Temat filmowy

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Re: Temat filmowy

Post autor: Kosa »

Kalesoner pisze:Rzadko podobają mi się animacje. Wkurzają mnie Shreki, Mrówki Z, Epoki Lodowcowe, czy inne lekkostrawne papki.
Ale to jak jest narysowane The Secret of Kells, ten magiczno celtycki klimat i muzyka, jestem zachwycony. Polecam.

http://www.youtube.com/watch?v=rFW2DmZcl9U
z anonimowanych polecam Piekło Dantego, mi się bardzo podobało :)

http://www.youtube.com/watch?v=jISPY3hUy7M
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

miły5
Mudżahedin

Post autor: miły5 »

Obejrzałem urywki ... mi się podoba ,lubię takie klimat szczególnie historię tejże postaci.
Kosa pisze:z anonimowanych
:shock: Chyba animowanych (jestem anonimowym animatorem anonimowanego filmu)

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Tullaris
Masakrator

Post autor: Tullaris »

Ostatnio obejrzałem Wroga Numer Jeden. Film jest całkiem dobrze zrobiony, choć żadna rewelacja. Dla mnie 7/10 Minusy za brak pokazania motywów drugiej strony. Członkowie Al-Kaidy są tam torturowani poniżani itp. Ale nie zostało pokazane, że to banda bezwzględnych fanatyków, którzy nie zawahają się przed wypatroszenie nożem zwykłego człowieka. Inną kwestią jest śmiechowe pokazanie więzienia CIA w Polsce. To już nie tylko trzymano ich u nas w samolotach ale i na statkach :roll: :lol2: . Plus za pokazanie operacji załatwienia Ben-Ladena :twisted: . Choć i przy tym było kilka śmiesznych rzeczy.

Ja natomiast czekam na ten film:
http://www.youtube.com/watch?v=1Iz2YS19IEQ
Mam nadziej, że pomimo trudności, niedługo się ukarze.
Tullaris Dredbringer was dying. He knew this, and he cared not.... At last, he knew the truth that Khain had tried to share with him all theas years, and it was glorius.
"Kings of Ulthuan!" the Pheniks King spat the words sa a curse. "You are usurpres and thieves. You owne me a debt. In my name, and thad of my fadher, I call upon you to repey it now."

Awatar użytkownika
Tombo
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Tombo »

Byłem na Django, uśmiałem się na maksa. Świetne kreacje, barwne postaci, choć za długi jak na mój gust. Ocena 8/10
Co do Sępa, byłem na tym filmie i generalnie film pozytywnie mnie zaskoczył. Jest przede wszystkim wielowątkowy, dialogi może nie powalają, ale ja polecam - 8/10 (oceniam ten film w kategorii polskich produkcji :) ).
Polecam bardzo tym, którzy nie widzieli także Palimpsest - rewelacyjna fabuła. zaskakujące zwroty akcji i nieprzeciętny klimat (muzyka, sceny), świetna rola Chyry i Cieleckiej - 9/10

Na marginesie, ma ktoś może soundtrack z Palimpsestu?

Awatar użytkownika
Eltharion
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Eltharion »

Mówi się trudno i idzie się dalej ...

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Próbuję sobie właśnie wyobrazić oglądanie całego filmu po hiszpańsku z holenderskimi napisami :D

Ja przed chwilą wróciłem z Sugar Man - dokument, a naprawdę fajnie się to oglądało. Muzyka też świetna.

miły5
Mudżahedin

Post autor: miły5 »

Był już ktoś na ,,Hansel i Gretel : łowcy czarownic" . Jest to warte wydania swoich pieniędzy czy to po prostu dziwny bajkowy film i brak tu Van helsinga ?

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Post autor: Smh »

miły5 pisze:Był już ktoś na ,,Hansel i Gretel : łowcy czarownic" . Jest to warte wydania swoich pieniędzy czy to po prostu dziwny bajkowy film i brak tu Van helsinga ?
cytując przyjaciółkę: "pozytywne 2h heavy metalowej rozwałki, krwi i flaków"
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Quaki
Falubaz

Post autor: Quaki »

Oglądał ktoś z was serial Strike Back?

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Kalesoner pisze:Rzadko podobają mi się animacje. Wkurzają mnie Shreki, Mrówki Z, Epoki Lodowcowe, czy inne lekkostrawne papki.
Ale to jak jest narysowane The Secret of Kells, ten magiczno celtycki klimat i muzyka, jestem zachwycony. Polecam.

http://www.youtube.com/watch?v=rFW2DmZcl9U

Jeżeli komuś podoba się taka to polecam bajkę Samuraj Jack.
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Tak+ ... a%22-95037
bohater próbuje zaprowadzić porządek w kosmosie, ale starożytna rasa, dowodzona przez mściwego Malekitha powraca, by zepchnąć wszechświat w ciemność.
Czyżby Marvel vs GW? :lol2:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Cyel
Oszukista

Post autor: Cyel »

Hm, a może dlatego, że Malekith to svartalfar (Mroczny Elf) z mitologii skandynawskiej ?

Tak to już jest z tym postmodernizmem, w pewnym momencie już łatwo się pogubić, co jest faktycznie wymyślone a co zrecyklowane...
"There is a pervasive attitude in Warhammer that "one shouldn't bring a knife to a gunfight." The whole reason that Rambo is a badass is because he indeed brings a knife to a gunfight, and still wins." ;)

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Wtedy byłby więc krasnoludem. Svartalfheim to świat karłów (krasnoludów), tylko nazwa w przetłumaczeni oznacza czarne elfy. Poza tym cała reszt się zgadza - kopalnie warsztaty, kupa złota, te sprawy. :wink:
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Oki
Oszukista

Post autor: Oki »

Skóra w której żyję - Almodovara z tym kolesiem co reklamuje jakieś gumy do żucia :)
Fajny film - polecam!

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Jaram sie:
http://www.filmweb.pl/video/trailer/nr+1-30679

Moja ulubiona ksiazka i Harrison Ford naraz - najs!

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Harrison Ford znów w kosmosie!
A tytuł skądś kojarzyłem, chyba w NF czytałem coś na ten temat, albo widziałem książkę w empiku.
Obrazek
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Entombet
Chuck Norris

Post autor: Entombet »

swieta_barbara pisze:Jaram sie:

Mam poważne obawy co do tej ekranizacji, książka dla mnie to osobisty top10 sf.

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Książka godna polecenia i obowiazkowa lektóra dla fanów Sci-Fi i nie tylko :)

Mam nadzieję, że nie zrąbią filmu.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Co okreslasz zrabaniem filmu? Gre o Tron (serial) zrabali, bo pozmieniali niektore rzeczy?
IMO to tylko serialowi na dobre wyszlo, bo nie da sie przeniesc w 100% ksiazki na ekran.
Niezaleznie od wszystkiego, fajnie bedzie zobaczyc wizje rezysera, nawet jesli w znaczacy sposob bedzie odbiegala od oryginalu.

sYsek
Kretozord

Post autor: sYsek »

swieta_barbara pisze:Jaram sie:

+milaird. książke czytałem kilka razy, za każdym razem jest tak samo genialna. Polecałem ją wielu osobom i wszyscy byli zachwyceni. Film mam nadzieję odda to, co w książce ważne, nawet zmieniając kilka wątków.
Byłoby afrontem nie napić się z FRONTEM!

"Nie ma innych armii w WFB. Jest WoCh i są zbiory proxów na zasadach wochu prowadzone przez graczy nie mających jaj żeby grać WoChem oficjalnie!"
Szczur22

ODPOWIEDZ