http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1046109
Moderator: Gremlin
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Kod: Zaznacz cały
1 Treeman Ancient @ 325.0 Pts General
1 Treeman Ancient @ 325.0 Pts
1 Treeman @ 285.0 Pts
1 Treeman @ 285.0 Pts
6 Treekin @ 390.0 Pts
1 Great Eagle @ 50.0 Pts
18+1 Glade Guard @ 274.0 Pts +flame
9+1 Glade Guard @ 132.0 Pts
BSB @ 130.0 Pts Asyendi+HAIL
Spellsinger @ 150.0 Pts +DS
Models in Army: 52
Total Army Cost: 2600.0
kudłaty pisze:80+ siekier dwuręcznych to odkryta opcja ofensywna.
zaczyna się jak relacja z WietnamuLuc pisze:
Bardzo ciężko się tym gra kiedy na przeciwko Ciebie oddziały z HATE S6 i Flame, banishmenty, pociski płonące z Lighta, fireballe.
Tak się czułem.... samo zło na stoleLaik pisze:zaczyna się jak relacja z WietnamuLuc pisze:
Bardzo ciężko się tym gra kiedy na przeciwko Ciebie oddziały z HATE S6 i Flame, banishmenty, pociski płonące z Lighta, fireballe.
DziękiWojtuśŚ pisze:Ta gra jest nierealna. Drwale powinny posiekać te 4 drzewa, a to 2 drzewa zjadły mi 30 WL. Jedno siadło od baniszmentu fartem, ale 5 razy rzucałem d6 s6 flaming z czterech i nie rzucałem CV.
Fajna rozpiska i fajne drzewo - koszykarz.
Na niczym nie zwałowałem, ucieka się po linii łączącej środki oddziałów, a nie prostopadle do linii combatu. Zresztą i tak na koniec stałem od tej krawędzi jakiś cal, a nie mm. Ogólnie wydawało mi się że bitwa przebiegała w przyjemnej atmosferze, przykro mi słyszeć, że miałeś inne wrażenie.Luc pisze: 1 Bitwa: Macias EMP
Altar, Wózek z +1hita w 6", 2x demigryfy (1x z flame), czołg, horda halabard, jakiś skirmish, konnica
Ogólnie bitwa bez historii, przeciwnik trochę zarozumiały. Zwałował mnie na ucieczce demigryfów bo dziwnym skosem nie uciekły poza stół (rzucił 6,6,5 i pobiegły mu jakimś takim łukiem i zatrzymały się 1mm od krawędzi stołu w 6 turze - sorry nie kupuje tego, trudno trzeba było wołać sędziego ale nie myślałem, że jest tak ostro w plecy),
Wynik 6-14
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()
Na niczym nie zwałowałem, ucieka się po linii łączącej środki oddziałów, a nie prostopadle do linii combatu. Zresztą i tak na koniec stałem od tej krawędzi jakiś cal, a nie mm. Ogólnie wydawało mi się że bitwa przebiegała w przyjemnej atmosferze, przykro mi słyszeć, że miałeś inne wrażenie.
No to nauczyłeś się właśnie czegoś nowego.Ready pisze:Na niczym nie zwałowałem, ucieka się po linii łączącej środki oddziałów, a nie prostopadle do linii combatu. Zresztą i tak na koniec stałem od tej krawędzi jakiś cal, a nie mm. Ogólnie wydawało mi się że bitwa przebiegała w przyjemnej atmosferze, przykro mi słyszeć, że miałeś inne wrażenie.
a od kiedy to się ucieka na ukos ? jesli to prawda znaczy ze nauczyłem się czegos nowego ;D