Moje proby z Dippingiem na przykladzie skullpasa

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Moje proby z Dippingiem na przykladzie skullpasa

Post autor: dead »

1 goblin ... 1 dobor kolorow ... 1 bejcowanie ... - zostaly oczka do pomalowania ...
Przygotowanie - czas ... 2 min na pomalowanie kolesia 30 sekund na zamoczenie i 30 sekund na otrzepanie czyli okolo 4 min na 1 kolesia + domalowanie oczek czyli max 5 min na model ... efekty tak jak ponizej ...

Obrazek
Obrazek

teraz chyba bede musial wyprobowac ciemniejszy kolorek na szmaty choc ten co jest uwazam ze jest tak czy siak ciekawy (ale przy malowaniu calej armi o&g i masy goboskow przydaloby sie aby kazdy regiment mial inny schemat ;) ... (ogolem postanowilem w malowaniu zrobic 1 hajlajt by figsy byly wyrazniejsze i wizde ze sie oplacilo ) ... czekam na opinie ...

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Groty Strzał trzeba pomalować w innym kolorze tak to nawet nawet ;p

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Post autor: Scimitar »

Sykstus pisze:Groty Strzał trzeba pomalować w innym kolorze tak to nawet nawet ;p
A gdzie ty groty widzisz ?? chyba o lotki chodzi ??
Draconis - FOR EVER !!!

Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild

Fallan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fallan »

Na czym polega ta technika malowania? Jeśli rzeczywiście tak szybko się maluje jedną figse to może bym wrescie skullpasowe goboski pomalował :D .

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Nakładasz podstawowe kolory(jaśniejsze niż normalnie) i cieniowanie robisz zanurzając model w bejcy.
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Fallan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Fallan »

No to spoko. Tylko wytłumacz mi co to jest bejca(czy jak to się pisze), bo nie za bardzo kapuję. Jest gdzieś na forum pokazane jak to dokładnie zrobić?

Sykstus
Masakrator

Post autor: Sykstus »

Scimitar pisze: A gdzie ty groty widzisz ?? chyba o lotki chodzi ??
Nom właśnie to miałem na myśli :P

Awatar użytkownika
Reyki
Masakrator

Post autor: Reyki »

Bejca to taki chemiczny twór do ochrony drewna.Kupuje się to w puszkach w sklepach tylu Castorama,Practicer itp...
Gra w warzywniaku uświadomiła mi że zawsze chciałem zostać ogrodnikiem. Taki spokój, można się wyciszyć i bez napinki poturlać kostkami.

KFC-Karl Franz Chicken

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Fallan pisze:No to spoko. Tylko wytłumacz mi co to jest bejca(czy jak to się pisze), bo nie za bardzo kapuję. Jest gdzieś na forum pokazane jak to dokładnie zrobić?
Tak. Poszukaj (jest taka opcja "szukaj", ewentualnie możesz po prostu przejrzeć Forum Mistrzów Tuningu) tematów ze słowem "dipping".
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Kapitan Hak
Bosman
Kontakt:

Post autor: Kapitan Hak »

Nietykalny pisze:NIE perManentny (stały-jednolity)!tylko PerNamentny!!! - np makijaż!
ObrazekObrazekObrazek

ODPOWIEDZ