Koncert życzeń
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Koncert życzeń
ja wybrałem armie ze względu na super figuraski PG i DP... a tu i tak grać da się tylko na lajonach 

A ja jak zaczynałem w 7 ed to długo grałem wyłącznie na SM to jest dla mnie spirit HERabsp pisze:ja wybrałem armie ze względu na super figuraski PG i DP...

Wisła Kraków.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ja przez jakiś czas miałem w domu 10 White Lionów, ale byli tak brzydcy i nieklimatyczni, że byłem zmuszony ich sprzedać. Teraz mam w zasadzie wszystko OPRÓCZ White Lionów i raduje się moje serce jak widzę półeczkę pełną Phoenix Guardów, Swordmasterów i Dragon Prince'ów. 
Co do nowego booka, to wydaje mi się, że skoro ostatnie zapowiedzi sprawdziły się w 100% to istnieje również bardzo duża szansa, że HE dostaną nowy podręcznik pod koniec kwietnia.

Co do nowego booka, to wydaje mi się, że skoro ostatnie zapowiedzi sprawdziły się w 100% to istnieje również bardzo duża szansa, że HE dostaną nowy podręcznik pod koniec kwietnia.
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Ja uważam, że white lioni powinni być w rzadkich, a co do booka to wierzę bezgranicznie w jego premierę przed wakacjami. Niepokoję się jednaki kiedy wyjdzie polskie tłumaczenieNaviedzony pisze:Ja przez jakiś czas miałem w domu 10 White Lionów, ale byli tak brzydcy i nieklimatyczni, że byłem zmuszony ich sprzedać. Teraz mam w zasadzie wszystko OPRÓCZ White Lionów i raduje się moje serce jak widzę półeczkę pełną Phoenix Guardów, Swordmasterów i Dragon Prince'ów.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
Mam nadzieje, że zrobią coś z RBT bo to żenada jest. Bez odpowiedniej magii (He badz Sh) nic nie potrafią zrobić. Przy tym slos'ie wszystko ma covera i ciężko w coś trafić. Mogliby polepszyć te staty żeby np. z s7 był pojedynczy strzał. Nawet chyba demony będą mieć jakiś cannon a na razie mają katape. Wkurza mnie, że He nie mają prawie żadnej broni templatkowej (WE i DE w sumie zresztą też nie, ale mają za to inne zabawki). Musi wyjść ten nowy book!
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Nie każda armia musi mieć wszystko. Bolce nie powinny być lepsze, tylko tańsze.
Wiadomo, że nie można mieć wszystkiego (a u nas to klimatycznie nie pasuje), ale nawet halfingi mają katape;) na 7ed. jak można było brać DoW to raz czy dwa razy zagrałem hot potem. Z porownaniu z bolcem, niezastąpiony był;) (s3 bez Asv i chyba s6 d3W jak pod znacznikiem)
- W życiu nie zobaczysz dwóch rzeczy: pierwszego stołu i cycków.
Bzdura.faj3r pisze:to jest piekielna abominacja te lwy, topory, lwie futra i inne zwierzęce gadżety.
To są Elfy do jasnej ciasnej. Starożytny ród, w teorii rewelacyjnie wyszkoleni wojownicy, szermierze, genialni łucznicy, posługujący się starożytną bronią, nierzadko magiczną, a nie jakieś plemiona z brów i pustyń na lwach tygrysach i biegające w gaciach z futra i rzucających się z toporami na przeciwnika.
W D&D elfy mają po 1,40 wzrostu, w Earthdawnie wystają z nich kolce, u Pratchetta to krwiożerczy dandysi a w świecie WFB polują na białe lwy z toporami w ręku. End of story.
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Zauważyłem pewien błąd w twoim rozumowaniu. Czy jeśli na śląsku wydobywają węgiel to wszyscy Polacy to górnicy? Czytałeś w ogóle armybooka? HE mają kraj podzielony na królestwa i to, że w jednym uganiają się za lwami to do cholery(!!!) nie znaczy, że wszędzie tak jest!!!! I co napisła faj3r to najprawdziwsza prawda, He to starożytna dumna rasa (cytuje) posługujący się starożytną bronią, nierzadko magiczną, a nie jakieś plemiona z brów i pustyń na lwach tygrysach i biegające w gaciach z futra i rzucających się z toporami na przeciwnika!!!Havelock pisze:Bzdura.faj3r pisze:to jest piekielna abominacja te lwy, topory, lwie futra i inne zwierzęce gadżety.
To są Elfy do jasnej ciasnej. Starożytny ród, w teorii rewelacyjnie wyszkoleni wojownicy, szermierze, genialni łucznicy, posługujący się starożytną bronią, nierzadko magiczną, a nie jakieś plemiona z brów i pustyń na lwach tygrysach i biegające w gaciach z futra i rzucających się z toporami na przeciwnika.
W D&D elfy mają po 1,40 wzrostu, w Earthdawnie wystają z nich kolce, u Pratchetta to krwiożerczy dandysi a w świecie WFB polują na białe lwy z toporami w ręku. End of story.
Naviedzony
Naviedzony
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Tak sobie pomyślałem co by było gdyby w nowym armybooku daliby nam zamiast ASF taką zasade:
-Determinacja na wszystkich jednostkach (w końcu jesteśmy starożytnym i odważnym ludem)
-Atakujemy z dodatkowego szeregu (najbardziej zdyscyplinowana rasa świata) (Swordmasterzy atakujący z 4 szeregów
)
- I tak prawie zawsze atakujemy jako pierwsi dzięki wysokiej inicjatywie
Co o czymś takim myślicie?
-Determinacja na wszystkich jednostkach (w końcu jesteśmy starożytnym i odważnym ludem)
-Atakujemy z dodatkowego szeregu (najbardziej zdyscyplinowana rasa świata) (Swordmasterzy atakujący z 4 szeregów

