Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Dwarfs

Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Re: Wszelkie krasnoludzkie rozważania przy piwku

Post autor: Smh »

Fuxiorr pisze:http://www.cytadela.pl/modules.php?name ... e&sid=2073
To samo pomyślałem że znowu OnG
tak, czytałem

zastanawiam się czy to dobrze, że znów dostaniemy booka "chwilę" przed nową edycją... ale... po krasnoludzku, piwo i luzik ;) poczekamy, wytrzymamy ;)
Moje morskie krasie z Barak Varr teraz także na blogu www.BarakVarr.pl

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Może zrobią nam booka pod 9 edyc. ? Ale o czym ja myślę :mrgreen:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post pod postem :
Jak myślicie rangerzy są mocni ?:P
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Co za pytanie? Są w stanie pokarać przeciwnika za każdy błąd w wystawieniu. Jedyny wymóg to osobny thane z rune of challange, BSB jest zbyt ważny żeby tak nim ryzykować. Kowadło jest wtedy pomocne, ale nie niezbędne. A jeśli masz jeszcze w rozpisce dwie katapulty, przeciwnik musi się zastanowić czy chce zbierać kamienie na łeb, czy wystawić się w kreskach i ryzykować że rangerzy rozmontują mu ważny oddział. Tym niemniej należy pamiętać, że takie np. Mournfangi gwałcą piechotę.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Górnicy przeszli na MailOrder... :roll: :roll: :roll:

- Wiosłujesz [...] jakbyś w życiu nic innego nie robił. Myślałem, że krasnoludy nie umieją ani żeglować, ani pływać...
- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Da fuuk :?: #-o

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Tym tempem niedługo wszystko przejdzie do MO i wchodząc do sklepu stacjonarnego klient zobaczy puste półki i usłyszy magiczne hasło: Taaak, jak dla Pana to ściągniemy do tygodnia :lol2:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Serio.. nie wiem co oni chcą tym zyskać

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Kraggo pisze:Tym tempem niedługo wszystko przejdzie do MO i wchodząc do sklepu stacjonarnego klient zobaczy puste półki i usłyszy magiczne hasło: Taaak, jak dla Pana to ściągniemy do tygodnia :lol2:
chciałbym by MO przychodził w tydzień... serio bym chciał...

Fuxiorr pisze:Serio.. nie wiem co oni chcą tym zyskać
chcą dojść do etapu gdzie stacjonarki będą napędzać nowych graczy, którzy na miejscu będą mogli kupić tylko cory, a po resztę będą musieli się zgłosić do ich sklepu netowego

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Smh pisze:Górnicy przeszli na MailOrder... :roll: :roll: :roll:
Jacy górnicy - ci metalowi :?:

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:
Plastikowi :P

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Fuxiorr pisze:
smiejagreg pisze:
Plastikowi :P
O tempora, o mores :!: :!: :!: :shock:

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Oglądałem ostatnio podcast właściciela sklepu z Kanady, który został zmuszony do zamknięcia sklepu internetowego dzięki nowej polityce GW. W skrócie chodzi o to, że ~3000 produktów oferowanych przez GW podzielone jest na dwie kategorie - na jedną nie ma limitów, na drugą mają limit zamówień w wysokości np. 500 dolarów miesięcznie. GW chodzi o to, żeby część produktów (zasadniczo chodzi o te figsy, których najmniej się sprzedaje) była dostępna tylko na zamówienie u GW. Domyślam się, że oszczędzają w ten sposób na kosztach produkcji. Tym niemniej część figurek (np. herosi WoCHu i DoCHu) trafiła do tej kategorii w zasadzie od razu po premierze.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

panterq pisze:Oglądałem ostatnio podcast właściciela sklepu z Kanady, który został zmuszony do zamknięcia sklepu internetowego dzięki nowej polityce GW. W skrócie chodzi o to, że ~3000 produktów oferowanych przez GW podzielone jest na dwie kategorie - na jedną nie ma limitów, na drugą mają limit zamówień w wysokości np. 500 dolarów miesięcznie. GW chodzi o to, żeby część produktów (zasadniczo chodzi o te figsy, których najmniej się sprzedaje) była dostępna tylko na zamówienie u GW. Domyślam się, że oszczędzają w ten sposób na kosztach produkcji. Tym niemniej część figurek (np. herosi WoCHu i DoCHu) trafiła do tej kategorii w zasadzie od razu po premierze.
Polska i UE to nie USA i Kanada - tam mają inne umowy dystrybucyjne. U nas UE zablokowała bo chcieli wprowadzić, więc radzą sobie inaczej - przerzucają rzeczy do MO
(zasadniczo chodzi o te figsy, których najmniej się sprzedaje)
taki argument przedstawiło GW, gdy padło pytanie jakie figsy będą przerzucane... i tak też czynią... np minerzy, np kawaleria corowa empi, np volley gun... przecież nikt tym nie gra nigdzie... oh wait :roll:

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Ja bym wolał, żeby zamiast do Mail Ordera, GW wzięło te wszystkie"wyroby" z ostatnich lat, spakowało do wielkiego wora, wywiozło na ocean i wrzuciło w najgłębsze czeluście Rowu Mariańskiego. To by było najlepsze, co można by z tym szajsem zrobić...

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

smiejagreg pisze:Ja bym wolał, żeby zamiast do Mail Ordera, GW wzięło te wszystkie"wyroby" z ostatnich lat, spakowało do wielkiego wora, wywiozło na ocean i wrzuciło w najgłębsze czeluście Rowu Mariańskiego. To by było najlepsze, co można by z tym szajsem zrobić...
+1 I wrócił maruder :wink:

Awatar użytkownika
blona
Wałkarz

Post autor: blona »

Ale nie, dwarfy marudera były dobre ;) :D

Kraggo
Chuck Norris

Post autor: Kraggo »

Smh pisze:chciałbym by MO przychodził w tydzień... serio bym chciał...
Wiele przez MO nie zamawiałem, ale jeśli sięgnąć pamięcią wstecz, to ja z reguły czekałem coś w tych okolicach.

A inna rzecz, czy przy tych cenach będą w stanie kogokolwiek namówić do grania :wink:

Awatar użytkownika
Smh
Masakrator

Kraggo pisze:
Smh pisze:chciałbym by MO przychodził w tydzień... serio bym chciał...
Wiele przez MO nie zamawiałem, ale jeśli sięgnąć pamięcią wstecz, to ja z reguły czekałem coś w tych okolicach.

A inna rzecz, czy przy tych cenach będą w stanie kogokolwiek namówić do grania :wink:
zamawiam MO często - wiem z praktyki ;)

- Ulegasz stereotypom.

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

To ja tak też rozważaniowo. Skończyłem regiment (bez podstawek oczywizda) moich kraśków i czas na nowe wyzwanie. Padło na imperialnych. I teraz tak sobie myślę - jak zrobić kolorystycznie? Pierwsza myśl - jednobarwnie - biało/niebiesko (biały wychodzi z szarości do bieli a niebieski z szarej niebieskości do jasnej szaro niebieskości), ale potem wpadłem na pomysł, że jak to są synowie marnotrawni wracający to może dać im większą kolorystykę? Żółty z czernią i zieleń z czerwienią przykładowo.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

ODPOWIEDZ