Komisja d/s estetyki

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

..::Maciej::..
Wałkarz

Post autor: ..::Maciej::.. »

ale żałosne....
ale można takim na mastery jeździć bo 3 kolory ma :D :D :D

Awatar użytkownika
Stach
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stach »

..::Maciej::.. pisze: ale można takim na mastery jeździć bo 3 kolory ma :D :D :D
No ale chyba srebrny się nie liczy, bo nie jest malowany tylko poprostu jest to metal :D

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

O lol, chyba to jednak jest farba

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Na Gloria Victis analogiczny temat jest genialnie nazwany:
http://www.wh40k.pl/index.php?name=Foru ... opic&t=521
Pozwoliłem sobie zmienić nazwę tego tematu na analogiczną. Jeśli Bless lub Troyan będą mieli pomysł na lepszą, to oczywiście zmienią po swojemu, to oni tu rządzą :)

Stachu: ostatnio słyszałem propozycję, aby pod "trzy kolory" podchodziła trójca "czarny, obtarty czarny i srebrny spod czarnego" :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Badzmy szczerzy.. zawsze lepiej jak z drugiej strony stolu stoja 3 kolory, niz szarosc plastiku.
Jeno serce napawa strach, gdy wrog sie zblizy i widoczny bardziej stanie.. ; )

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Post autor: zaf »

raz juz byl taki temat
skonczyl sie niewybrednymi wyzwiskami, glupota i innymi bzdurnymi uwagami

powinno sie zamknac temat i nigdy do niego wracac

zabawny jest dopoty, dopoki czyjas fig uzytkownika sie tutaj znajdzie

Mod/adm prosze zamknac temat, zanim znow wyskoczy spod kontroli
:roll:

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

Bez przesady.... Jakoś na Gloria Victis istnieje na kilkunastu stronach i jest zabawny. Nie rób za moda Zafael.

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

d
Mauler pisze:Bez przesady.... Jakoś na Gloria Victis istnieje na kilkunastu stronach i jest zabawny. Nie rób za moda Zafael.
hehe-nie znam sie na malowaniu tak dobrze, zeby byc modem galerii.

Mnie nie smieszy to, ze ktos slabiej maluje, co najwyzej, zal mi tego, ze zamiast pomoc komus, wysmiewacie sie z niego/z tego co pomalowal.

Niektorym brakuje dystansu i pisza, ze jego fig jest swietna, itp, jednak IMO to nie powod.

Jesli nie zostanie zamkniety temat teraz, to do momentu, w ktorym ukaze sie pierwsza figurka uzytkownika i chlopak/dziewczyna sie wkur.., zdenerwuje.

Ja nie chcialbym, zeby moja praca sie tutaj ukazala
A Ty?? :wink:

Mnie taki temat wyglada na:
Cudzym kosztem podreperuje swoje morale, w koncu lepiej maluje. :? Jednak moge zawsze sie mylic

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

Zafaelu:
Stad sensowne jest zalozenie, zeby wklejac tylko fotki z aukcji wszelakich, gdzie mamy masterclassy domowej roboty.

Bo wtedy nie smiejemy sie z malowania; tylko z osoby - jesli by sie trafil uzytkownik forum, i lepiej. Moze jak przeczyta trzy strony rotfli nt jego oceny pracy wlasnej, to przestanie probowac ludzi naciagac na aukcjach.

Mauler: no, ty tez pewnie zabawny chlopak jestes. A mozna twoje figurki tak OT obejrzec na necie gdzies? Czy moze anonimowosc internetu dodaje Ci poczucia humoru?
Kazdy ma prawo napisac swoje poglady, chocby nt sensownosci istnienia tematu - i taki ton odpowiedzi jest IMO nie na miejscu.

I zeby nie bylo, moja armie na BP znalesc mozna ; )

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Zafael, nie chodzi o wyśmiewanie cudzych prób malarskich. Każdy jakoś zaczynał i ja też mam na półce figurki, z których moglibyście się pośmiać ;)

Chodzi o wyszydzenie tych, którzy drybrush dwoma kolorami, tudzież zapaćkanie pędzlem 6, nazywają na aukcjach "pro paint" czy "pięknym pomalowaniem". Oszustwo i dęcie należy piętnować!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

Tomash pisze:Zafael, nie chodzi o wyśmiewanie cudzych prób malarskich. Każdy jakoś zaczynał i ja też mam na półce figurki, z których moglibyście się pośmiać ;)

Chodzi o wyszydzenie tych, którzy drybrush dwoma kolorami, tudzież zapaćkanie pędzlem 6, nazywają na aukcjach "pro paint" czy "pięknym pomalowaniem". Oszustwo i dęcie należy piętnować!
niby masz racje ale w wypadku podpisu "super pomalowana figurka" i zdjęciach jakie już wyżej zostały umieszczone na tym forum wątpię aby ktoś te dwie rzeczy brał serio i wierzył, że 3 kolory bez podkładu i tym podobne "praktyki malarskie" to figsy gotowe na turniej do gry. oczywiście mogę sie mylić... :wink:
takie działania moga się co najwyżej sie skończyć zwiększona liczbą wyświetleń aukcji. moim zdaniem to nieszkodliwe.

A co do oszustwa, to mozemy o nim mówic jeśli kyoś np: wystawia figsy na aukcji, wkleja zdjęcie np ze stronki gw/ z kodeksu i w podpunkcie malowanie pisze : jak wyżej..

