Żelazna Nawałnica
- swieta_barbara
- habydysz
Re: Żelazna Nawałnica
12:8 z dukiem
Znowu totalna wyzynka. U duka man of the match - czolg, zabil rydwan, chimere, fasta, kowboja. Jeszcze kowboj na pedziu zabil maga w maruderach i rydwan. Ja zabilem reszta armii wszystko poza IC, czolgiem i kowbojem. Od demiskow stracilem jeszcze jurki i z magii jakis rydwan chyba.
U mnie w rozpie paradoksalnie nowy draft uwolnil diabla, a nie go obcial, wiec jestem zajarany jak siema. Diabel dolecial do walki, skroil lorda, poranil BSB - super. Kowboje spisali sie bardzo, wciaz nie moge sie zdecydowac, czy chce zeby jeden byl BSB... Jurki robily swoje, tzn. pressing i jakies dodatkowe rany + duzo wytrzymaly.
edit.
duczek - w ogole to spojrzalem w rozpe i ten heros z 3+ wardem ma soul feedera w ogole Ale za to mag nie ma enchanted shielda, troche Cie zwalowalem.
Znowu totalna wyzynka. U duka man of the match - czolg, zabil rydwan, chimere, fasta, kowboja. Jeszcze kowboj na pedziu zabil maga w maruderach i rydwan. Ja zabilem reszta armii wszystko poza IC, czolgiem i kowbojem. Od demiskow stracilem jeszcze jurki i z magii jakis rydwan chyba.
U mnie w rozpie paradoksalnie nowy draft uwolnil diabla, a nie go obcial, wiec jestem zajarany jak siema. Diabel dolecial do walki, skroil lorda, poranil BSB - super. Kowboje spisali sie bardzo, wciaz nie moge sie zdecydowac, czy chce zeby jeden byl BSB... Jurki robily swoje, tzn. pressing i jakies dodatkowe rany + duzo wytrzymaly.
edit.
duczek - w ogole to spojrzalem w rozpe i ten heros z 3+ wardem ma soul feedera w ogole Ale za to mag nie ma enchanted shielda, troche Cie zwalowalem.
A jak masz diabła ? z lataniem bez feedera i feeder na bsb ?.
Ja składam biegającego DP jednak z tym feederem, latanie za drogie i sie mag słaby mieści
Ja składam biegającego DP jednak z tym feederem, latanie za drogie i sie mag słaby mieści
- swieta_barbara
- habydysz
8+2D6 szarzy, ktora mozna odgiac to nie moj styl Mlody. Wole slabego maga, ostatnie 4 bitwy gralem bez magii jakos wczesnie, bo albo tracilem diabla, albo teraz z duczkiem siadl mi mag, a i tak czysty napor robi najlepsze wyniki. Heros polecial po maga, moglby zostac i mnie odginac, nie wiadomo co by to zmienilo.
No i diabel musi byc jak najszybciej w walce, a tylko latanie moze go tam w miare bezpiecznie dowiezc.
W tej bitwie zagralem sobie bez BSB, bo mnie wkurzalo, ze ostatnio non stop brykal i siadal i oddawal dodatkowe 100 punktow. Za te punkty dorzucilem zianie na chimerze.
No i diabel musi byc jak najszybciej w walce, a tylko latanie moze go tam w miare bezpiecznie dowiezc.
W tej bitwie zagralem sobie bez BSB, bo mnie wkurzalo, ze ostatnio non stop brykal i siadal i oddawal dodatkowe 100 punktow. Za te punkty dorzucilem zianie na chimerze.
Ja tam mam przypałową rozpę to i nie mam chimer więc zianie na DP mi się raczej przyda .
Jest pare dylematów, trzeba potestować to i owo :p
Jest pare dylematów, trzeba potestować to i owo :p
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Kacper, grałeś tym co wymyślaliśmy po bitwie?
3lv fire?
Jak tylko zobaczyłem drafta to się roześmiałem... jakby układali go pod nasze wcześniejsze rozkminy...
Dostałeś boosta
Empire na 10 demisiach też
Chyba nigdy nie zrozumiem tych ludzi z AR...
P.S. Jakbyś chciał się spróbować z nowych dochem, daj znać.
3lv fire?
Jak tylko zobaczyłem drafta to się roześmiałem... jakby układali go pod nasze wcześniejsze rozkminy...
Dostałeś boosta
Empire na 10 demisiach też
Chyba nigdy nie zrozumiem tych ludzi z AR...
P.S. Jakbyś chciał się spróbować z nowych dochem, daj znać.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
- swieta_barbara
- habydysz
Dokladnie tym Marcin :]
Ja juz koncze z bitwami - w ten weekend koniec wakacji
Ja juz koncze z bitwami - w ten weekend koniec wakacji
- swieta_barbara
- habydysz
12:8 z crusem
Chyba kowboje mi wygrali, choc tak naprawde znow zagralo ze soba kilka elementow. Chimera padla zanim wleciala do walki, rydwany siadly z magii, ale i tak zabilem wszystkie kozy poza 7 bestigorami i cala kadra. Nastepna bitwa dopiero we Wloclawku, koniec tego maratonu.
