Na początek link do relacji z Bazyliszka:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1034999
Pewne wnioski są, przede wszystkim:
Zamiast 2-óch małych piątek kawy chyba lepiej jest mieć oddział, który ławą będzie transportował maga. Jest tego jeden główny powód - mój mag siedzący w dużym wagoniku kawy nawet przy rzucaniu zaklęć z max 3 kości totalnie potrafił mi przetrzebić główny oddział rycerstwa. Tak miałem w 3-ciej bitwie na Bazyliszku i bardzo mnie to bolało. W momencie gdy wystawiam ławą jeden większy klocek 8-miu rycerzy nawet przy najgorszym miscaście zejdzie mi ich co najwyżej 3-ech. Dodatkowo gdy taki regiment dostanie sztandar i muzyka można nim od biedy powalczyć. Minusem takiej konfiguracji jest to, że tracę jeden drop i tak naprawdę pozbywam się w rozpie regimentów, które mogły robić i za odginaczki, i za odkurzacze do czyszczenia śmieci. No ale coś za coś.
Ponieważ są już nowe zasady ETC musiałem zrezygnować z korony i dyscypliny; myślę, że Ld 9 z przerzutem da radę. Inner Circle dostali za to Razor Standard.
Na bohaterach także małe zmiany. Arcylektor jednak potrzebuje prezerwatywy, bo od Killing Blow i ataków NO AS robiło mi się ciepło, nawet jak byłem w challenge'u z VHS.
Bsb w standardowej konfiguracji, ale znalazłem punkty na Trickster's Shard - taki fajny mały przedmiot, którego brak też mnie bolał na Bazyliszku.
Jako, że Arcylektor i tak będzie miał AP z Razor Standard mogę się pokusic o danie mu Warrior Bane'a, zaś słomka trafia za to do pedzia. Z Potion of Foolhardines może miec jakieś przebłyski
Tak więc lekko zmodyfikowana rozpa, którą mam nadzieję wypróbować przed Kujawiakiem na najbliższym lokalu prezentuje się tak:
Do rozważnie pozostaje jeszcze wersja rozpiski gdzie za cenę Razor Standard, Banner of Eternal Flame i paru pomniejszych magicznych przedmiotów dostawiam gołą piątkę kawy. Ale to do wypróbowania na kiedy indziej.Unnamed2400 Pts - Empire Army
Arch Lector of Sigmar @ 228.0 Pts
General; Barding; Prayers of Sigmar; Heavy Armour; Warhorse
Van Horstmann's Speculum
Enchanted Shield
Talisman of Preservation
Relic Sword
Battle Wizard Lord of the Light Order @ 243.0 Pts
Magic Level 4; Lore of Light; Warhorse
Dispel Scroll
Captain of the Empire @ 163.0 Pts
Barding; Great Weapon; Full Plate Armor; Battle Standard; Warhorse
Dawnstone