Malarska Aktywacja 2013 - Zgłoszenia

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Fireant
"Nie jestem powergamerem"

Re: Malarska Aktywacja 2013 - Zgłoszenia

Post autor: Fireant »

Shin Ryu pisze:Dlaczego w I etapie LotR dostał machinę, ale WFB już nie ?

"Warhammer Fantasy Battle: Duże monstra,
LOTR: Duże monstra, duże machiny wojenne,"
Poprawione ;)
Fireant - Kolejny nudny blog o grach bitewnych...
Wrota - Polska sieć blogów bitewnych!

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

Jak rozumiem Rydwany sie licza ? :)

Awatar użytkownika
Wojteq
Chuck Norris

Post autor: Wojteq »

Kiedy będzie wiadomo jakie będą kolejne etapy?

Akurat na ten etap nie mam nic do pomalowania, a wziąłbym się za kawalerię. Nie chciałbym się niemiło zaskoczyć, jeśli np. kolejny etap, to byłaby kawaleria i straciłem szansę na sporo bonusowych punktów.

Awatar użytkownika
Fireant

Wojteq pisze:Kiedy będzie wiadomo jakie będą kolejne etapy?

Akurat na ten etap nie mam nic do pomalowania, a wziąłbym się za kawalerię. Nie chciałbym się niemiło zaskoczyć, jeśli np. kolejny etap, to byłaby kawaleria i straciłem szansę na sporo bonusowych punktów.
Kalendarzyk etapów zostanie opublikowany dzisiaj wraz ze zrewidowanymi zasadami, regulaminem zgłoszeń oraz etapem pierwszym :)

Awatar użytkownika
Fireant

I nareszcie! Wszystkie zasady wykwalifikowawszy, elegancko skrojonych w cztery kluczowe dokumenty - Mamy więc regulamin zgłoszeń, regulamin konkursu, najczęściej zadawane pytania oraz oczywiście, zasady i zadania Etapu Pierwszego! Zapraszam albo do pierwszego posta tematu albo na bloga!

Awatar użytkownika
Fireant

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

można jeszcze się zgłosić?
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
pepe
Mudżahedin

Post autor: pepe »

Do 15 marca jest przedłużony termin zgłoszeń.

Awatar użytkownika
Fireant

Pierwszy tydzień za nami! Z łezką w oku stwierdzam, że idea konkursu w istocie spełnia się na moich oczach – oto pędzle wyszły z szuflad, z farbek starta została warstwa kurzu, a modele straszące surowością plastiku i modelu nagle zostały ożywione podkładem i postawione w malarskich kolejkach. Sam jestem na dobrej drodze do złamania swojego tytuły ‘Neverending WIP’, co wielce mnie cieszy. Dziś prezentujemy pierwszy zbiorczy post postępów prac naszych uczestników – możecie się spodziewać takiego podsumowania każdego tygodnia, co sobotę. Naturalnie jako że uczestników mamy 70’ciu, spisanie każdego byłoby dość czasochłonne… Dlatego też na liście lądują ci, którzy zgłosili swoje paintlogi / blogi, oraz którzy dokonali w czasie tygodnia widocznych postępów w realizacji swoich założeń. Ponadto co tydzień wybierać będę uczestnika, który ewidentnie się wyróżnił w danym tygodniu swoim zapałem czy jakością malowania / konwersji.

>>> Zapraszamy na bloga w celu zapoznania się z całym wpisem!

Awatar użytkownika
Fireant

I w ten oto sposób, mili czytelnicy, mija drugi tydzień. Prac, jak to się mówi, wre i na łamach licznych paintlogów możemy podziwiać postępy naszych uczestników w swoich wybranych armiach i zgłoszeniach. Fortunnie wszystko idzie do przodu, a sam duch i dusza motywacji zadziałała również na mnie – wziąłem się nareszcie ostro za swoje projekty i starannie je pieszczę, jeden po drugim w nadziei na uzyskanie widocznych efektów, szybko i skutecznie. Synowie Meduzy rozrastają się we fluffie, startery do Dystopki się malują, początek armii krokodyludzi do Hordes też się rozpoczął… Idziemy do przodu. A teraz pora na tygodniowe podsumowanie aktywności!

