żebyś się nie zdziwiłSoulferin pisze:Dzięki Bogu są jeszcze klimaciarzeNaviedzony pisze:Slaanesh forever.

Moderator: KrzysiekW
żebyś się nie zdziwiłSoulferin pisze:Dzięki Bogu są jeszcze klimaciarzeNaviedzony pisze:Slaanesh forever.
Jest mnie więcej niż na "euro Nurgle" poprzedniego podręcznika. (>Link, bo nie chcę rozbudowywać postaLipti pisze:Trochę cię mało Krzysiek.
O, to, to.Lipti pisze:A tak na poważnie dla opcji nie klimatycznej najważniejszy jest bsb z taką marką jaki masz core armii (najwięcej jednostek danego boga w rospisce). Generał to dodatek.
Bo jeszcze nie kupiłem.Khuman pisze:czemu nie masz muszek?
Nastawiam się na to, że gruby Niemiec i gruby Duńczyk siądą i zaczną płakać, czy tam się tasować na widok tego działa i będzie 0-1 na euro, dlatego nie brałem dwóch.Lipti pisze:No to muszę Ci powiedzieć, że dobrze udało się wylosować czary i całkiem sympatycznie na gifty.
Lohost - najwidoczniej nie umiesz z nich strzelać. Jedno jest pewne. Jak ich nie ograniczą to biorę 2.
To jest najbliższe mojemu planowi, choć kilka rzeczy robiłbym inaczej.Malin pisze: GUO, 4lvl, wielki gift i najmniejszy gift, lore nurgla (ASF i dodatkowa kostka na dispell)
Herald Nurgla locus poison na 5+
Herlad tęczy 2 lvl metal (transmutacja i 0)
Core
30 plagusów, fcg, +1M
12 horrorów, trąbka (gejłej)
Specki
5 bestii
5 furii khorna
Rare
3 muchy
1 cannon
2 charioty tęczy
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
Co wy z tym frenzy?!JaceK pisze:To jest najbliższe mojemu planowi, choć kilka rzeczy robiłbym inaczej.Malin pisze: GUO, 4lvl, wielki gift i najmniejszy gift, lore nurgla (ASF i dodatkowa kostka na dispell)
Herald Nurgla locus poison na 5+
Herlad tęczy 2 lvl metal (transmutacja i 0)
Core
30 plagusów, fcg, +1M
12 horrorów, trąbka (gejłej)
Specki
5 bestii
5 furii khorna
Rare
3 muchy
1 cannon
2 charioty tęczy
Po pierwsze furie jednak nie z frenzy.
Po drugie, szukałbym punktów na więcej muszek - na pierwszy rzut, zdjąłbym GUO i zmienił na DP, ale to kwestia sprawdzenia przeżywalności tego drugiego.
Zaskakują mnie te unity bestii nurgle'a trochę...nawet o nich nie myślałem.
Najgorsze jest to, że to w praktyce nowa zupełnie armia...mam z tego GUO, horrory i herolda tz, no i furie
Wg mnie tak, do tego ma Warpflame, S=D6 i Slow to Fire.Manfred pisze:Pink fire z rydwanu jest flaming i powoduje panikę tak jak Flame Thrower z podręcznika ?
Na szczęście Bestie Nurgle'a można zrobić ze Spawnów, więc da się tu oszczędzić.Malin pisze:Co wy z tym frenzy?!
Mają +1 do S w szarży![]()
Pojedyncze bestie to relikt starego booka, taka 5tka może sporo przetrzymać i to dłużej niż by się mogło wydawać.
Co do modeli, hmmm mam tak samo. Ale przynajmniej mój case nie będzie teraz ważył tony w transporcie![]()
GUO>DP
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
myśle, że bardzo niedługoloko pisze:moze dozyje czasow" +100 pkt dla demonow"