Awatar użytkownika
Mauler
Wodzirej

Post autor: Mauler »

TruePunk pisze: Mauler: no, ty tez pewnie zabawny chlopak jestes. A mozna twoje figurki tak OT obejrzec na necie gdzies? Czy moze anonimowosc internetu dodaje Ci poczucia humoru?
Kazdy ma prawo napisac swoje poglady, chocby nt sensownosci istnienia tematu - i taki ton odpowiedzi jest IMO nie na miejscu.
1. Jak tylko naprawię cyfrówkę - specjalnie dla Ciebie wrzucę fotki moich figurek, Maluję przeciętnie ale to moje hobby i nie zmuszam nikogo do ocen.
2. Jasne, że jestem zabawny chłop(ak).
3. Anonimowość internetu nie ma tu nic do rzeczy. Złośliwy bez powodu nie bywam. Ego też mi z powodu częściowej (jednak kilka osób mnie zna :) ) anonimowości nie wzrasta.
4. Kończąc OT - nie po to zapodałem tego linka, żeby kogokolwiek piętnować za jego tragiczne prace malarskie. To było zabawne w moim poczuciu humoru. I już.
Pozdrawiam i życzę Szczęśliwego Nowego Roku!
Kuba
Ostatnio zmieniony 1 sty 2007, o 06:42 przez Mauler, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zox
Chuck Norris

Post autor: Zox »

Stach pisze:http://i99.photobucket.com/albums/l317/ ... 0005-1.jpg

Dodam tylko że to nie ja malowałem;)
Dajcie spokój przecież widać zę dopiero co wyszły z DOTa i nie wszystko zeszło :)
:D Przez chwilę sie zastanawiałem czy to nie mój bo pierwszą figurką jaką malowałem to był dragon prince i właśnie coś takiego wyszło :D
<truepunk> powinni robic dwa niezalezne turnieje, dla pijacych i dla niepijacych
<truepunk> sorry, ale jak ja mam wygrac z zawodnikiem ktory cala noc spal i ani piwa nie wypil, jak ja ledwo stoje?
Obrazek

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

Wrzuci ktoś jakiś rodzynek, czy będzie 3 strony omawiania tego dragona ;)?
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Macki
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Macki »

http://www.allegro.pl/item154238165_cha ... cm_15.html

Myśle ze dokładniejsze zdjęcie jest tu nie potrzebne......

Awatar użytkownika
zaf
Masakrator

Macki pisze:http://www.allegro.pl/item154238165_cha ... cm_15.html

Myśle ze dokładniejsze zdjęcie jest tu nie potrzebne......
:shock:
wlasnie o tym pisalem

nie ma nigdzie - siwtnie pomalowalem, godna nagrod, pro itp
jednak pokazywana jest w temacie :wink:

brawo...

Awatar użytkownika
Mućka
Chuck Norris

Post autor: Mućka »

OMG, chlopaki wy się smiejecie z tego ze ktoś nie umie malować.
Macki - zawsze malowales lepiej niz to? Może koleś po pomalowaniu pierwszej figurki stwierdził że rzuca to w cholere i sprzedaje.
Rozumiem można pośmiać jakby koleś napisał że to masterclass albo cos ale tu nie ma się ludzie z czego śmiać.

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Popieram Mućkę.
Po raz kolejny pisze, że ten temat naprawde nie ma sensu i służy tylko, nabijaniu postów, nie wnosi do wfb nic pożytecznego i nowego, zaspokojeniu niskich... nawet nie wiem jak to nazwać (uczuć?... raczej nie :? ) brak odp. słowa.

Podejrzewam, że każdy kto wogóle maluje figurki profesjonalnie i amatorsko bardziej, ale sam!, wie, że to wbrew pozorom dość niewdzięczna i czasochłonna, czasami nawet ciężka praca.

Taki temat to nadaje sie bardziej na" ploty i młoty" a nie do galerii figsów, bo w gruncie rzeczy służy nabijaniu sie z innych a to nie ma sensu...

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Tomash pisze: Zafael, nie chodzi o wyśmiewanie cudzych prób malarskich. Każdy jakoś zaczynał i ja też mam na półce figurki, z których moglibyście się pośmiać ;)

Obrazek

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

bless...
jeżeli za oszustwo uważasz napis "pomalowany" i zdjęcie jakiegoś khornika do którego link jest w którymś poście powyżej, to zastanów sie albo przeczytaj całą dyskusję na tym temacie. Bo to oszustwem nie jest.

"Pomalowany" jest pojęciem ogólnym i dość subiektywnym. Jeśli dla kogoś tak wygląda pomalowana figurka to już jego sprawa. ważne, że daje prawdziwe zdjęcie, bo to w pewnym sensie świadczy albo o uczciwości sprzedawcy albo o jego niewiedzy na temat malowania, ale reszta jest ok. bo kto kupuje figurki nie patrząc na zdęcia ( chyba, że niamalowane...).
Chyba jesteś w stanie ocenić jakość tego "malowania" niezależnie, bez niczyich komentarzy "uczywając do tego własnej głowy" ( ".."-sorry za tak debilne sformułowanie, ale nic lepszego na razie mi nie przychodzi do głowy).
Chodzi o to, że ktoś tam napisał ideę tego tematu ale w praktyce wygląda to "troche" inaczej(przynajmniej moim zdaniem i kilku osób) więc na przyszłość patrz gdzie i co piszesz, bo na razie to tylko 2 strony teksu, linków i emotikon...

Nie mam nic przeciwko jeśli bedziecie tu dawać aukcje typu:
Figurka na poziomie zwycięzcy golden deamona i jakiś drybrush poniżej czy coś w stylu zdjęć, które są tu umieszczane...

Zablokowany