(WIP) Duke Gerard, Crusader Warlord
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
(WIP) Duke Gerard, Crusader Warlord
Czas trochę przyspieszyć z malowaniem armii Crusaderów do Warlorda. Tym bardziej, że figurki miodne, fajnie się maluje, a granie w Warlorda coraz bardziej mi się podoba
Kontynuuję swoją (nomen omen) krucjatę malowania metalikami - zaczynam powoli znajdować zadowalające mnie mieszanki i sekwencje.
Ta część jest już prawie skończona, pozostaje jakiś ornament na płaszczu (bo siakiś taki łysy), a potem to "dodatki" - tarcza, topór i rusztowanie z żelazną aureolą i skrzydłami.
PS. Białoniebieskie tło czyni cuda - "wyciąga" kolory na figurce i odpowiednią jasność/kontrast. To moje pierwsze foty z taką kartką w tle i już wiem, że będę tak robił następne. Polecam!
Kontynuuję swoją (nomen omen) krucjatę malowania metalikami - zaczynam powoli znajdować zadowalające mnie mieszanki i sekwencje.
Ta część jest już prawie skończona, pozostaje jakiś ornament na płaszczu (bo siakiś taki łysy), a potem to "dodatki" - tarcza, topór i rusztowanie z żelazną aureolą i skrzydłami.
PS. Białoniebieskie tło czyni cuda - "wyciąga" kolory na figurce i odpowiednią jasność/kontrast. To moje pierwsze foty z taką kartką w tle i już wiem, że będę tak robił następne. Polecam!
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
To jest WIP.Katylina pisze:7/10
Za podstawkę dostałeś -1.
A ja wciąż nie wiem jak porządnie zrobić tę podstawkę
Naprawde , az dziwne Tomku , ze masz taka spora wiedze otechnikach malowania , ale nie o robieniu pdostawek - a jest to duzo latwiejsze... Poki co malowanie mi sie podoba , czekam na koniec...
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
@Ziemko: Fanatyk mi podał na PM fajny pomysł na podstawkę, jak go nie spaprzę, może wykonam swoją pierwszą figurkę z nieplewną podstawką
@Zaraza: ma być macho
@Nilgar: niekoniecznie. Po prostu szef MUSI mieć czerwoną szmatę (a Halbarad ma niebieską, o!). Reszta będzie w raczej białych tonacjach, być może też z lekko niebieskawym pancerzem.
Dzięki kilku radom Mahonia z CoC trochę go poprawiłem - wyciągnąłem włosy (chyba aż za bardzo, teraz wyglądają nienaturalnie ), zaakcentowałem nity i dodałem wymiaru twarzy:
@Zaraza: ma być macho
@Nilgar: niekoniecznie. Po prostu szef MUSI mieć czerwoną szmatę (a Halbarad ma niebieską, o!). Reszta będzie w raczej białych tonacjach, być może też z lekko niebieskawym pancerzem.
Dzięki kilku radom Mahonia z CoC trochę go poprawiłem - wyciągnąłem włosy (chyba aż za bardzo, teraz wyglądają nienaturalnie ), zaakcentowałem nity i dodałem wymiaru twarzy:
Crusader pomimo WiPa Sterna duzo od niego lepszy... Wlosy teraz lepiej wygladaja , naprawde niezle malowanie. Dobre metaliki , bezowa szata i czerwony plaszcz , jedznie skora wydaje mi sie niedocieniowana imho brakuje jednej jeszcze warstwy na nos , czolo i policzki...
- Tiger Brown
- Kradziej
Sykstus, Ty się normalnie doigrasz...Sykstus pisze:Twarz lepsza, ale wygląda teraz jakby miał dredy
Figurka bardzo przyjemnie się prezentuje.
Podstawka... no, już w zasadzie ten temat został omówiony.
"Pomaluję wasze figsy" - w przypadku niektórych to brzmiałoby jak groźba.