>>> Zapraszam na bloga w celu zapoznania się z całym wpisem!

Awatar użytkownika
Fireant

Witam gorąco wraz z końcówką trzeciego tygodnia Malarskiej Aktywacji oraz nieuchronnie zbliżającemu się końcowi etapu pierwszego! Praca wrze w wielu domostwach, piwnicach i warsztatach, część uczestników może już spokojnie zrelaksować nadgarstki, jako że największe modele zdołali już chlapnąć pędzelkami i teraz czekają na przyznanie punktów wraz z końcem etapu, a ci, którzy jeszcze pracują… Cóż, macie jeszcze kilka dni, więc pora się spiąć w sobie i brać się do roboty! Oczywiście, koniec miesiąca oznacza inne ważne wydarzenie na łamach konkursu, czyli pierwszą prezentacją marcowego wkładu do pudełka z główną nagrodą – pierwsze ~200 złotych przemienione magicznie w farby i figurki ląduje w środku w celu zapewnienia dalszej motywacji! Ale to dopiero za tydzień.

>>> Zapraszam na bloga w celu zapoznania się z całością wpisu i śledzenia postępów prac uczestników!

Awatar użytkownika
Fireant

I oto czwarty i ostatni tydzień pierwszego etapu Malarskiej Aktywacji! Serce rośnie a dusza śpiewa, kiedy widzi się tak ogromną liczbę pomalowanych modeli i tyle hobbystów biorących się za malowanie i finiszujących tyle modeli, że w głowie się nie mieści – gdybym miał takie tempo jak co poniektórzy z naszych zawodników to już dawno miałbym w pełni pomalowane wszystkie moje figurki, a jednak jest tego trochę! Cieszy więc fakt, że pomimo upływu circa trzydziestu dni zapał nie zmalał a ludzie nadal malują i walczą. Na dniach pojawi się z całą pewnością wpis prezentujący pierwsze uzupełnienie pudełka z główną nagrodą, więc będzie trochę dodatkowej motywacji! No ale na dziś cieszmy się dniami wolnymi od pracy (*za to wypełnionymi domowa harówką!*) i przejdźmy do szybkiego skrótu aktywności z ostatniego tygodnia naszych uczestników.

>>> Zapraszamy na bloga w celu zapoznania się z całym wpisem oraz z pełnym przekrojem aktywności uczestników!

Awatar użytkownika
Shin Ryu
Mudżahedin

Post autor: Shin Ryu »

Takie pytanko:
czy w ramach podsumowania miesiąca mam wspomnieć o Zadaniach Dodatkowych, czy wystarczy że wspomniałem o nich już przy wcześniejszym wpisie / wstawianiu fotek?
GOLD and GLORY - DOGS of WAR
Galeryjka Figurek
Shin Ryu Minis Blog

Awatar użytkownika
Fireant

Witam pięknie! Wiem, wiem… „lekkie” opóźnienie w postach, ale cóż począć, kiedy jedna osoba ogarnia całą imprezę a akurat dopada ją trud obowiązków dnia codziennego, to niektóre rzeczy musza poczekać. Na dodatek trzeba było dać czas naszym zacnym jurorom, by mogli rozdać punkty i wybrać zwycięzców pierwszego etapu w kategorii najładniejszych zgłoszeń – ciężko oczywiście wyrokować tak wcześnie, ale jak sami jurorzy zauważyli, jest już kilka projektów wartych uwagi i ich śledzenia! Jak możecie podejrzewać to świetny dowód i motywacja dla dalszej zabawy kiedy widzę, że na łamach Aktywacji powstają tak piękne armie. Zanim jednak przejdziemy do wyników, kilka statystyk i ogłoszeń duszpasterskich.

Zapraszam do zapoznania się z całym wpisem traktującym o podsumowaniu pierwszego etapu!

