyć elfią stonoge!
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Havelock pisze:
faj3r pisze:to jest piekielna abominacja te lwy, topory, lwie futra i inne zwierzęce gadżety.

To są Elfy do jasnej ciasnej. Starożytny ród, w teorii rewelacyjnie wyszkoleni wojownicy, szermierze, genialni łucznicy, posługujący się starożytną bronią, nierzadko magiczną, a nie jakieś plemiona z brów i pustyń na lwach tygrysach i biegające w gaciach z futra i rzucających się z toporami na przeciwnika.
Bzdura.
W D&D elfy mają po 1,40 wzrostu, w Earthdawnie wystają z nich kolce, u Pratchetta to krwiożerczy dandysi a w świecie WFB polują na białe lwy z toporami w ręku. End of story.
Zauważyłem pewien błąd w twoim rozumowaniu. Czy jeśli na śląsku wydobywają węgiel to wszyscy Polacy to górnicy? Czytałeś w ogóle armybooka? HE mają kraj podzielony na królestwa i to, że w jednym uganiają się za lwami to do cholery(!!!) nie znaczy, że wszędzie tak jest!!!! I co napisła faj3r to najprawdziwsza prawda, He to starożytna dumna rasa (cytuje) posługujący się starożytną bronią, nierzadko magiczną, a nie jakieś plemiona z brów i pustyń na lwach tygrysach i biegające w gaciach z futra i rzucających się z toporami na przeciwnika!!!
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Tak sobie pomyślałem co by było gdyby w nowym armybooku daliby nam zamiast ASF taką zasade:
-Determinacja na wszystkich jednostkach (w końcu jesteśmy starożytnym i odważnym ludem)
-Atakujemy z dodatkowego szeregu (najbardziej zdyscyplinowana rasa świata) (Swordmasterzy atakujący z 4 szeregów :twisted: )
- I tak prawie zawsze atakujemy jako pierwsi dzięki wysokiej inicjatywie
Co o czymś takim myślicie?
Naviedzony

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Mistrz Miecza Hoetha pisze: Co o czymś takim myślicie?
że poniosła Cię fantazja.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pretor
Chuck Norris

Post autor: Pretor »

Asassello pisze:
Mistrz Miecza Hoetha pisze: Co o czymś takim myślicie?
że poniosła Cię fantazja.
:lol2:

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

Mistrz Miecza Hoetha pisze:Tak sobie pomyślałem co by było gdyby w nowym armybooku daliby nam zamiast ASF taką zasade:
-Determinacja na wszystkich jednostkach (w końcu jesteśmy starożytnym i odważnym ludem)
-Atakujemy z dodatkowego szeregu (najbardziej zdyscyplinowana rasa świata) (Swordmasterzy atakujący z 4 szeregów :twisted: )
- I tak prawie zawsze atakujemy jako pierwsi dzięki wysokiej inicjatywie
Co o czymś takim myślicie?
Nieekonomiczne, więc nierealne. :wink:
GW będzie próbowało zarobić jak najwięcej kasy przy minimalnym nakładzie kosztów. Ja bym zrobił tak:
Z gotowych, fajnych acz słabo się sprzedających modeli wziąłbym DP. Dałbym S4, lance, ale w drugiej turze słomki. Nawalaliby się z S5. Każdy by ich brał do rozpy. :mrgreen:
Sprawa MC. Prawie każdy book teraz dostaje MC. Drejki w rarach mogą być. Lub wspomniany w plotach treeman.
Core, przesunąć tam SH i dać jakiś boost. Pewnie tylko starsi stażem gracze posiadają te modele, więc figsy się sprzedadzą.
Charioty, podbić tafa do 5 w lwim a cenę tiranocka obniżyć do 65pkt.
Nowe koncepcje, kupa kasy na nowe figsy, GW zadowolone. :mrgreen:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Mistrz Miecza Hoetha pisze:
Havelock pisze:

Bzdura.
Zauważyłem pewien błąd w twoim rozumowaniu. Czy jeśli na śląsku wydobywają węgiel to wszyscy Polacy to górnicy? Czytałeś w ogóle armybooka? HE mają kraj podzielony na królestwa i to, że w jednym uganiają się za lwami to do cholery(!!!) nie znaczy, że wszędzie tak jest!!!! I co napisła faj3r to najprawdziwsza prawda, He to starożytna dumna rasa (cytuje) posługujący się starożytną bronią, nierzadko magiczną, a nie jakieś plemiona z brów i pustyń na lwach tygrysach i biegające w gaciach z futra i rzucających się z toporami na przeciwnika!!!
Napiszę trochę prościej bo widzę że jest potrzeba - wśród HE są tacy którzy się uganiają po lesie za białymi lwami. Twierdzenie że to nie pasuje do świata Warhammera to bzdura.
A pytanie co do czytania armybooka jest o tyle nietrafione że przeczytałem wszystkie 4. Choć wystarczyłby tylko jeden żeby ogarnąć temat do którego tak błędnie podchodzicie.

edit: na dalszą bezcelową dyskusję zapraszam do fluffowych pytań, gdzie jest miejsce zarówno na Wasze bzdury jak i na moje wymądrzanie ;)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Wydaje mi się że jeżeli SH zostaną przesunięci do corów (oby) to dostaną nowe modele. Nowych modeli bym nie chciał bo mam 10 SH która nie znalazła póki co żadnego większego zastosowania :P Oprócz SH w corach chciałbym tam zobaczyć ellyrian i oczywiście tiranoc charioty :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Sevi pisze:Nowych modeli bym nie chciał bo mam 10 SH która nie znalazła póki co żadnego większego zastosowania
jak to, a proxowanie DP? :D

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Mam 10 metalowych ;)
Wisła Kraków.

ODPOWIEDZ