16.03.2013 - 2x1000 Vanaheim - Kraków
Re: 16.03.2013 - 2x1000 Vanaheim - Kraków
Dziuba jest na ostatniej prostej z doktoratem i nie da rady ale wezme se szwagra do turlania kostkami.
Dibo zagra Bretką i Dogs Of War
Dibo zagra Bretką i Dogs Of War
Czcij Koze !!
Twoja Stara gra w Age of Sigmar !
weź się w końcu naucz grać to turnieje mogą nagle okazać się całkiem przyjemne...a nie pitol głupot ... młodych nie ma bo sklep nic nie robi w tym kierunku. Zaoferowałem się ,że za darmo będę jeździł po szkołach z pokazami pod warunkiem ,że mnie tam umówią. To jest mój czas i moja kasa. Do dziś nigdzie mnie nie umówili .. widać mają inne cele i priorytety. Teraz uważają że sama 40k ich utrzyma co jest bzdurą... prawda jest taka że V się od nas odwraca plecami coraz wyraźniej...Legion pisze:Może problem leży po prostu w tym, że Warhammner to durna gra, z durnymi zasadami, kijowym balansem i coraz bardziej tandetnymi figurkami, za coraz bardziej porąbane ceny?
Trzeba ich zachęcić do przychodzenia na kolejne turnieje!hassan_the_grim pisze: Bartosz Kipiel i Michał Cieśla WE/DW
Wisła Kraków.
Ja będę, ale na bank nie na turnieju. Tak o pograć, też parówka, ale 2x2500+SOM.
Skaven: W/D/L 2/0/1
- hassan_the_grim
- Wałkarz
No kurka dobrze że się przypomniałeś, bo w natłoku zajęć nie ogarniam.. W poniedziałek będę molestował Uriela żeby zajął się sprawą szkół. Jeśli dalej aktualne.PiotrB pisze:Do dziś nigdzie mnie nie umówili
BTW, może ktoś jeszcze chętny na taką akcję propagandową?
War does not determine who is right - only who is left.
Andrut zaraszamy do zagrania w turnieju, bedzie mila i przyjemna atmosfera.Andrut pisze:Ja będę, ale na bank nie na turnieju. Tak o pograć, też parówka, ale 2x2500+SOM.
PS
Ja chętnie zagra pokazowa bitwe, ale tylko po 15-16 i od kwietnia
Ale ja wolę sobie poturlać duża bitwę Nie po to zbieram, kleję, maluję, żeby wystawiać sobie 1000 punktów
Kurcze, a ja pamiętam jak grałeś podstawką w dwoma kostkami k20 jako skaveny, i tylko obracałeś nimi jak ginęły szczury:D Ale to było w I a nie w VAndrut pisze:Ale ja wolę sobie poturlać duża bitwę Nie po to zbieram, kleję, maluję, żeby wystawiać sobie 1000 punktów
Ano ;p Stare dzieje ;p Teraz 60 monków z maszynką, kolejne 60 gratów, jakieś... 80 szczurów, aboma. Nie wiadomo w co ręce włożyć. A wracając do tematu- turnieje. Może kiedyś jak się będę hipernudził. Póki co przedkładam spektakularność nad rywalizację ;p
My mieliśmy tylko 3 machiny i wygraliśmy. Ale rączki już świerzbią do pisania nowych ograniczeń, co nie?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.
Turniej Luksusowy - zaszczytne 6 miejsce - jest OK !!
1 - Po mega fartach wygraliśmy z Alkiem i Arikiem i ich maskotką (krasnalki zabiły sie same, a większość DE dostało fartowną komete)
2 - Panter z Andrzejem. Wciąż zaskakuje mnie kiedy ktoś traktuje mnie "na poważnie" przy stole. Miała być maska i była, ale byłem zadowolony że dopiero w 5/6 turze.