Awatar użytkownika
Fireant

Uff. Fortunnie opóźnienie drobne, bo zaledwie jednodniowe. Trzeci tydzień drugiego etapu trwa a praca w domowych warsztatach, na biurkach i stołach z całą pewnością wre. Ktoś może powiedzieć, że poniższa lista aktywności raczej o tym nie świadczy, ale w pierwszym etapie trzeci tydzień też wypadał wąsko, a jednak na koniec miesiąca ci, którzy nie pokazywali swoich kart na przełomie całego etapu odkrywali wszystko i atakowali z pełnią sił, stając równo w szranki z konkurencją. Liczę, że i w tym miesiącu się nie zawiedziemy i zobaczymy kilkaset pomalowanych modeli łącznie. Tym bardziej, że w rękach trzymam już nagrodę, która będzie dodana do pudełka w tym miesiącu, a jest to naprawdę gruba rzecz – jedna mała koperta, jeden kawałek kartoniku, a taka wartość! Jestem pewien, że się wam spodoba.

Zapraszam do przeczytania całości posta oraz odwiedziny na paintlogach uczestników!

Awatar użytkownika
Fireant

Pierwszy maj! A jak wiemy, gdy za oknem kwitnie maj, chce mi się sadzonych jaj! Oczywiście, z okazji majówki i faktu, że każdy nareszcie ma kilka wolnych dni na relaks ugiąłem się pod naciskiem mas pracujących, i w ten sposób zgłoszenia do Etapu II można będzie wysyłać aż do końca dnia 6'ego Maja, czyli do Poniedziałku! Jednak jako że jest też trochę terminowych uczestników, którzy nie potrzebują urlopów na trzymanie formy malarskiej, Etap III rozpoczyna się terminowo co do joty, czyli 1 dnia nowego miesiąca - w ten sposób mogą już wziąć się do roboty!

Nastąpiła również zmiana w formie zgłaszania zakończonych prac do etapu drugiego! Prosimy o zapoznanie się z wpisem i wypełnienie odpowiedniego formularza!

>>> Zapraszam na bloga w celu zapoznania się całością wpisu! <<<

Awatar użytkownika
Fireant

Witam gorąco w środku maja! Trochę to trwało, ale punkty są żmudnie rozdawane i w tabelce już pojawiają się odpowiednie wartości – Ci uczestnicy, którzy dokonali zgłoszenia zgodnie z prośbą poprzez formularz zgłoszeniowi zostali naturalnie podliczeni jako pierwsi; Widzę, że znalazło się też trochę uczestników, których formularz w jakiś sposób przerósł albo zwyczajnie nie odwiedzają tego bloga dostatecznie regularnie, by się z nim zapoznać! Tak czy owak podliczanie punktów trwa, ale to już tylko kwestia godzin, ponieważ najważniejsze za nami – Jurorzy podjęli swoje decyzje i przyznali punkty za najładniejsze zgłoszenia drugiego etapu wraz z punktami bonusowymi! Weźmy się zatem do prezentacji, ale najpierw…

Zapraszam do zapoznania się całym wpisem!

Awatar użytkownika
Fireant

Witam z pątniczym biczem w dłoniach, chłoszcząc się po plecach, bo niestety z bólem w zębach dałem nieco ciała w sprawozdaniach z tego miesiąca – cóż, lekcja na przyszłość, że do tak dużego projektu potrzebować będę co najmniej jednej dodatkowej osoby do technicznego wsparcia, kiedy różne losowe wydarzenia wybijają mnie z czasowego rytmu i nie pozwalają na poświęcenie tej godziny czy dwóch na przegląd wszystkich prac i zgłoszeń. Cóż, tak czy owak Moja Culpea! Pomimo relatywnej pustki na blogu i z informacjami, aktywnośc użytkowników jest w pełni zadowalająca, i pewien jestem, że przez kolejne trzy dni Ninja i Malarscy Komandosi zaprezentują zakończone prace!

Zapraszam do zapoznania się z całym wpisem!

A już jutro opublikowany zostanie formularz przeznaczony do zgłaszania gotowych prac!

Awatar użytkownika
Fireant

Awatar użytkownika
Yamcha
Chuck Norris

Post autor: Yamcha »

Widzę że tutaj po wstępnej ekscytacji, ludzie też zrobili sobie wolne :)

ODPOWIEDZ