Naviedzony
Naviedzony
że poniosła Cię fantazja.Mistrz Miecza Hoetha pisze: Co o czymś takim myślicie?

Nieekonomiczne, więc nierealne.Mistrz Miecza Hoetha pisze:Tak sobie pomyślałem co by było gdyby w nowym armybooku daliby nam zamiast ASF taką zasade:
-Atakujemy z dodatkowego szeregu (najbardziej zdyscyplinowana rasa świata) (Swordmasterzy atakujący z 4 szeregów)

GW będzie próbowało zarobić jak najwięcej kasy przy minimalnym nakładzie kosztów. Ja bym zrobił tak:
Z gotowych, fajnych acz słabo się sprzedających modeli wziąłbym DP. Dałbym S4, lance, ale w drugiej turze słomki. Nawalaliby się z S5. Każdy by ich brał do rozpy.

Sprawa MC. Prawie każdy book teraz dostaje MC. Drejki w rarach mogą być. Lub wspomniany w plotach treeman.
Core, przesunąć tam SH i dać jakiś boost. Pewnie tylko starsi stażem gracze posiadają te modele, więc figsy się sprzedadzą.
Charioty, podbić tafa do 5 w lwim a cenę tiranocka obniżyć do 65pkt.
Nowe koncepcje, kupa kasy na nowe figsy, GW zadowolone.

GrimgorIronhide pisze:Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupnościZiemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony![]()
Napiszę trochę prościej bo widzę że jest potrzeba - wśród HE są tacy którzy się uganiają po lesie za białymi lwami. Twierdzenie że to nie pasuje do świata Warhammera to bzdura.Mistrz Miecza Hoetha pisze:Zauważyłem pewien błąd w twoim rozumowaniu. Czy jeśli na śląsku wydobywają węgiel to wszyscy Polacy to górnicy? Czytałeś w ogóle armybooka? HE mają kraj podzielony na królestwa i to, że w jednym uganiają się za lwami to do cholery(!!!) nie znaczy, że wszędzie tak jest!!!! I co napisła faj3r to najprawdziwsza prawda, He to starożytna dumna rasa (cytuje) posługujący się starożytną bronią, nierzadko magiczną, a nie jakieś plemiona z brów i pustyń na lwach tygrysach i biegające w gaciach z futra i rzucających się z toporami na przeciwnika!!!Havelock pisze:Bzdura.faj3r pisze:to jest piekielna abominacja te lwy, topory, lwie futra i inne zwierzęce gadżety.
A pytanie co do czytania armybooka jest o tyle nietrafione że przeczytałem wszystkie 4. Choć wystarczyłby tylko jeden żeby ogarnąć temat do którego tak błędnie podchodzicie.
edit: na dalszą bezcelową dyskusję zapraszam do fluffowych pytań, gdzie jest miejsce zarówno na Wasze bzdury jak i na moje wymądrzanie

Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę
Wydaje mi się że jeżeli SH zostaną przesunięci do corów (oby) to dostaną nowe modele. Nowych modeli bym nie chciał bo mam 10 SH która nie znalazła póki co żadnego większego zastosowania
Oprócz SH w corach chciałbym tam zobaczyć ellyrian i oczywiście tiranoc charioty 

Wisła Kraków.
Mam 10 metalowych 

Wisła Kraków.