3 - Gruby z Murzynem, tu było jasne że jest pograne, ale w ramach lekcji dla szwagra, troszkę sie poczepiałem lub jak to Gruby określił "gwiazdorzyłem". Puściłem Grubemu mimo wszystko kilka fajnych wałków - i tak nic to nie zmieniało bo na początku 3 tury został nam 1 trebusz i Halflingi
Fajnie że pojawiło sie 4 nowych graczy i może nawet jedna graczka
1 - Po mega fartach wygraliśmy z Alkiem i Arikiem i ich maskotką (krasnalki zabiły sie same, a większość DE dostało fartowną komete)
2 - Panter z Andrzejem. Wciąż zaskakuje mnie kiedy ktoś traktuje mnie "na poważnie" przy stole. Miała być maska i była, ale byłem zadowolony że dopiero w 5/6 turze.
3 - Gruby z Murzynem, tu było jasne że jest pograne, ale w ramach lekcji dla szwagra, troszkę sie poczepiałem lub jak to Gruby określił "gwiazdorzyłem". Puściłem Grubemu mimo wszystko kilka fajnych wałków - i tak nic to nie zmieniało bo na początku 3 tury został nam 1 trebusz i Halflingi
Fajnie że pojawiło sie 4 nowych graczy i może nawet jedna graczka
Czcij Koze !!
Robimy w kwietniu Euro na 14 osób czy 1200 (z ograniczeniami Furiona)?
Wisła Kraków.
Sugerowany czas bitwy: 1h 45 min
Lordowie mogą mieć maksymalnie 1szy poziom magii
Zakaz dublowania jednostek Specjalnych
Zakas dublowania jednostek Rzadkich
Nie więcej niż dwie takie same jednostki Zwykłe
Nie więcej niż dwie Machiny Wojenne
Balisty wszelkiej maści można wystawić 2 sztuki w ramach jednego slotu Special / Rare (w zależności od armii)
Nie więcej niż dwie jednostki latające
Pojedyncze oddziały nie mogą mieć więcej niż 35 modeli albo kosztować więcej niż 400 punktów.
Na koniec bitwy za oddziały uciekające lub posiadające 25% lub mniej modeli liczymy połowę punktów.
Magia:
W trakcie własnej fazy magii można do puli kości mocy dołożyć maksymalnie 1 kostkę ze źródła innego niż wiatry magii (np. channeling lub kości pochodzące z przedmiotów)
Jeżeli wygenerujesz więcej niż 1 kość mocy z dodatkowego źródła, to te kości przepadają.
Do rzucenia pojedynczego czaru można użyć maksymalnie 4 kości (dotyczy to wszystkich domen magii) a suma użytych kości w trakcie jednej fazy magii nie może przekroczyć 12.
Ograniczenia armijne:
Niektóre armie mają restrykcję "-100 punktów do rozpiski" albo "+100 punktów do rozpiski". Oznacza to, że rozpiskę tej armii należy budować na zmodyfikowaną wartość punktową. Dla przykładu armię Vampire Counts budujemy na 1100 punktów.
Bretonnia
Beastmen
+ 100 punktów do rozpiski
Chaos Dwarfs
- 100 punktów do rozpiski
Daemons of Chaos
Dark Elves
Wystawiamy albo Pendant of Khaeleth albo Hydrę
Maksymalnie 15 kusz powtarzalnych w armii
Dwarfs
The Empire
Wystawiamy albo Steam Tank albo Demigryfy
High Elves
Lizardmen
maksymalnie 2 Salamandry
Ogre Kingdom
Wystawiamy albo Ironblaster albo Mournfang Cavalry
Orcs&Goblins
Skaven
Tomb Kings
Hierotitan liczy się jak 1 kostka do puli kości mocy
Vampire Counts
Maksymalnie jeden krzyk w rozpisce (Banshee / Terrorgheist)
Maksymalnie jedna jednostka eteryczna
Warriors of Chaos
Wood Elves
Dogs of War
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator
- Niles Valera, Agitator
Ja też bym zagrał na te ograniczenia, chociaż jak wiadomo, małe punkty są ble
Euro ruszymy w Vana jak się zrobi ciepło i będzie można wystawić dodatkowe stoły na zewnątrz - imo.
Euro ruszymy w Vana jak się zrobi ciepło i będzie można wystawić dodatkowe stoły na zewnątrz - imo.
Wisła Kraków.