czarodzieje w armii DE

Dark Elves

Moderator: Yudokuno

ODPOWIEDZ
SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

czarodzieje w armii DE

Post autor: SexRocket »

kminie nad historia armii do de i mam powazny problem nie pamietam dlaczego juz nie moga magii uprawiac mezczyzni.
Pamietam ze cos tam bylo z krolem ze zakazal czy nawet pozabijal czarownikow ale jak to bylo dokladnie?
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

z tego co pamiętam to malekith dowiedział się (nie pamętam jak) że zostanie zabity przez czarnoksiężnika i odtąd tylko kobiety mogą używać magii za wyjątkiem malekitha :wink:

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Na skutek proroctwa że mężczyzna władający mroczną magią pokona go(to znaczy Malkie wieży że to do niego odnosi się proroctwo bo wcale nie ma tam dosłownie) męzczyzni władający magią stali się renegatami i tylko kobiety mogą włada magią. Oczywiscie nie powoduje to że ci całkowicie zniknęli albowiem szlacheckie rody często najmują po cichu magów renegatów by nie mie długu w Konwencie Czarownic. O jedynym magiem mezczyzną którego Malekith toleruje jest Furion.(który stał u jego boku jeszcze sprzed wygnania z Ulthuanu)
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Artein
Masakrator

Post autor: Artein »

Furion jest całkowicie lojalny wobec Malekitha, składał mu przysięgę wierności, pokazał mu Czarne Drzewo z którego zjedli po owocu dzięki któremu zyskali nieśmiertelność (znaczy że ze starości nie umrą).
Wydaje mi się że pośród Druchii może istnieć jeszcze kilku "tolerowanych" mężczyzn magów, nie piszą że są, nie piszą że nie ma.
Tym bardziej, że nawet w AB jest zaznaczone, że magujący mężczyźni istnieją, tylko są traktowani z dystansem, przesądnością, obawą, strachem nawet oraz nie mogą należeć do Konwentów. Niektórzy jednak wolą zatrudnić mężczyzn żeby nie być nic dłużnym Konwentom.
Jest to napisane przy opisie "The Prophecy of Demise", AB p.16

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

dodam tylko jako ciekawostkę, że sztandar Mengila zrobiony jest z jego brata, który zaczął magią się parać. I na prośbę tatusia Mengil z nim "porozmawiał".

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

heh no to moja opowiastka juz jest praiwe zrobiona :) jeszcze tylko trzeba bedzie jakas figse zrobic zeby poprzec opowiadanko konkretami ale teraz na mpotm jest temat maga wiec jest okazja cos machnac zeby pasowalo :]
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Qbas
Chuck Norris

Post autor: Qbas »

Obrazek
Dyskusja na temat Euro 2009 pisze:
Ja się przewidziałem czy 23 - N.Ireland gra na ograch??
TIM GRONNEBERG - OGRES

Szkoci to klimaciarze :D

ODPOWIEDZ