16.03.2013 - 2x1000 Vanaheim - Kraków

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Re: 16.03.2013 - 2x1000 Vanaheim - Kraków

Post autor: Sevi »

Bo nie widać 'początkujących'
Wisła Kraków.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Dokładnie, całe to gadanie o angażowaniu nowych graczy, a na turniejach wciąż te same mordy :D Poza tym, skoro i tak dopuszczacie proxy, to nie widzę powodów, dla których nowi gracze nie mogliby grać na 2400, choćby kartonikami.
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Problem jest z miejscem w zimie.

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

Swoją drogą - wychodzi że zagarm w parze a Andrzejem. DF + HE.
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Leoh
Wodzirej

Post autor: Leoh »

Sevi pisze:Bo nie widać 'początkujących'
#-o czyli ze co?, albo nie tworzymy interesujacej oferty dla narybku, albo go po prostu nie ma a Vanaheim tak naprawde dziala w celu prania zielonych :wink: ?

Awatar użytkownika
Andrut
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Andrut »

Prawda jest smutna i niestety większości znana, najlepiej rozwijają się systemy, w które nikt się nie wpieprza. Euro, ligi ogólnopolskie, uściślenia- zawsze znajdzie się ktoś, kto na wszystko, z wyłączeniem oficjalnych FAQ'ów, położy lagę. To że mus ucinania być musi to sprawa inna, mentalność graczy, że nawet na lokalach trzeba skutać. Przerabiałem to już w 2 systemach wcześniej (a turlam kostkami ładnych 10 lat, trochę sporo).
Co do nowych graczy- WFB przegrywa, chociażby z 40k, która dużo lepiej trafia do młodocianych, z racji wielkich spluw, wybuchów, czołgów i, nie ukrywajmy- promocji. DoW'y zrobiły swoje i przyciągnęły masę luda.
A nowi w battlu- masz podręcznik, przychodzisz i mówią Ci- tego nie możesz wystawić, to działa zupełnie inaczej, tamto się blokuje z tamtym. A whadda fook? To odstrasza dzieciarnię/nowicjuszy. Cieszta się że jest stara gwardia której się jeszcze chce. Ja grywałem w swoim życiu dużo, mimo że o turnieje battla zahaczałem sporadycznie. Dużo więcej frajdy mi sprawia wystawienie na stół wszystkiego co mam popaćkane i zagranie na SoM'a- tam się przynajmniej coś ciekawego dzieje.
A i Vanaheimu bym nie posądzał o trzepanie kasy, bo wydaje mi się jednak że z istniejących alternatyw mają na prawdę bardzo fajne i ugodowe podejście do każdego, nie ważne w co gra. Najlepszym dowodem jest zainteresowanie Chłopaków niszą, jak Warmachina/Hordesy które się tam prężnie rozwijają i raczkujące Flamesy, które powoli, acz systematycznie pochłaniają kolejne dusze.
Skaven: W/D/L 2/0/1

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Prawda jest smutna i niestety większości znana, najlepiej rozwijają się systemy, w które nikt się nie wpieprza. Euro, ligi ogólnopolskie, uściślenia- zawsze znajdzie się ktoś, kto na wszystko, z wyłączeniem oficjalnych FAQ'ów, położy lagę. To że mus ucinania być musi to sprawa inna, mentalność graczy, że nawet na lokalach trzeba skutać. Przerabiałem to już w 2 systemach wcześniej (a turlam kostkami ładnych 10 lat, trochę sporo).
Taa, akurat. Spójrz na krakowskiego barda. Tam nigdy nawet nie słyszeli o euro, lidze czy uściśleniach. I co? WFB prawie tam nie istnieje, na turnieje nie przychodzą ani gracze turniejowi, ani młodzież. Gra tam jedna-dwie kilkuosobowe ekipy znajomych+jacys randomowi ludzie, ewentualnie ja czasami wpadne, jeśli akurat potrzebuję wygrać jakieś figsy ;)
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Andrut
"Nie jestem powergamerem"
Kontakt:

Post autor: Andrut »

Andrzeju, bo to jest Bard ;)
Skaven: W/D/L 2/0/1

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Może problem leży po prostu w tym, że Warhammner to durna gra, z durnymi zasadami, kijowym balansem i coraz bardziej tandetnymi figurkami, za coraz bardziej porąbane ceny? :P
Vae victis!

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

Legion pisze:Może problem leży po prostu w tym, że Warhammner to durna gra, z durnymi zasadami, kijowym balansem i coraz bardziej tandetnymi figurkami, za coraz bardziej porąbane ceny? :P

to kupuj stare figsy :D i już! :P
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Legion pisze:Może problem leży po prostu w tym, że Warhammner to durna gra, z durnymi zasadami, kijowym balansem i coraz bardziej tandetnymi figurkami, za coraz bardziej porąbane ceny? :P
Temat dla Ciebie: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=2&t=38671

A Euro jest super, tak samo jak i WFB.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Jest nas 12 zgłoszonych, Andrut zapraszam was, turniej będzie pewnie na luzie więc będzie fajnie.

Sevi wpadłbyś choć na 2 bitwy ze swą lubą

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

jeżeli z braku pary zagram 2 armiami to muszę zapłacić 2xwpisowe ?
DoW dopuszczone ? (nie nie chodzi mi o Imba mengili)
Niezależnie od tego - Dibo szuka bezciśnieniowego współgracza :)
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Jak będziesz sam to płacisz w sumie a niech będzie 10zl za osobę.

Nic nie pisałem o DoW to możesz sobie nimi zagrać. Weź swą Lubę i zagrajcie razem w parze xD

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

czemu wpisałes mnei na listę bez mej wiedzy ?
xYz

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Pisałeś, że może będziesz więć zarezerwowałem ci miejsce, gdyby miało braknąć ;P

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Dydu pisze:Jak będziesz sam to płacisz w sumie a niech będzie 10zl za osobę.
Nic nie pisałem o DoW to możesz sobie nimi zagrać. Weź swą Lubę i zagrajcie razem w parze xD
:mrgreen: Juhuu, jupi ja joo <hopsa> .. ekhymm...to znaczy ... yy .. pocisnę was wszystkich do 0 :twisted:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Dydu pisze:Pisałeś, że może będziesz więć zarezerwowałem ci miejsce, gdyby miało braknąć ;P
Spoko jak będzie nieparzyście jutro rano to możesz dac znać rano - przyjadę do 30min :)
xYz

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

jeżeli Andrut przyjdzie o prawdopodobnie będzie nas nieparzyście no chyba, że ktoś niezapisany się pojawi.

Awatar użytkownika
hassan_the_grim
Wałkarz

Post autor: hassan_the_grim »

W sklepie zapisali się:
Bartosz Kipiel i Michał Cieśla WE/DW

Dydu dopisz proszę
War does not determine who is right - only who is left.

ODPOWIEDZ