Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Re: Jak zostać Generałem - czyli początkującego pytań kilka
Zależy na co. Na ostrzał z Kusz (tu nieznacznie, bo masz o 1/6 lepszą przeżywalność tylko) i na walkę z Piechotą (2 razy lepsza przeżywalność, siła nadal sensowna bo na 3+ ranisz i Inicjatywa 6 się przydaje na Witchki na przykład bo masz przerzuty) będą skuteczniejsi PG. Natomiast na Hydrę i na Kawalerię najskuteczniejsi będą WL 

- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Ja w ogóle nie gram na WL i Phoenix Guardzi zawsze jakoś dawali radę przeciwko Dark Elfom.
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi, postaram się jutro zagrać, napisze też mini raport i umieszczę w na forum.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony
- Azurix
- Szef Wszystkich Szefów
- Lokalizacja: Łódź Klub:"Ośmiornica Łódzka" Stowarzyszenie:"Wargaming"
Myśl trochę po prostu. Możesz nawet grać standardową rozpiską, a nawet używać moich ulubionych Swordmasterów jeśli na przykład umieścisz w kreskach jakieś oddziały Łuczników przed nimi. Wtedy te 80 strzałów albo zabije ci 2x10 Łuczników za 230pkt, a ty po 2 turach będziesz szarżował i kroił oddział za 700pkt (przynajmniej w teorii), albo będzie ci strzelał do głównego oddziału, ale trafiając na 7+. Ciężko generalnie przewidywać wszystko na papierze, więc trzeba kombinować 

- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
No dobra dzisiaj zagrałem i poszło dobrze, ale być może była to zasługa nędznej rozpy przeciwnika. Ja wystawiłem 2x18 łuczników do tego 30 PG i 20Wl dwie balisty oraz arcymaga. Przeciwnik zdecydował się na coś bardzo nietypowego. Wystawił 2x40 włóczników 24 kuszników czarodziejkę (4lvl) oraz kocioł krwi jeszcze 20 włóczników, chorążego armi i mistrza. Mój mag wybrał domenę metalu (ze względu na czar ostateczna przemiana) jego czarodziejka zaś cienia. W większym skrócie: zanim doszedł odstrzeliłem mu ok 20 włóczników, białe lwy pogoniły 40 włóczników zaś PG zniszczyli drugą 40 wraz z chorążym. Moja 18 łuczników nad wyraz dobrze poradziła sobie z jego 20 włóczników. Jeśli chodzi o magię to wyszedł mi jeden czar... Błyszcząca opończa
Zaś Wojtkowi wyszły dwa raz tajemny dech melkotha i raz wahadło półcienia które nie doleciało i tak
. A mój mag stracił 3 levele ponieważ pierwszy czar spowodował miscata
Przeciwnik poddał się gdy stracił oba oddziały włóczników, jego kusznicy zaraz zostali by zniszczenie przez resztki wl a czarodziejka była na pastwie dwóch balist. Dziękuje wszystkim za wczorajsze porady.

Naviedzony
Naviedzony
- Naviedzony
- Wielki Nieczysty Spamer
Gratulacje! Dziwny ten Twój oponent. Fajnie musi wyglądać armia na samej piechocie (włócznie + kusze), ale chyba nieco przegiął Warriorzy darkelficcy to plewa jakiej świat nie widział. (choć dzięki kotłowi to fajni killerzy herosów).
Rozpa kumpla była wybitnie słaba...Warriorzy DE to jedna z lepszych piechot corowych, za 6/7 pkt fajne staty i hate .Niestety na HE nie sa dobre przez ich ASF. Dziwne ze wziałeś metal tylko ze wzgledu na jeden czar...
"Wojny przychodzą i odchodzą a moi żołnierze są wieczni"
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Nie tylko ze względu na jeden, kumpel często lubi grać na zimnokrwistych zaś jego bohaterowie często nie mają porządnej ochrony przed magią, za to posiadają ochronę pancerza na 1+Soulferin pisze:Rozpa kumpla była wybitnie słaba...Warriorzy DE to jedna z lepszych piechot corowych, za 6/7 pkt fajne staty i hate .Niestety na HE nie sa dobre przez ich ASF. Dziwne ze wziałeś metal tylko ze wzgledu na jeden czar...

Naviedzony
Naviedzony
na DE świetny jak i z reszta na wszystko jest lore of light 

hydra i pendant odpierają wschodnie rubieże Nagaroth przed zakusami krawaych wojowników bogów chaosu 

Liczy się jako 1.
Samo zabieranie nie zjada kostek z limitu EURO.
Samo zabieranie nie zjada kostek z limitu EURO.

- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Na wood elfy lepiej wziąć Księcia czy Arcymaga?
Naviedzony
Naviedzony
- Mistrz Miecza Hoetha
- Falubaz
Niestety na 1600 

Naviedzony
Naviedzony