Przy okazji zestawienie moich bitewek od wydania nowego booka:
12:8 vs Rince
9:11 vs Gasior
20:0 vs Zielony
20:0 vs Fisch
11:9 vs Shino
0:20 vs Krolik
20:0 vs bless
18:2 vs Kolata
9:11 vs Kalafior
12:8 vs Duke
12:8 vs crus
11 bitewek w sumie, ale na bardzo fajnym poziomie i w milym towarzystwie. Dzieki wszystkim, ktorzy sie przewijali
Chyba kowboje mi wygrali, choc tak naprawde znow zagralo ze soba kilka elementow. Chimera padla zanim wleciala do walki, rydwany siadly z magii, ale i tak zabilem wszystkie kozy poza 7 bestigorami i cala kadra. Nastepna bitwa dopiero we Wloclawku, koniec tego maratonu.
Przy okazji zestawienie moich bitewek od wydania nowego booka:
12:8 vs Rince
9:11 vs Gasior
20:0 vs Zielony
20:0 vs Fisch
11:9 vs Shino
0:20 vs Krolik
20:0 vs bless
18:2 vs Kolata
9:11 vs Kalafior
12:8 vs Duke
12:8 vs crus
11 bitewek w sumie, ale na bardzo fajnym poziomie i w milym towarzystwie. Dzieki wszystkim, ktorzy sie przewijali
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Zajebiście się czuje na VC.
Tyle powiem
Jeszcze AR mu podpakował armię, bo znów nie pomyślał
hah, zaczynam kochać tych gości...
Tyle powiem
Jeszcze AR mu podpakował armię, bo znów nie pomyślał
hah, zaczynam kochać tych gości...
No ciekawe jakby to wyglądało, ja zagrałem ok 7-8 bitew na WoCh (na różnych graczy) i gra mi się z tym naprawdę całkiem nieźle. Stąd moje pytanie
A jak się Twoim zdaniem Kali prezentuje porównanie dwóch armii chaosu wydanych w przeciągu miesiąca? Jak czytam tego booka DoChu i porównuje z WoChem to tylko uśmiech się pojawia, a już porównanie DP to jakaś masakra
A jak się Twoim zdaniem Kali prezentuje porównanie dwóch armii chaosu wydanych w przeciągu miesiąca? Jak czytam tego booka DoChu i porównuje z WoChem to tylko uśmiech się pojawia, a już porównanie DP to jakaś masakra
- Cauliflower
- Ciśnieniowiec
Woch jest mega twardy, bo cokolwiek nie dojdzie do combatu sieje rozpierd*l i patrzy jak kiełkuje.Szaitis pisze: A jak się Twoim zdaniem Kali prezentuje porównanie dwóch armii chaosu wydanych w przeciągu miesiąca? Jak czytam tego booka DoChu i porównuje z WoChem to tylko uśmiech się pojawia, a już porównanie DP to jakaś masakra
Jeśli zaś o DoCh to ja należę do tych co w niego wierzą i widzą potencjał.
Nie ma co porównywać tych armii, bo są zupełnie inne. To tak jakby porównać dark ridersów z ellyrianami. Wiadomo, że DP Wochowy jest mocniejszy, co nie znaczy, że DP demonów nie można fajnie złożyć.
Paradoksalnie to jeden z tych herosów (choć trochę gorszy od pozostałych każdy GD), które DP Wochu mogą wziąć na klatę i poskładać.
Na nowy doch nie można patrzeć jak na inne armie. Tam jest mega dużo fajnych kombinacji i kombosów, można się sidować przed bitwą na dany paring, to naprawdę nie jest głupie, ale potrzeba dobrego generała żeby ogarniał tę armię.
Mnie najbardziej w nowym dochu boli dawanie IP i BSB tylko jednemu bogowi oraz ceny herosów z locusami.
Mam kilka koncepcji i patentów. Na razie nie publikuję, i tak wypłyną w swoim czasie
- swieta_barbara
- habydysz
Gralem na VC tylko jedna bitwe z Gasiorem i w dodatku przegralem. Od tego czasu rozpa i skill troche ewoluowaly, wiec ciezko sie jednoznacznie okreslic.Szaitis pisze:Fajne wyniki, tym bardziej patrząc na przeciwników - sporo armii będzie miało problem z WoChem. A jak się czujesz na VC?
Ale mimo wszystko wydaje mi sie ok. Zreszta, (dzieki euro) nie ma tak ze na starcie mam obsys automatyczny z jakakolwiek armia, musze tylko dostosowac taktyke do okoliczosci.
- swieta_barbara
- habydysz
Tak, Krolik gral DE.
Obecnie wystawiam cos takiego: diabel, mag lord, 2 kowbojow, 3 rydwany, 2 fasty, maruderzy dla maga, 2x3 jurki i chimera.
Obecnie wystawiam cos takiego: diabel, mag lord, 2 kowbojow, 3 rydwany, 2 fasty, maruderzy dla maga, 2x3 jurki i chimera.
- swieta_barbara
- habydysz
Pozwolisz, ze zostawie sobie odrobine rozpiski dla siebie - po Kujawiaku wsadze dokladny roster, lacznie z raportami.