![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Po prostu nie wierzę, że tak wielki świat będzie można wpleść to wszystko o czym pisałem. To nie jest możliwe, bez zaangażowania OGROMNEJ liczby osób, nie tylko programistów i grafików. To byłyby wielkie i nieopłacalne wydatki. W grze więc jako że świat duży, będzie dużo elementów powtarzalnych. Charakter i klimat będą traktowane powierzchownie. Żeby jakoś wypełnić questami ten świat, to questy będą proste i nieprzemyślane.
I tak, narzekam sobie mimo że jeszcze ni screenshota nie widziałem. Skoro inni już się rozpływają w zachwytach, mówiąc jak to będzie pięknie, to ja mogę sobie ponarzekać. Po prostu, jeśli ktoś wydaje grę i twierdzi że to RPG, to mam prawo od niego pewnych rzeczy wymagać.
A pamiętajmy tylko, że rzeczy typu "możliwość jazdy na koniu", system walki, drzewa umiejętności to w RPG tylko drobne smaczki a tylko o tym na razie piszą i to z jaką pompą... tak jakby to były główne atuty. Nic o mocnej stronie poprzedników więc niejednoznacznych wyborach moralnych, niesamowitych lokacjach "z duszą!".
Może niedługo powstanie jakiś WIEDŹMIN ONLINE konto premium za jedyne 49$, i też będą mówić że to RPG???
Podsumowując - robiąc z Wiedźmina Gothic 3, tyle że z Geraltem i w Rivii, nie dostaniemy ani dobrej kontynuacji ani dobrego RPG.
Tyle ode mnie...