Ja ? czemu potwierdziłem tylko obawę autora że lekko przesadził z rozjaśnieniem Ja tylko chce żeby ten figs wyszedł jak najlepiej sie daTiger Brown pisze:Sykstus, Ty się normalnie doigrasz...Sykstus pisze:Twarz lepsza, ale wygląda teraz jakby miał dredy
ten koleś wygląda z boku jakby był smutny, a oko jakby był wystraszony:D daje to ciekawą mieszankę;)
strasznie wielkie brwi ma...
delikatnie mu podkoloruj usta, człowiek nie ma ust koloru skóry nigdy. możesz tez ziekszyc troche kontrasty na twarzy.
włosy są złe... ale podejrzewam że to wina modelu, bo twarz też ma dziwną:) ale nie powinny na pewno mieć tego zsamego koloru co paski!!
przydałby sie cały model, bo na razie wygląda nudno.
kontrasty czerwonego bym zwiekszył również.
za to zbroja wyszła nawet przyzwoicie;)
podejrzewam ze złoty dostał wash chestnutem czy browninkiem.. ale na padzie nie dostał i wygląda na inny zloty teraz. chyba niepotrzebnie tak wiele kolorów metalików na tak mały model.
podstawka wiadomo...
tyle:)
strasznie wielkie brwi ma...
delikatnie mu podkoloruj usta, człowiek nie ma ust koloru skóry nigdy. możesz tez ziekszyc troche kontrasty na twarzy.
włosy są złe... ale podejrzewam że to wina modelu, bo twarz też ma dziwną:) ale nie powinny na pewno mieć tego zsamego koloru co paski!!
przydałby sie cały model, bo na razie wygląda nudno.
kontrasty czerwonego bym zwiekszył również.
za to zbroja wyszła nawet przyzwoicie;)
podejrzewam ze złoty dostał wash chestnutem czy browninkiem.. ale na padzie nie dostał i wygląda na inny zloty teraz. chyba niepotrzebnie tak wiele kolorów metalików na tak mały model.
podstawka wiadomo...
tyle:)
http://picasaweb.google.pl/vocart - moja galeria
Bazyliszkowe granie w Warlorda dało mi sporo motywacji do malarskiego pociskania Crusaderów
Znaczy, dziś na warsztacie był Gerard. Pierwsze foty z nową lampą, przy okazji znowu wyłączyłem flesza i zamontowałem statyw do aparatu. Ze zdjęć jestem zadowolony - wyglądają lepiej niż figurka w rzeczywistości
Nie jestem zadowolony ze swoich freehandów - co prawda dodały trochę smaczku figurce, ale jestem totalnym cieniasem w ich malowaniu.
Znaczy, dziś na warsztacie był Gerard. Pierwsze foty z nową lampą, przy okazji znowu wyłączyłem flesza i zamontowałem statyw do aparatu. Ze zdjęć jestem zadowolony - wyglądają lepiej niż figurka w rzeczywistości
Nie jestem zadowolony ze swoich freehandów - co prawda dodały trochę smaczku figurce, ale jestem totalnym cieniasem w ich malowaniu.
-
- Kretozord
dobry, fajny wzorek na płaszczu, fajny metalik
wzorek na tarczy nie trafia do mnie, a podstawka pozostaje zagadką, to kamień z morza podczas odpływu?
wzorek na tarczy nie trafia do mnie, a podstawka pozostaje zagadką, to kamień z morza podczas odpływu?
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
Podstawka to moja porażka w próbie zabawy water effectem
Wzorek na tarczy to lilia crusaderów, ale faktycznie ten freehand spaprałem.
Dzięki, Kura, za ciepłe słowa odnośnie freehandu na płaszczu
Wzorek na tarczy to lilia crusaderów, ale faktycznie ten freehand spaprałem.
Dzięki, Kura, za ciepłe słowa odnośnie freehandu na płaszczu